Zamrzovalna omara - nujno

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

1. sep 2007 22:47

Tudi jaz imam doma zamrzovalno omaro, gorenjsko in sicer že sedem let. Do zdaj niso počila še nobena vratca, predali so pa tako iz žice. Hrana je v njej pregledno zložena, vsak(tudi otroka) v njej takoj vse najde. Pa še ena prednost se mi zdi poglavitna: že res, da mogoče v skrinjo gre več stvari, ampak ob sedanji izbiri mesa in zelenjave skozi vse leto, se mi zdi nesmiselno trpati v omaro enormne količine hrane. Raje kupujem enkrat na mesec in imam tako vedno svežo hrano v omari. Pri moji mami pa se v skrinji kdaj- čisto spodaj, najde kakšen kos mesa, ki je star tudi dve leti... ela

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

1. sep 2007 23:57

Mi imamo zamrzovalno omaro in to kar dve. Nikoli ni bilo niič narobe z nobeno, je pregledna, plastika je cela, nič ne poka. Imam pa gorenje. Mi je pa zamrzovalna skrinja prat smotana, ko se moraš skoraj cel notri obesit in brskat po celi skrinji, da kaj nadeš. jade

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

2. sep 2007 15:08

Zoja jedilno olje imam v mislih,ker nekateri hranjujejo jedilno olje v hladilniku.Tudi jaz kopujem tako kot Ela in nimam prostorske stiske v omari. mamazeljka

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

2. sep 2007 15:19

Jaz imam zamrzovalno omaro od Gorenja (6 predalov). Nimam funkcije samoodtaljevanja, tako da se z odtajanjem omare kar pošteno namučim. Jaz imam vse predale s prozornimi stranicami, ampak nimajo prav nobene posebne funkcije, saj ko se vrata odprejo, se stranice takoj zarosijo, tako da skoznje tako ali tako nič ne vidiš. Jaz tudi po omari stalno iščem, saj nimam nič kaj preveč urejeno notri. V spodnjih dveh predalih imam meso, tako da tega res ne iščem, navzgor pa pač damo, kjer je prostor. Enkrat je tu, drugič je tam, tako da stalno iščemo. REs pa je, da se v omaro mnogo manj spravi, kot v skrinjo (pri moji mami smo imeli skrinjo, pa smo spravili čuda stvari notri). Če nimate stiske s prostorom, bi svetovala raje skrinjo. Midva sva bila primorana kupiti omaro, če bi imela pa zadosti prostora, bi zagotovo vzela skrinjo. Taia

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

2. sep 2007 16:09

Tudi mi smo, ko se nam je pokbažvarila skrinja kupili omaro - Gorenjevo s 6 predali. Tudi pri nas plastika na predalih poka. Moti pa me predvsem to, da v pmari ne morem skranjevati večjih stvari - višja posoda ali vrečka že zna biti problem, pa tudi prostora je manj kot v skrinji. Poleg tega, pa kar nekaj stvari zmrzujem na "plehih" in tega si pri omari ne morem privoščiti niti pod razno. Ko se bo ta omara pokvarila, jo bo nadomestila skrinja.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

2. sep 2007 16:33

Pri nas imamo omaro in skrinjo. Res gre v omaro malo manj stvari, so pa dosti bolj pregledne in dostopne.

Zelo se splača kupit omaro "no frost"  - najbrž si to mislila s samoodtaljevanjem? Nikoli je ni treba odmrzovat, pa tudi živila ostanejo boljša; prej se nam je tudi v vrečkah s hrano nabiral srež, zdaj pa tega ni več.

Nasja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

2. sep 2007 18:19

Imeli smo skrinjo in sem komaj čakala, da se je rešimo. Nepregledno do skrajnosti, čeprav so bile posamične košare in v njih sortirana živila. Ampak saj vem, ko nekaj iščeš, redkokdaj sproti za sabo lepo nazaj zlagaš. Vedno sem skoraj na glavo padla noter, pa prekladala košare, da sem prišla do ta prave. Pa pokrov moraš cel odpret in gre topel zrak v vso skrinjo, pri omari pa odpreš le zgornji ali spodnji del in po predlau hitreje najdeš.

In v omari je vse tako zelo prepgledno: na sprednjo stran predala napišeš, kaj je v katerem, pa samo tistega odpreš.

Imam Gorenjevo omaro z dvojnimi vrati - s tremi piicami plus štirimi predali, spodnji so izvlečni in so vrata torej lahko odprta samo toliko, da izvlečem predal, če že česa takoj ne najdem, zgornji del so pa police, zaprte s plastičnimi vratci. Že več kot deset let imam to omaro in ni nič počenega ali zlomljenega, predali se lepo vlečejo ven in vratca lepo odpirajo.

So pa naše potrebe verjetno zelo različne. A čeprav shranjujem precej živil in je v hiši ostora za tri zamrzovalne skrinje, vztrajam pri omari in je za nobeno ceno ne zamenjam za skrinjo. Samo zaradi iskanja tistega enega paketka, ki je običajno vedno v zadnjem kotu zadnje košare, ki bi jo dvignila...

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti