10. okt 2010 21:51
E pa tole je dobesedno za popi*dit. Greš čez pol planata, da tam gledaš, kaj se da kupit, da obiskuješ nakupovalne centre. Obiskati kakšn nakupovalni center, da vidiš kako je videti, kakšen je utrip, kako imajo urejeno, kakšna stvar je vredna tudi ogleda ( v enem nakupovalnem centru v Edmontonu v Kanadi imajo repliko kolumbove ladje ) to že, da hodim po belem svetu in gledam gate, kakšne imajo pa po čem so, to se mi pa zdi višek, totalna bedarija. Če nimate kaj bolj pametnega za počet, obiščite kar nekaj nakupovalnih centrov v Ljubljani, Mariboru, Zagrebu, Gradcu, Trstu in boste videli večjo izbiro robe ( in 90% enake robe ) kot kjerkoli na svetu, pa še tist denar za vozovnico lahko prišparate in kupite kakšne gate . Še najbolj smisleno se mi zdi, da mal pogledaš po trgovinah s prehranbenimi izdelki, tam se čuti utrip države, pa morda kakšna knjigarna ( čeprav je to v dobi Amazon.com tudi neumnost ( ki se ji jaz vseen ne odrečem ). V ZDA je vredno predvsem videt/čutit utrip države, mesta, utrip ulice, lokalov, meni je bilo zanimivo potovat in mal spoznaš tudi utrip avtocest, odmorišč ( s večinoma nakupovalnimi centri ), kupiš kakšno banalno stvar, recimo mleko, po celi ameriki mleko smrdi, ker je vse obogateno s nekakšnim D vitaminom, prideš zjutraj v " bife " in kupiš kavo in plačaš z dvajesetdolarskim bankovcem, trgovka pregleduje bankovec proti svetlobi, če je pristen, zanimivi so kampi, zanimivi so američani nasploh, zelo prijazni, komunikativni............... en kup stvari je res zanimivih, nakupovanje gat vsekakor ni med njimi.
ežoj