1. okt 2012 17:14
Joj, najbrž tudi name luna deluje bolj, kot bi bilo dobro. Seveda se me to vse skupaj prav nič ne tiče, kot se pravzaprav prav nikogar tu ne tiče, koliko let ima Kamela, njen otrok in njen fant, pa seveda tudi to, pa kakšnih kriterijih si ga je izbrala. Dokler so vsi skupaj srečni, je vse v redu in ni nobenega razloga za vznemirjenje.
Ampak Maxi - pa ne samo Maxi, cel zborček!Dajte se no malo zresnit, ker tole vandeliniziranje vse skupaj spominja na tiste čase, ko smo se v vrtcu drli "Špela - marela" ali "Stanka - uscanka" (ali še kaj drugega, Maxi, ti bi sigurno našla še kako boljšo rimo, ko si že omenila crap). Dopušča namreč sklep, da bodisi niste prav pismene - da ne bo pomote: da ne znate prav prebrati ali prav napisati ali oboje nekega imena z malo več črkami - ali pa da mentalno in/ali emocionalno še niste prerasle risank, v katerih Vanda preganja uboge smrkce ali kogar koli pač že. Oziroma stopnje, ko si car, če se tako kulsko delaš norca iz imena nekoga, ki ti ni čisto prav pisan na kožo tisti hip.
Zakaj, za boga, je sploh lahko užaljen nekdo, ki z vesoljnim stvarstvom deli svoje mnenje o neki (povsem virtualni) osebi, potem je pa globoko poklapan, ko mu ta nazaj napiše, da bo svojega o njej pač zadržala zase? Auč, auč.
Majhno pojasnilce te.jciki: sicer nisem šla prebirat vseh postov, kaj za nazaj grem pogledat samo, če mi res udari v oko kaj takega, kar bi sodilo v rubriko "saj ni res, pa je". Ali pa, če se mi zdi, da nekaj nikakor ne gre skupaj. Če recimo neka kao starejša gospa sprašuje nekaj o današnji mladini, pa je par dni prej v srednješolskem besednjaku spraševala, kam naj se vpiše po srednji šoli. Kot bi se mi tudi zdelo čudno, če bi recimo Vendelina spraševala za nasvet, kako naj za 1.7 cm zmanjša obseg stegna do aprila 2013 (in bi mi na prvo roko padlo na pamet, ejga, očitno je katera od vandelink vzela gajžlo v roko pa šla urejat medsebojne odnose in komunikacijske šume na lastno pest).
Javni forumi so pač taka stvar, da smo na njih prostovoljno in kot taki se sami postavimo v položaj, ko smo lahko vir jeze, tolažbe ali nebrzdane zabave za vse ostale. Kaj bomo v nekem trenutku, je seveda odvisno od situacije, pa tudi od nas samih. In če to kdo to vzame preveč osebno, si je sam kriv. Ker tukaj nihče nikogar ne pozna, odkrita beseda še ni nujno zloba, sladko sočutje je prav tako lahko navadno norčevanje, nihče ne ve, kaj s skriva za tipkovnicami ostalih. Seveda si pa lahko misli. Karkoli že.
Kaj smo že torej rekli o tej zadevi z moškimi in ženskami različnih let? A se še kdo spomni? Aja! Da je vseeno, dokler gre vse kot po maslu. Menda. Bom morala iti malo nazaj brat. No, pa srečno.
Sonja