Pomen, razlaga sanj

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

9. sep 2007 18:10

Pod temo razno poišči " SANJE" in odpri. kobra 1

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

9. sep 2007 19:06

DOJENČEK Hitra razlaga: nov začetek, obveznost, rast. Dojenček je vse kaj več kot velika sreča. Je tudi velika obveznost, ki zahteva popolno predanost. Če je dojenček v sanjah vaš, v resnici pa niste noseči niti si tega ne želite, je otrok morda simbol za nove ideje, nove naloge in nove začetke. Sanje o dojenčku so vedno opomin, da stvari v življenju potekajo postopoma. Se dojenček smeje ali joka? Če ga je treba previti, je to še en znak, da nekaj potrebuje vašo pozornost, morda celo preusmeritev. Če je lačen, je to znak, da nekaj potrebuje vašo pozornost in čas. Dojenček je lahko tudi prispodoba za vašo željo, da bi za vas poskrbeli drugi in da vam ne bi bilo treba prevzeti odgovornosti. Če ste noseči ali si želite otroka, ima dojenček v vaših sanjah lahko še celo vrsto drugih pomenov, kot je na primer izpolnitev velike želje. (spet prepisano in malo skrajšano iz knjige Tok sanj). Nena

BISERKA55  

član od: 4.5.2007

sporočila: 143

10. sep 2007 22:49

Kaj pa,če sanjaš mrtvega.Namreč sanjala sem druženje z babico, ki je umrla pred 30.leti, in sicer dva dni zaporedoma. BISERKA55

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

11. sep 2007 7:18

Ne vem, kaj v tem primeru pravi knjiga sanj, je pa pri nas vedno veljalo, da te, če sanjaš pokojnega, le-ta prosi, da mu prideš prižgat svečko na grob. Lp, anajana anajana

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

11. sep 2007 8:42

Pri nas pa se reče, da mrtvi prinesejo živega, torej kakšen obisk ali kakšno novico o nekem pozitivnem dogodku. emily

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

11. sep 2007 10:08

Ravno nocoj sem imela sanje, dolge za pol romana. Najbolj nenavadno: videla sem dva moška, ki sta lezla vsak v svojo krsto, potem sem se znašla pred stopnicami, po katerih so proti meni drčale deske od krste, bilo jih je ogromno ... občutek pa grozen. In potem še marsikaj naprej; begajo me te krste, ima kdo kakšno razlago? sara

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

11. sep 2007 11:17

Jelenckova: kar se spomnem iz ur psihologije... Vse naše sanje so odraz bodisi naših želja bodisi strahov. Zdaj pa vedi ti... Si močno želiš zanosti ali te je močno strah postati mama? Moja stara mama je pravila, da če sanjaš o blatu (kakici, hehe), da ti bo to prineslo denar. Če sanjaš o denarju, denarja ne bo. Sanje o zobeh pomenijo nekaj slabega. Sanje o kači simbolizirajo sovražnika, če sanjaš da te kača piči, tebo nekdo (sovražnik) pač ranil (ne nujno fizično). Če v sanjah nekdo umre, si mu pač "podaljšal" življenje,... dosti je teh stvari, stare mame so o tem vedele veliko. Sama sanjam ne pripisujem velikega pomena. Sem velikokrat sanjala številke, izpolnila listek za loto, pa nisem nikoli nič zadela. Včasih je bila ena številka celo pravilna

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. sep 2007 14:51

Ladies, zdaj pa malo resno, okej? Sanje so film, ki ga vrti naše nezavedno. Za to, da bi temu filmu dali ustrezne podnapise, je treba biti posebej šolan in usposobljen. Skratka, treba je imeti znanja iz psihlogije, psihoterapije in psihoanalize in temu dodati še poznavanja kulturnih obrazcev okolja, ker en predmet v eni kulturi pomeni eno, v drugi pa drugo (Npr: krizantema je pri nas žalna roža, japonska kultura pa jo ceni kot najbolj vzneseno rožo). Poleg tega se intepretacija sanj vedno povezuje z vsem ostalim, kar se pač indivuduumu, ki je na terapiji, dogaja. Vse ostalo je babje čvekanje. Internetne bližnjice za razlago sanj, sanjske bukve - to je samo tema za kakšen dopust, ko je ravno slabo vreme. In naj tam tudi ostane. Ni treba ravno čisto vsega, kar kateri pade na misel, kar takoj na tipkovnico udariti. Je fino, če se misel prej malo predela. In se je potem NE napiše. Vendelina jr.

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

11. sep 2007 19:10

Pred leti sem imela tako moreče sanje 3 noči, da se nisem upala zaspat. Vsa skeglana sem odšla k zdravniku in ker sem bila pod hudim psihičnim pritiskom mi je predpisal pomirjevala. Vzela sem zvečer enega in se naspala. Težave so izginile. Tako, da so sanje lahko odraz psihičnega stanja. ham-njam

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

11. sep 2007 20:29

janja512 je napisal/a:
Jelenckova: kar se spomnem iz ur psihologije... Vse naše sanje so odraz bodisi naših želja bodisi strahov. Zdaj pa vedi ti... Si močno želiš zanosti ali te je močno strah postati mama? Moja stara mama je pravila, da če sanjaš o blatu (kakici, hehe), da ti bo to prineslo denar. Če sanjaš o denarju, denarja ne bo. Sanje o zobeh pomenijo nekaj slabega. Sanje o kači simbolizirajo sovražnika, če sanjaš da te kača piči, tebo nekdo (sovražnik) pač ranil (ne nujno fizično). Če v sanjah nekdo umre, si mu pač "podaljšal" življenje,... dosti je teh stvari, stare mame so o tem vedele veliko. Sama sanjam ne pripisujem velikega pomena. Sem velikokrat sanjala številke, izpolnila listek za loto, pa nisem nikoli nič zadela. Včasih je bila ena številka celo pravilna
Joj, dojenček. Vem, jaz se tudi to iz psihologije spomnem. Mislim, da ni ne eno ne drugo ali pač?! Pa se niti ne zavedam? Jelenckova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti