22. jul 2002 8:47
Meni se je ideja o plačevanju zdela normalna od prvega trenutka naprej. Sicer je res fino dobivati kaj zastonj - kdo pa ne bi -, vendar dolgoročno se navadno izkaže, da tisto ni kaj prida vredno ali pa ni zanesljivo, enkrat je, drugič ni. Saj vsi vemo, kaj je z zastonj časopisi in revijami. Raje dam pet jurjev in vem, da bo dobro in zanesljivo. To je približno toliko kot ena kuharska knjiga na leto. Vendar knjige ne moreš nič vprašati - in komu je bilo vedno vse jasno?, ostane ista za večno, omejena je na svojih nekaj deset/sto receptov ponavadi na določeno temo.
Prvič sem KulSlo pred več leti našla čisto slučajno. Pogledala sem, kakor pač vedno pogledam kuharske strani v revijah, vendar to ni bil glavni razlog. Pogledala sem zato, ker so mi bile strani oblikovno (in vsebinsko!) tako všeč. Resnično sem bila presenečena, da je nekdo ustvaril nekaj tako dobrega na internetu in stalno me je zanimalo, kdo to dela in "na kakšno energijo". Potem stvari več let iz drugih razlogov nisem spremljala, vendar nisem pozabila. Sedaj sem se "vrnila" in moram priznati, da sem dol padla, da stvar še vedno - in še boljše - deluje in da je še vedno zastonj.
Pomislite, kaj vse plačujemo, s stisnjenimi zobmi ali brez. Meni se najbolj upira plačevanje stvari, za katere nihče ne dela, ampak dejansko samo kasira. Kakšna parkirnina kje na "ekskluzivni" lokaciji, ko plačaš zapitemu pobiralcu za to, da ti dovoli parkirati v jarek ob cesti.
Zato se pridružujem upanju uredištva, da se bo dovolj ljudi odločilo podpreti KulSlo in da bo v veselje/korist nas vseh stran ostala.
Lp, Mimi