1. okt 2012 10:42
Maxi, je treba več postov povezati, da se zloži informacija. Evo, material imaš, sedaj pa še uredi Life is not a straightforward line.
Vendelina jr.
1. okt 2012 10:42
Maxi, je treba več postov povezati, da se zloži informacija. Evo, material imaš, sedaj pa še uredi Life is not a straightforward line.
Vendelina jr.
1. okt 2012 10:47
Joj Vandelina...vidim, da imaš ti mene za popolnoma neinteligentno. Ne sprašujem zato, ker se mi ni dalo brat 9 strani, ampak zato, ker kljub vsem njenim postom, ni nikjer zapisano tako - niti se ne poveže, da ima otroka. To je zgolj info ostalih uporabnic.
Če se motim, mi prosim nalepi njene poste, kjer ste povezali to. Hvala
Maxi25
1. okt 2012 11:25
Ježeš, tako mlada, pa tako jezna.
Tisto o 29-letnem otroku je nastalo zaradi tega, ker je VilmaS omenila, da morda je pa to vprašanje kakšne mame (ki se tako ali drugače skriva za nickom kolegice Kamele). Potem ji je limnol omenila, da to ni posebej verjetno, ker je Kamela nekje omenila, da končuje srednjo šolo. Potem je bilo še nekaj postov. Potem sem se pa jaz zafrkavala in vprašala, kako se hkrati končuje srednja šola in ima že 29 let starega sina. In potem je ekipa, ki se tule rada zafrkava, iz tega izvedla še marsikateri sklep.
Morala te zgodbe: je treba pogledati širši kontekst, ker zgolj iskatin straightforward rešitve ponavadi vodi zgolj v to, da se zgreši informacija.
Moje mnenje o tvoji inteligenci je moja zasebna stvar.
In ker sem gospa v najboljših letih in imam ravno napad dobrote, evo še nasvet: Tvoja stvar pa je, da se naučiš manj zaletavati, ker ti bo to v življenju prišlo prav. Kanone pa šparaj za tja, kjer jih boš rabila. Na tem zabavnem portalu jih ne potrebuješ.
Vendelina jr.
1. okt 2012 11:39
Torej si iz teme nardila crap, ker se zafrkavaš? Dobr to.... sem prepričana, da moderatorji odobravajo to. Ker če v katerikoli temi zaidemo, smo opozorjeni.
In ne rabim nobenih nasvetov in modrovanj.
Maxi25
1. okt 2012 11:49
Maxi, Kamela očitno nima nič proti. Že zdavnaj se je zahvalila za mnenja, sedaj se pa ima očitno lepo in ji je tole pisanje zadnja briga. Tema je res malce zašla, vendar v šali in roko na srce, se pa ja moramo tudi pohecat, da življenje ni en sam dolg cajt. Prepričana sem, da Kamela v resnici nima česa zamerit in da ni tukajle nihče niti žalil niti kaj slabega mislil, ker v nasprotnem je pa res bolje, da zadržimo mnenja zase. Pa tudi, nisem razbrala iz Kamelinega vprašanja, da se na nas obrača v kakšni hudi stiski, tako da...
zeta
1. okt 2012 11:52
Ok, še moje MNENJE!!! Boli me koliko je stara kamela, ali ima sina, ali bo reševalka,..... Vprašala je za mnenje in bila je zanimiva tema dokler se niste odločili, da preberete druge teme v katerih je pisala in ne mislim nič slabega,(da ne bo zdaj kdo spet filozofiral) samo zanima me zakaj hudiča, če nekdo nekaj vpraša greste za nazaj brat vse kar je napisala, ne razumem tega kaj majo ostale "njene" teme veze s to?
Se veselim kakršnega koli pojasnila v zvezi s tem.
te.jcika
1. okt 2012 12:01
Vandelina: Torej si iz teme nardila crap, ker se zafrkavaš? Dobr to.... sem prepričana, da moderatorji odobravajo to. Ker če v katerikoli temi zaidemo, smo opozorjeni.
Maxi25
1. okt 2012 15:41
Maxi25 je napisal/a: |
Vandelina: Torej si iz teme nardila crap, ker se zafrkavaš? Dobr to.... sem prepričana, da moderatorji odobravajo to. Ker če v katerikoli temi zaidemo, smo opozorjeni. In ne rabim nobenih nasvetov in modrovanj. |
No, malo bolj natančno branje bi ti na strani 8 pokazalo, da je moderatorjeva intervencija že bila.
1. okt 2012 17:08
On topic:
Večina ljudi vse svoje življenje potrebuje nasvete. Je pa res, da imam v mislih odrasle ljudi. EMŠO ni nikakršen garant odraslostsi. Ko ljudje odrastejo, je v bistvu vseeno, koliko so stari in kakšnega spola so. Če so v emocionalni zvezi, jih povezuje emocija, dokler jih pač povezuje.
Off topic
Maxi25 je napisal/a: |
|
Človek na eni zamahne z roko in si misli, okej, ena mladinka, ki se nekaj zaletava. Saj ni edina. Kake tri se vedno najdejo, pa se potem čez nekaj časa izčrpajo v svoji neslanosti.
Ampak na eni točki je pa tudi tako, da si dama v najboljših letih ne dovoli, da bi se vanjo zaletava. In takole ti povem Maxi (pa še kakšno mišje bitje et consortes): Ljudje se trudijo, da bi pustili sledove. Eni jih puščajo z očarljivostjo in taletni, eni puščajo sledove s svojo zoprnostjo. Tvojih talentov na tem forumu še nekako nismo zasledili. In nekako ne kaže, da jih bomo v bližnji prihodnosti. Ker prvi vtis si že pustila in če hočeš tole popraviti, bo treba kaj zelo spektakularnega pripraviti npr. recept za domačo izvedbo hladne fuzije.
Pa tole, kakšno mnenje ima o tebi kulinarična skupnost, niti ni tako pomembno. Mi te ne poznamo v živo.
Ker, če si v živo polovico tako prijetna, kot si na temle forumu, potem tvoja pot ne bo lahka. Take prepriljive osebice, ki se stalno nekaj zaganja in ki bi iskala konflikte vedno in povsod....tako osebo je hudičevo težko trpeti v kolektivu. Ker si ravno na enem topicu razlagala svojo plačo in svoj položaj - sedaj še nisi največja reva - ampak če boš s takim attitudeom nastopala v svoji službi, potem spadaš med ljudi, ki bi iz" Gandhija naredili serijskega pretepača" (to zadnje je bila figura iz kultne serije Familiy Ties, da ne bo spet kaj dobesednega). Za take zoprneže ni promocij, pa tudi, če so najbolj bistri in jim IQ prebija vse plafone. Kvečjemu so taki prepirljvici kandidati za seznam za presežke.
Da ne govorim, da je za karierno promocijo potreben tudi smisel za humor. Na londonski BSE itak povedo, da je smisel za humor konsitituivni element inteligence. Ker zahteva kombinacijo abstrakcije in metafor, taki ljudje pa se potem bolje izražajo. Poleg tega bo človek s smislom za humor bolje odreagiral v kriznih situacijah in bo boljši v improviziaciji. Material za vodjo mora imeti smisel za humor, materialu za mravljo pa tega ni treba. Skratka, kaj misliš, biti v življenju, pa ne, da je mravlja okej? Ker s smislom za humor nekako ne stojiš najbolje.
Skratka, punca, malo premisli, kaj bi rada. Za sitnarjenjem se itak skriva ena velika negotovost vase. Kar ljudje z nekaj življenjske kilometrine vseeno vemo, ljudje v poznih dvajsetih pa to divje zanikajo, ampak Freud je imel prav, zanikanje je samo potrjevanje. In v ta premislek vloži energijo. Ker boš morala kar intenzivno premišljati. Tole sitnarjenje in zmerjanje po forumu zoper vse in vsakogar, ki se ne strinja s tvojimi umsileki, nimam kakšne posebne dodane vrednosti.
Vendelina jr.
1. okt 2012 17:14
Joj, najbrž tudi name luna deluje bolj, kot bi bilo dobro. Seveda se me to vse skupaj prav nič ne tiče, kot se pravzaprav prav nikogar tu ne tiče, koliko let ima Kamela, njen otrok in njen fant, pa seveda tudi to, pa kakšnih kriterijih si ga je izbrala. Dokler so vsi skupaj srečni, je vse v redu in ni nobenega razloga za vznemirjenje.
Ampak Maxi - pa ne samo Maxi, cel zborček!Dajte se no malo zresnit, ker tole vandeliniziranje vse skupaj spominja na tiste čase, ko smo se v vrtcu drli "Špela - marela" ali "Stanka - uscanka" (ali še kaj drugega, Maxi, ti bi sigurno našla še kako boljšo rimo, ko si že omenila crap). Dopušča namreč sklep, da bodisi niste prav pismene - da ne bo pomote: da ne znate prav prebrati ali prav napisati ali oboje nekega imena z malo več črkami - ali pa da mentalno in/ali emocionalno še niste prerasle risank, v katerih Vanda preganja uboge smrkce ali kogar koli pač že. Oziroma stopnje, ko si car, če se tako kulsko delaš norca iz imena nekoga, ki ti ni čisto prav pisan na kožo tisti hip.
Zakaj, za boga, je sploh lahko užaljen nekdo, ki z vesoljnim stvarstvom deli svoje mnenje o neki (povsem virtualni) osebi, potem je pa globoko poklapan, ko mu ta nazaj napiše, da bo svojega o njej pač zadržala zase? Auč, auč.
Majhno pojasnilce te.jciki: sicer nisem šla prebirat vseh postov, kaj za nazaj grem pogledat samo, če mi res udari v oko kaj takega, kar bi sodilo v rubriko "saj ni res, pa je". Ali pa, če se mi zdi, da nekaj nikakor ne gre skupaj. Če recimo neka kao starejša gospa sprašuje nekaj o današnji mladini, pa je par dni prej v srednješolskem besednjaku spraševala, kam naj se vpiše po srednji šoli. Kot bi se mi tudi zdelo čudno, če bi recimo Vendelina spraševala za nasvet, kako naj za 1.7 cm zmanjša obseg stegna do aprila 2013 (in bi mi na prvo roko padlo na pamet, ejga, očitno je katera od vandelink vzela gajžlo v roko pa šla urejat medsebojne odnose in komunikacijske šume na lastno pest).
Javni forumi so pač taka stvar, da smo na njih prostovoljno in kot taki se sami postavimo v položaj, ko smo lahko vir jeze, tolažbe ali nebrzdane zabave za vse ostale. Kaj bomo v nekem trenutku, je seveda odvisno od situacije, pa tudi od nas samih. In če to kdo to vzame preveč osebno, si je sam kriv. Ker tukaj nihče nikogar ne pozna, odkrita beseda še ni nujno zloba, sladko sočutje je prav tako lahko navadno norčevanje, nihče ne ve, kaj s skriva za tipkovnicami ostalih. Seveda si pa lahko misli. Karkoli že.
Kaj smo že torej rekli o tej zadevi z moškimi in ženskami različnih let? A se še kdo spomni? Aja! Da je vseeno, dokler gre vse kot po maslu. Menda. Bom morala iti malo nazaj brat. No, pa srečno.
Sonja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Lečina juha in krekerji iz polente