Pomen, razlaga sanj

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

12. sep 2007 4:25

Vendelina jr. je napisal/a:
Ladies, zdaj pa malo resno, okej? Sanje so film, ki ga vrti naše nezavedno. Za to, da bi temu filmu dali ustrezne podnapise, je treba biti posebej šolan in usposobljen. Skratka, treba je imeti znanja iz psihlogije, psihoterapije in psihoanalize in temu dodati še poznavanja kulturnih obrazcev okolja, ker en predmet v eni kulturi pomeni eno, v drugi pa drugo (Npr: krizantema je pri nas žalna roža, japonska kultura pa jo ceni kot najbolj vzneseno rožo). Poleg tega se intepretacija sanj vedno povezuje z vsem ostalim, kar se pač indivuduumu, ki je na terapiji, dogaja. Vse ostalo je babje čvekanje. Internetne bližnjice za razlago sanj, sanjske bukve - to je samo tema za kakšen dopust, ko je ravno slabo vreme. In naj tam tudi ostane. Ni treba ravno čisto vsega, kar kateri pade na misel, kar takoj na tipkovnico udariti. Je fino, če se misel prej malo predela. In se je potem NE napiše. Vendelina jr.

Vendelina vse lepo in prav, ampak zakaj moraš v negativno smer komentirati skoraj vsako stvar, temo... in ves čas zatirati ljudi? Daj pusti ljudem dihati, pusti jim malo veselja... prosim... zaradi takšnih in podobnih komentarjev nimam več veselja toliko sodelovati na KulSlo (no, pa še za nekaj primerov vem, samo v vednost!). Tu smo preprosti ljudje, ki se pogovarjamo o preprostih stvarih. Ljudje, ki smo zate očitno pod nivojem. Ampak takšni smo.

Kar dajte, spluvajte me, ampak po kar nekaj mesecih sem morala napisati vsaj nekaj v tej smeri... si spucati dušco in povedati, zakaj me ni več toliko tukaj... Če lahko vsak napiše svoje mnenje, ga bom tudi jaz.

Lep dan in veliko se smejte

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

12. sep 2007 7:29

Zelo zanimivo temo si odprla Teka! Pravijo, če imaš z osebo opravka, da veliko o osebi govoriš, da veliko misliš, skratka da si blizu osebi, sanjaš o njej. Če te boli zob, če si imela opravka z zbarjem, če si govorila o kakšnem posegu, zgodi se, da sanjaš o tem. Veliko razlag je o tem, veliko knjig, vendar jaz si sanje po svoje razlagam in verjamem iz lastnih izkušenj. Običajno sanjam, ko sem preveč utrujena. Vse kar sem do sedaj sanajala se mi je uresničilo, žal tudi zelo neprijetne reči. Ali ste morda kdaj bile pozorne in nekaj si zelo želele in ravno tole sanjale? Simona84, ni le Vendelina jr. taka, žal. lp vsem Anamarija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti