13. sep 2007 13:36
Pozabila sem napisati, da količinsko pojeta malo. Stara sta hči - skoraj 5 let, sin 3,5 let. Hči včasih za zajtrk ali večerjo spije samo 2 dcl kakava, ali poje 2 prepečenca namazana z margarino in kakav, pol koščka kruha nmazanega z raznimi namazi ali brez vsega in mleko ali čaj. Čokolešnika pojeta nerejenega z 1 dcl mleka. Sin večkrat poje samo par koleščkov saleme ali koščkov sira brez kruha in zraven pije vodo... Potem do kosila pojeta kakšno sadje včasih tudi nič. Za kosilo napr. 2 veliki žlici krompirja in za 1 veliko žlico mesa (vekrta tudi samo eno ali drugo) in malo solat ali samo skledico juhe pa imasta dovolj, ali napr. 2 palačinki pa konec, enolončnice pojesta napr. za tretjino skledice (2,5 dcl skledice), ali napr. 10x 10 cm velik košček pizze, par pečenih krompirčkov in solatko ali kavno šalčko koruze in napr 3 žlice riža. Pa potem spet ne jesta do večerje pa sta normalno prehranjena.
Včasih gresta celo brez večeje spat, ker jima ne paše. Ju pa res za zajtrk in večerjo vprašam kaj bosta jedla in potem to tudi pojesta. Občasno skuham ali spečem vsakemu 1 jajček pa zraven malo kruha ali tudi nič in to je vse.
Sem zgoraj zasledila ne vem več katera je napisala, da bi dala otroku 3 dcl čokolinota? toliko še jaz ne morem pojest naenkrat, se mi zdi to res preveč.
Aha še to. Hči, ko je imela obdobje čokolešnika ga ni jedla po žlici ampak pila po slamici. To je kar nekaj časa pila za zajtrk in večerjo. 2 dcl mleka in 2 žlice čokolešnika notri, sem mislila, dabo shirala od lahkote pa je normelno rastla in se razvijala. Očitno ji je bilo to dovolj. Silim s hrano ju pa nikoli, da bi jima rekla, da morata vse pojasti niti slučajo. Če jima paše jesta če jima ne paše ne jesta.
jade