24. nov 2011 17:47
naor je napisal/a: |
Pojasni, prosim. Namreč, kot vem, že pri spočetju se prebije najhitrejša in najmočnejša semenčica. Na splošno velja, da zmaga najmočnejši, najhitrejši... Kdo je najvišja oblika življenja, razen človeka ne vem. Na našem planetu namreč. Če sem doslej živela v zmoti, mi je žal. Sicer pa se nam obeta zanimiva razprava. Je že čas. naor
|
Ne bo držalo, če vzameš v roke katerega od učbenikov, ki razlaga temeljne korake darvinizma, boš povsod prebrala, da imajo "v danemu okolju bolj prilagojeni le večjo verjetnost preživetja", pa prav nič več. In to je zelo, zelo daleč od tvoje trditve. Tudi s spermniji je tako, ni nujno, recimo, da bo tisti tvoj "najhitrejši in najmočnejši" našel jajčece, morda bo pa uspešnejši tisti, ki bo malo počasnejši, pa mu bo bolj jasno, kje je njehgov cilj, recimo. Sploh pa, ko je na cilju, pa katerikoli že, mora priti še V celico, no, ne on, samo njegov ključni del. Morda pa tistega "tvojega" jajčece ne bo spustilo noter. Če ti je v veselje, prvi del trenutno najnovejšega in res dobrega učbenika za srednje šole daje odgovor na tvoj dvom. Ostali del učbenika je dosegljiv le v papirni obliki.
Kaj tebi pomeni "najvišja oblika življenja", ne vem. Meni je povsem jasno, da so enako uspešne VSE vrste, ki so danes na Zemlji prispotne in da imajo prav vse enako dolgo evolucijsko zgodovino.
![](/forum/icon_smile_nagelj.gif)
rimljanka