27. okt 2007 18:24
jelenckova, potem pa pojdi v Živalski vrt, no. Imajo pravo zbirko slovenskih avtohtonih pasem domačih živali. Tudi kravo, seveda.
rimljanka
27. okt 2007 18:24
jelenckova, potem pa pojdi v Živalski vrt, no. Imajo pravo zbirko slovenskih avtohtonih pasem domačih živali. Tudi kravo, seveda.
rimljanka
27. okt 2007 18:50
Priznam, da gledam Kmetijo. Zanima me sam koncept, predvsem pa odnosi med akterji. Sedanja situacija kaže, da zmernost, delavnost in znanje, oni temu rečejo pametovanje, ni vrlina.
Dve stvari sta me prizadeli in bi MORALE biti kaznovane: razvrat prejšnjo soboto, ko so popivali in se veselili, ko pa je Klemen dvakrat rekel, da je treba pomost krave, so rekli , da bodo jutri. Tudi ježa krav in to kar trije skupaj, je bila neumnost brez primere.
Klemen je potem pomolzel krave in se tudi edini zgražal, ko so jezdili kravo.
Tudi razmetavanje hrane: pšenica kokošim, slabo izkopan krompir in požrešnost tistih, ki jedo za mizo in celo hodijo jest ponoči, se mi zdi nesprejemljiva.
Opazila sem, da je delo v gospodinjstvu očitno nespoštovano, pa tudi nekateri preveč očitno lenarijo, so brez dela.
O tem, da pupa pri 21 letih ne ve, kako se prideluje krompir, da so prepričani, da ena kura znese do 5 jajc na dan, da kure valijo jajca in ne, da jih znesejo, se mi zdi prav grozljivo. Ne gre za to, da nimajo izkušenj na kmetiji, kaj pa so delale v šoli ?
Se pa še enkrat kaže, da so psihologi dobro izbrali karakterje, ki so nekomaptibilni in so nekatere stvari že tudi pričakovali.
Meni se zdi, da je rivalstvo, pomanjkanje tovarištva, egocentrizem, pomanjkane obvladovanja, pa tudi razvajenost, ki ga kaže Kmetija,očitno vrednota, zaradi katere bo po moje nekdo zmagal. Predlagam, da pozorno spremljate odnose. Meni je spremljanje teh odnosov v veselje.
F r i n a
27. okt 2007 19:12
Ampak na zalost za spremljanje takih odnosov ni treba gledati kmetije, samo okoli se ozres. slepakura
27. okt 2007 19:19
Slepakura, se strinjam matilda
27. okt 2007 19:21
Ej Roncolino sem naravna blondinka se hecam.....pa še ena šala na moj račun: Blondinke so se pogovarjale ob kavici in prva je rekla: "Meni je moj fant podaril osebni dnevnik, ampak jaz sploh ne znam pisati!" "Meni pa je fant podaril knjigo," je rekla druga blondinka, "pa sploh ne znam brati!" "Meni je pa podaril deo-roller," se je oglasila še tretja, "toda jaz sploh nimam vozniškega izpita." lp sp
27. okt 2007 19:36
hehe Sopagon.Jaz imam sošolko-pobarvano blond...in ko ji je profesorica ob referatu rekla če naslov (z belo barvo napisan LEDENIKI) je pa z ledom naredila ji je ona sveto zatrjevala da je to samo s temparkami pobarvala.In ko smo mi umirali od smeha,se je ona zgražala kako ji lahko postavlja tako trapasta vprašanja.hehe :) Frina se popolnoma strinjam s tabo. Roncolino
27. okt 2007 20:50
Tudi meni se zdi, da sta Špela in Klemen svetli izjemi v pozitivnem smislu na kmetiji. Glede na nevednosti o krompirju, slabem odnosu do hrane, jahanju krave... se ne bi spraševala samo kaj so se učili v šoli. Predvsem bi se vprašala kaj in koliko so starši naučili te odrasle otroke. Prvi vzgojitelji in učitelji naših otrok smo starši, učiteljice in učitelji v vrtcu in šoli šoli pa so staršem v veliko pomoč. Lp Nasha
27. okt 2007 21:52
Bravo Klemen!!!!!! ,Nej se ve da tud čist vsak nemore bit na kmetiji! val
27. okt 2007 21:53
Dvoboj Grdo,grdo...Jurij se mi je zameril do konca.Podlost,egoizem,zafrkavanje Klemna...vsi so molčali on pa je izkazal njegovo taktiko.Zmagati! In resnično,resnično,rensično sem vesela za Klemena.In prav nasmejala sem se,ko je Špela čestitala Klemenu...super punca! Komentar na Jurija:Vse se vrača,vse se plača; Za vsako rit palca raste! BRAVO KLEMEN!!!! Roncolino
27. okt 2007 22:41
Ljudje so na Kmetiji taki kot drugje. Le tu jih gleda veliko tisoč ljudi. O Jurijevih pripombah ne bi izgubljala besed.
Klemnova taktika pa je bila odlična, oviranje z malo napora in izčrpavanje nasprotnika, nato pa učinkovia akcija.
Kdo je bil v tej zgodbi domišljav? Miha, ki se je obesil na klin in je nameraval upirajočega Klemna dvigniti na višino nad en meter samo z eno roko ? Ccccc, še meni je bilo prvih 10 sekund jasno, da bo druga runda. Miha pa ni računal, da je treba štediti z močjo.
Zmaga pameti nad močjo mišic.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jernejev zelenjavni curry
Suzanine palačinke