24. sep 2007 10:05
Midva sva šla pogledat tipske načrte, pa so vsi pomanjkljivo narejeni. Povsod nekaj manjka, po moje v cilju, ko ga spreminjaš je takoj 5.000 € dražji... In na tem se služi...
Na koncu sva vzela arhitekat, imela z njim ene par zelooo dolgih sestankov, po ene 5 ur, ampak se je splačalo. Sestanek sem imela še z elekrtičarjem, ki je delal načrt za elektriko, tako smo doreki tudi najmanjšo vtičnico in svetilko v hiši. Pa s strojnikom, kjer smo tudi dorekli vse ostalo.
In nama ni žal.
Hiša je takšna, kot sva jo želela, prostori štimoajo, funkcionalnost štima v nulo. Sem tudi sama perfekcionist, zato sva se z arhitektom spustila v najmanjše podrobnosti. Arhitekt nama je urejal tudi dokumentacijo. Ker je bil na koncu površen in sva morala marsikam sama letet namesto njega, sva to tudi odbila od računa. Pa na koncu nama ni poiskal izvajalce tako, kot smo se zmenili, kar tudi ni dobila plačano. Itak smo vsi vedeli, kaj je bilo narobe in smo šli vsak svojo pot. Tko da naju tudi ni prišlo tako dosti na koncu vse to z arhitektom...
Midva sva urejala pol leta, malce več??? Bi morala moža vprašat.
Če te kaj zanima, pa z besedo na plan, jaz sem še v fazi gradnje. Selitev bo konec leta ali zgodaj spomladi.
lidka