2. dec 2010 12:25
Najprej lep pozdrav vsem skupaj!
Prav zanimiva je postala tema. Mi je všeč, da vsak pove svoje mnenje in pogled na to tematiko.
Škoda le, da ni več komentarjev še z moške strani.
Pa da pristavim še jaz svoj piskerček, da me skritizirate, pokomentirate
S fantom dobro leto živiva pri njemu. Ker končujem šolo in sem trenutno brezposelna sem precej doma. V trenutku, ko dobim službo in se finančno stanje izboljša, si želiva v zgornem nadstropju urediti svoje stanovanje. Do takrat pa imamo skupno gospodinstvo z mojim "tastom", saj je "tašča" že nekaj let pokojna.
Problem: moj predragi bodoči tast, ne preživi dneva brez alkohola. Ob prihodu iz gostilne skoraj ne mine dan, da se nebi skregali. 95% primerov je takih, da vzroji brez razloga. Za spoštovanje in pogovor ni nikoli slišal, še manj za besede "prosim" in "hvala".
Predvideva, da ker sem brez službe, sem dolžna kuhat, pospravljat, prat, likat, kosit, obračat mrvo...itd...
Vse našteto mi ni težko in to tudi počnem-za fanta. Zanj grem lahko skuhat tudi ob 2h zjutraj, ker spoštuje moje delo, trud. Tastu pa nisem nikoli prala, likala, pospravljala sobe, ker tega ne ceni. Ko je kuhano, ni nikoli dobro (pa mislim da dobro kuham..kako nebi, če pa sem obsedena s Kulinariko
).
Nikomur, ki se trudi s pripravo hrane ne ugaja, če sleherni dan med obedom posluša kako kaj ni dobro, kako je preveč začinjeno, kako on tega ne mara..ipd...
Prav iz tega razloga sem tudi kuhanje za tasta opustila. Če je ob času kosila doma in če kaj ostane, mu ponudim, drugače pa ne.
Moram tudi povdariti, da za hrano ne prispeva nič. Edina finančna obveznost, ki jo ima je plačilo elektrike, ostalo je na ramenih mojega fanta.
Zase menim da nisem tako "zaj*****" da se z mano nebi dalo živeti. Rada se usedem za mizo če nastane problem, in ga tudi želim rešiti.
Zavedam se, da ima vsaka zgodba dve plati. Ampak v tem primeru druge plati ne najdem. Vsi bratje od fanta vedo kaj se dogaja doma in mi dajo prav.
Vsepovsod slišim zgodbe o svojem tastu in pokojni tašči. Ona angel, on pa žleht kot sam
.. začuda se vse zgodbe ujemajo; tudi tiste od njegovih otrok.
Nevem več kaj naj si mislim. Nisem prepričana koliko besede si lahko vzamem, koliko lahko rečem da ne presežem roba.
Če bi bilo po moje, bi od tu odšla, ampak me zaenkrat zadržuje ljubezen do svojega fanta. Sprašujem pa se, koliko in če sploh, bom imela miru, ko/če si urediva svoje stanovanje v svojem nadstropju, s svojim vhodom.
home made