Joj sem besna. Ravno sem iz pasjega sprehoda, kjer sem imela že tretjič bližnje srečanje z istim nevzgojenim psom. Pes je napadalen mešanec med med enim od terierjev (mislim, da staffordom) in šarpejem. In greva takole z mojim na vrvici (ker sicer prerad preganja divjad) po najini običajni sprehajalni turi. Kakih 50 m za nama pridivja ta pes iz stranske poti in pikira direkt na mojega psa. Zaradi slabih izkušenj imam vedno s seboj poprov sprej, ki je namenjen prav za obrambo pred napadlnimi psi. Pritegnem svojega kužona k sebi, napadalca, ki je bil samo še slab meter stran, pa krepko posprejam. Učinkovalo je toliko, da naju je potem obkrožal iz razdalje kakih 2 metrov, bliže si ni upal. Ampak lastnica: kako me je nadrla . Da je kriv moj pes, ker je ob napadu lajal, da me bo tožila, če bo s psom kaj narobe (pravzaprav bi raje posprejala njo, saj pes ni kriv, če ga lastnik ne zna vzgojiti in obvladati), Obenjem se svojega psa še prijeti ni upala, stran ga je podila s palico, kar je pri napadlnih pasmah olje na ogenj. O povodcu in nagobčniku ali morda opravičilu pa nič, čeprav je taisti pes imel že več takih srečanj. Ob enem lastniku psa ni uspelo zavarovati in ga je krepko ogrizel. Uh, še prijaviti je ne morem, ker ni bilo prič.
Srečujem še eno sprehajalko z zelo podobnim psom, a ga lepo kroti, ko se zagledava, se umakne ena ali druga in ni nobenih težav.
Kako pa vi reagirate v takem primeru?
Cila