30. maj 2013 17:09
Mene pa zanima izraz "najpriljubljenejša/-i/-e" - je to pravilno? Sem menja, da ni, ampak sem ga že velikokrat zasledila.. še komaj sem ga natipkala :/
Sunny09
30. maj 2013 17:09
Mene pa zanima izraz "najpriljubljenejša/-i/-e" - je to pravilno? Sem menja, da ni, ampak sem ga že velikokrat zasledila.. še komaj sem ga natipkala :/
Sunny09
30. maj 2013 17:34
Najbolj priljubljena, ne najpriljubljenjša.
Najbolj domača, ne najdomačejša
Najbolj dišeča, ne najdišečejša.
Najbolj peneča, ne najpenečejša
....itd.
Sonja
30. maj 2013 18:50
Opažam, da velikokrat uporabljate izraz : spedenano u nulo.
Domnevam, da pomeni zelo čisto, zelo pospravljeno, skratka, bolj ni mogoče.
Zasledila sem celo recept z imenom : Pasulj u nulo.Verjetno je mišljeno, da boljši ne more biti?
Izraz mi ni niti najmanj všeč, ampak ni bistvo v tem. Zanima od kod se je vzel oziroma kaj ima opraviti z nulo?
lp lučka
30. maj 2013 18:53
Ah, lučka, s tem je nekako tako kot s tem, da je bil vlak ful prazen.
rimljanka
30. maj 2013 18:56
Ali pa ko rečemo, da te kaj "malo fejst boli".
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
30. maj 2013 19:05
limnol je napisal/a: |
Najbolj priljubljena, ne najpriljubljenjša. Najbolj domača, ne najdomačejša Najbolj dišeča, ne najdišečejša. Najbolj peneča, ne najpenečejša ....itd.
|
hahaha, hvala, sem mislila, da sem že za časom :) mislim pa, da sem prvič ta izraz zasledila v nekem ženskem romanu, enkrat pa sigurno v podnapisih na tv... kar se pa podnapisov tiče, bi bilo treba kar novo temo odpreti :)
Sunny09
30. maj 2013 20:03
Al pa u iber, ta mi je všeč.
naor
3. jun 2013 11:04
Kaj je narobe z besedno zvezo "Čemu se mleko ne sesiri?" oziroma iz kje izvira?
rdkapica
3. jun 2013 13:44
Vprašalnica "čemu" je namenjena, da v odgovoru povemo namen, torej je v tem primeru odgovor kar težko podati. Bi šlo pa recimo: Čemu si mi prinesel jagode? Da mi narediš torto. Vprašalnico "čemu" nadomešča tudi "s kakšnim namenom" in jo uporabimo pri spraševanju po namernem odvisniku (npr. Prinesel mi je jagode, da mu naredim torto. -> Čemu mi je prinesel jagode?)
V tem primeru z mlekom bi bila primernejša vprašalnica "zakaj", saj sprašujemo po vzroku.
Npr. pri jagodah: Zakaj si mi prinesel jagode? Ker jih imaš rada. Vprašalnico "zakaj" uporabimo tudi pri spraševanju po vzročnem odvisniku (npr. Prinesel mi je jagode, ker jih imam rada. -> Zakaj mi je prinesel jagode?).
fleur
3. jun 2013 14:57
"Kaj je narobe z besedno zvezo "Čemu se mleko ne sesiri?" oziroma iz kje izvira?"
ne IZ KJE izvira, ampak OD KOD izvira
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači Ferrero Rocher
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami