neznan uporabnik
18. mar 2011 19:45
Meni beseda želja lepo zveni in ta "lj "se mi mehko zakotali iz ust.
Zaželeno mi ni všeč, mi zaželjeno veliko lepše zveni. Tako da bo ta beseda ostala ena moja mala kaprica
japajaneznan uporabnik
18. mar 2011 19:45
Meni beseda želja lepo zveni in ta "lj "se mi mehko zakotali iz ust.
Zaželeno mi ni všeč, mi zaželjeno veliko lepše zveni. Tako da bo ta beseda ostala ena moja mala kaprica
japaja
18. mar 2011 20:40
Tudi sama sem bila dolgo časa prepričana, da je prav zaželJen, zdaj pa mi je končno prišel v navado pravilen zapis. Eno izmed redkih pravopisnih pravil, ki mu NE sledim kljub zavedanju, je pisanje datumov s presledki. Za to sem pa v bistvu izvedela šele nedolgo nazaj. jgirl
19. mar 2011 9:28
http://www2.arnes.si/~lmarus/suss/arhiv/suss-arhiv
Torej priporoča se 'zaželen', dovoljuje se pa 'zaželjen'. No ja ...
Atina
19. mar 2011 10:40
Očitno zaželjen ni tako zaželen kot zaželen.
nolaneznan uporabnik
19. mar 2011 11:06
Ma meni se ta zaželen preveč rima na zatežen (ono e, bre...)
So najlepše besede itak tiste z lj, nj, (žnj??!!) :
hrepenenje
življenje
ljubezen.....
japaja
19. mar 2011 14:38
Jaz se tudi rada poigravam z besedami. Nekatere res tako lepo zvenijo. Meni so všeč besede rosa, kristal, ščepec, pesek, melodija, taščica....
naor
19. mar 2011 15:49
nola je napisal/a: |
Očitno zaželjen ni tako zaželen kot zaželen.
|
Hihi, tole mi je všeč :)
Eh, ampak tale 'j' rinejo vsepovsod, kamor ne paše. Sem včeraj brala recept, med sestavinami je bil naštet korenjček.
Da o mojem priimku ne govorim - vsi bi ga radi pisali z 'j' ...
Atina
19. mar 2011 23:36
Nocoj na Viktorjih, je Jan Plestenjak dobil svojega viktorja in ga pospremil z besedami, da je srečen, ker poje v slovenskem jeziku, najlepšem jeziku na svetu. Malo je sicer kopiral ljubljanskega župana, ampak paše.
Vesela sem za Jana. Atina, si predstavljaš, da bi njegov priimek pisali brez j? Potem ne bi vedeli, čigav Jan poje, ne!?
naor
20. mar 2011 7:25
naor je napisal/a: |
Jaz se tudi rada poigravam z besedami. Nekatere res tako lepo zvenijo. Meni so všeč besede rosa, kristal, ščepec, pesek, melodija, taščica....
|
aja...kaj pa brv, črv, vrt, smrt in prt...?
nola
Sporočilo je spremenil(a) nola dne 20. 2011 07:25
20. mar 2011 8:38
Izraz predpripava je po stališču slavista Franceta Verbinca neustrezen, ker že sam izraz priprava pokaže na dejanje, ki poteka pred ključnim dejanjem.
Se mu upate odreči, da bi bili popolni ?
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)
Zeljne krpice