Pozdravljeni!Dandanes se tega pojavlja ogromno n pri tem se tudi iz lastnih izkušenj sprašujem kdaj je meja med normalno težo in kdaj gre to preko spodnjo ali zgornjo mejo?!
Pred 4-imi leti sem imela 86 kg pri višini 175 cm. V štirih letih sem z nepravilno prehrano in ogromno telovadbe zgubila kar slabih 19 kg...do lanske jeseni oz. zime. Moram priznati, da sem bila res obsedena s kilogrami, saj sem bila v času hujšanja na vagi tudi po desetkrat do petnajskrat na dan. Vse kar sem pojedla sem v mislih preračunavala koliko kalorij, maščob itd. sem zaužila. Pri nobenem obroku nisem sproščeno jedla, ker sem vedno mislila koliko ima energijske vrednosti, koliko bom morala telovadit, da se tega znebim. Med tem sem zapadla v prehrambeno motnjo, ki je tako pogosta med mladimi.
Letos pa sta se moja starša ločevala in jaz sem se bala zaradi vsega tega stresa pa tudi že ta obsesija mi je presedala, da mi ne bo uspelo naresti vseh izpitov...tudi učila sem se zelo težko. In tako mi je moj osebni zdravnik predpisal Parogen20, češ da mi bodo te tablete pomagale pri koncentraciji, ki sem jo zaradi šole takrat močno potrebovala. No in tako sem jih jemala cca. dobre pol leta. V tem času sem se zelo spremenila - moje obnašanje in občutenje je postalo kot kamen... Sploh nisem čutila potrebe po ničemer drugem kot po učenju, ker sem imela v glavi samo ta cilj. Cilj ostati fit je splaval po vodi, saj se nisem več tako obremenjevala, kar je po dolgem času še kako prileglo. Imela pa sem tudi fizične težave - izstopile so mi žile vsepovsod, nisem imela volje početi karkoli in največja grozota zame DA SEM SE ZREDILA ZA 7 KG, ki se jih od avgusta nikakor ne morem znebiti!!!
Niti prej niti zdaj nisem jedla nevem kako energijsko bogate hrane, vedno sem ločevala krompir in meso itd. nisem jedla nič sladkega...redkokdaj, čeprav ogromno pečem. Tudi sedaj se tega držim ker mi je prišlo v navado, pojem tudi ogromno sadja in zelenjave ter tudi več telovadim, pa vseeno nikamor ne gre.
Kaj naj naredim?
Anjuška