28. sep 2012 22:23
Vendelina jr., odlično.
Ob branju te teme sem dobila občutek, da si nekateri predstavljajo, da obstaja neka dobitna kombinacija, ki je zagotovilo, da bo zveza večna in srečna. Take kombinacije ni mogoče napovedati, čeprav včasih pri kateri zvezi že vnaprej vem, da ne bo šlo, ali pa da bo močno škripalo, pri drugi pa imam od vsega začetka občutek, da je ustvarjena v nebesih.
V mislih imam antično zgodbo, ki pripoveduje o tem, da so bili nekoč ljudje okrogli. Imeli so dve glavi, štiri roke in štiri noge in so bili tako zelo srečni, da se je bogovom to zafržmagalo. Zato so ljudi presekali na dvoje.
Od takrat dalje ljudje iščejo svoje polovičke.
Dodajam, nekatere se bolj, nekatere se manj ujemajo, nikakor pa ni mogoče vnaprej vedeti, kolikšna je kompatibilnost.
Ko sem bila v polni ponudbi, sem kar nekaj snubcev, za katere so bili nekateri mnenja, da so dobre partije, takoj odklonila, ker niti v prvem trenutku nisem imela tistega zanosnega občutka, da je pravi. Tak občutek imaš samo enkrat, nato pa se hočeš približati tistemu prvemu. In zanos, ki ga opisujem, ne prešteva let.
In je res vseeno, kakšna je razlika v letih, ker ne napoveduje ničesar. Bistveno je, ali si našel svoj manjkajoči košček.
Tako mislim.
F r i n a