24. sep 2009 19:59
Glede na to, da je palma sam. ženskega spola, je verjetno prav palmina mast.
lp
cervus
24. sep 2009 19:59
Glede na to, da je palma sam. ženskega spola, je verjetno prav palmina mast.
lp
cervus
24. sep 2009 20:08
Kar se zapisov naših nadimkov tiče, se kolikor toliko držim tega, da jih pišem tako, kot so jih lastniki zapisali. Torej ežoj, dragička, Blanchy, Ognjič, KatarinaK,.....
rimljanka - zasebno mnenje
24. sep 2009 21:24
Glede dileme palmova/palmina - glede na to, da ne gre za svojilnost ampak vrsto masti (primerjajte z borovničev, breskov, malinov...), je po mojem bolj prav palmova mast. RadaJem
25. sep 2009 11:16
Vendelina jr. je napisal/a: |
Palmina je svojilni pridevnik. Recimo, če bi bila oseba z imenom Palma, bi imela Palmino jopico, Palminin zvezek, njena prijateljica Mojca bi imela pa Mojčino jopico. Če pa gre za produkt, ki je narejen iz rastline, ki jo označujemo za palmo, potem so pa gre za palmov produkt. Vendelina jr. |
neznan uporabnik
25. sep 2009 12:54
Je potemtakem sipina rižota ali sipova rižota? Bananin sok ali bananov sok? Tu ta teorija ne zdrži. jancka
25. sep 2009 14:01
Pa dejte one tam ( v oni drugi temi ) popravit, govorijo o Kavnem likerju namasto kavovem
ežoj
25. sep 2009 14:10
jancka je napisal/a: |
Je potemtakem sipina rižota ali sipova rižota? Bananin sok ali bananov sok? Tu ta teorija ne zdrži. jancka |
25. sep 2009 15:43
Jaz bi pa apelirala na vse, ki uporabljate 'nadimek'. To je hrvatizem, ki ga ni v SSKJ (podobno kot je 'nick' ali 'nik' anglizem). Lepa slovenska beseda je vzdevek.
Atina
4. okt 2009 14:18
Punce (in fantje), za takšne in drugačne dileme okrog pravilnega pisanja jaz uporabljam tole: http://besana.amebis.si/preverjanje/ Je neverjetno priročna zadevica ;) Lp od R.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Pasta iz ingverja in česna