neznan uporabnik
25. mar 2011 11:35
Upam, da se ne bo kdo najdu in napisal "kava napoti"
japajaneznan uporabnik
25. mar 2011 11:35
Upam, da se ne bo kdo najdu in napisal "kava napoti"
japaja
25. mar 2011 12:30
Če "kava na poti" postane "napoti" se navadno kaj polije in posledice niso najbolj prijetne
.deklica
25. mar 2011 18:30
Kjer piše 'KAVA ZA SABO' je ne kupiti, ker je rezervirana - za gospo(dično) Sabo
Atina
21. apr 2011 12:32
no, še eno vprašanje za naše slaviste :D sklanjanje besede "semenj" v množini: torej: kdo ali kaj - semnji koga ali česa - semnjev komu ali čemu - semnjem koga ali kaj - semnje o kom ali o čem - o semnjeh s kom ali s čim - s semnji a je to prav? ker meni word rodilniko obliko podčrta, jaz bi pa res rabila vedet, ker nekaj pišem o semnjih, ki so bili včasih v naših koncih :) nikeneznan uporabnik
21. apr 2011 12:53
o kom ali čem - o semnjih, ne pa o semnjeh.
Multi
multivitamin
21. apr 2011 13:01
multivitamin - ja, seveda. površna sem bila. če bi na glas rekla, kar sem napisala, bi me gotovo zabolela ušesa ;) ampak kaj pa tale rodilnik - semnjev - word mi podčrta... mogoče je pa tale naša slovenščina prezahtevna za word ;) nike
21. apr 2011 13:03
V rodilniku je pravilno SEMNJEV, kot si napisala (mogoče pa word tega ne ve).
Pri mestniku pa upoštevaj multijevo pripombo.
Blanchy
21. apr 2011 13:04
No, nike, sva bili istih misli ...
Blanchy
neznan uporabnik
21. apr 2011 13:07
Ja, vse je prav,razen onega kar sem ti korigiral.
Word včasih podčrtava nesmiselne zadeve. To je pač program. Ne sekiraj se preveč. V glavnem maš zaj pravilno vse.
Multi
multivitamin
21. apr 2011 13:30
multi,
kaže, da ti slovenščina še kar klapa, stran se pa drži od romanskih jezikov in njih subjonctivov ( te bo mia querida amiga požrla ).
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ocvrte brizgane palčke (churros)
Azijska solata s kozicami