12. sep 2007 21:14
Jaz sicer kot otrok tako neješča spet nisem bila, sem pa imela nekaj takih jedi, ki jih res nisem marala. Npr. kuhano zelje,ki ga imam zdaj res rada, pa prižganko, pa klobase ... Takrat, ko je bilo nekaj takega na mizi, kar nisem marala, sem pač jedla tisto, kar je bilo zraven. Zraven kuhanega zelja je bil krompir in pečenica, pa sem jedla samo to dvoje. Pri nas ni bilo kuhanja za vsakega posebej. Če si lačen, jej, če nisi, pa pusti, vendar drugega ne dobiš, sploh pa ne sladkarij.
Osebno mislim, da kruh z nutelo, sladke palačinke, knedelji z veliko sladkorja in podobne reči, niso ravno najbolj zdrav obrok. Ja, kdaj pa kdaj, ne pa 3x na teden.
Tako so vzgajali mene in mislim, da je to prav način. Oba z bratom namreč jeva vse, kaj rajši, kaj pa malo manj. Tako pač je.
Dalček, za zajtrk bi jima ponudila kakšno sadje, polnozrnato žemljico, ki jo npr. spečeš sama, pa gor dodaš rozine za očke in usta (kot pri miklavžih). Če poje otrok kaj od tega, mislim, da je že kar nekaj.
Za kosilo skuhaj tisto, kar boste pač jedli. Na začetku glej le toliko, da bo vsaj nekaj od skuhanega otrok jedel.
Za večerjo pa jogurt ali pa samo kakšno juhico z rezanci, menim, da bi bilo dovolj.
jessy6