12. okt 2010 23:40
Se ravno vrnila iz Washingtona in New Yorka.
Wash je eno krasno mesto, z veliko zelenja, lahko dihaš s polnimi pljuči. Malo smo se vozili s tistimi busi brez strehe (je bilo fino toplo, v majici s kratkimi rokavi sem hodila naokoli), pa predsednik Obama se je ravno mimo peljal po nekem srečanju, so Amričani ko blesavi tekli proti Cinstituion avenue, da so v rit videli avto, v katerem je sedel ...
Od muzejev smo se odločili za Space museum, pa za muzej indijancev, ki se nahaja v arhitektonsko izjemno znaimivi zgradbi, pa še akvarij sem si ogledala (space in indian muzeum - ni vstopnine, za akvarij je devet dolarjev za odraslo osebo). Itak je tam še kopica drugih muzejev, mesto jih je na sploh polno, pa raznih spomnskih parkov itd ...
Na internetu so podatki o vseh nakupovalnih centroh, "shopping in Washington DC" v googlu da kopico podatkov. Je tam tudi Macy's, enako kot v Aleksandrii, mestu v sklopu washingtona, tam je tudi velik nakupovalni center Pentagon citiy. Iz centra je tja najbližjhe z metrojem.
V new yorku pa velja tako za MAyc's kot za bloomingdale pravilo, da greš s kupončkom, ki ga dobiš v turističnem centru (ali pa tudi brez tega) na blagajno in dobiš 11 odstotni popust. Bloomingdale ma boljšo ponudbo od Mayci's, vsaj zame, izjemno dobro blago po dokaj mernih cenah je tudi v Lord and TAylor na peti aveniji, malo pred newyorško knjižnico, iz južne smeri pete proti severu na levi strani ceste.
Outleti s solidno ponudbo so 21th Centrury, eden je tudi v Brooklynu, eden v južnem delu Manhattna (naslove pove striček google). Dobre čevlje in torbice razen v omenjenih blagovnicah dobiš tudi v trgovinah v Greenwich villagu, če te pot s petke zanese tja dol.
Aja, na 485 th Peta AVenija je en čudovit lokal, prijetno urejen (temen les, nobene plastike ali kovine) z odlično kavo (pravi espresso, nekoliko daljša kava, a odlična, nič amriška, pa je "americano") in prigrizki (grški jogurt s pečeno hruško, medom in pistacijami na primer). LOkal je nasproti javne knujižnice, na desni če greš z juga proti severu, mislim da se mu reče Andoz.
Za dober nakup v NYC si moraš vzeti čas. Jaz si letos nisem kupila nič, ker mi to itak ni bil cilj potovanja, sem dva dni le pohajkovala po mestu in v nedeljo užvcala, ko je bila osma avenija tam nekje od 35 pa do 55 ulice zaprta za ves promet, ob strani pa stojnice z vsem mogočim... gneča nepopisna, a še vedno dovoj prostora, da si lahko lepo hodil in si kaj ogledal...
Mamamia
mamamia