Zamrzovalna omara - nujno

neznan uporabnik

tema odprta - 1. sep 2007 11:01 | ogledi: 3.725 | odgovori: 17

Danes se nam je pokvarila zam.skrinja. Sedaj bomo kupili zam.omaro, pa me zanima, ali je pamento kupiti tako, ki ima funkcijo avtomatskega odtaljevanja. Razmišljam o Gorenju ali Bosch-u, pa se ne morem tako hitro sama odločiti. Delite z menoj svoje izkušnje glede znamke, velikosti, ali je pametno da ima prozorne predale in še kaj iz vaše prakse.

Prosim za pomoč, hrana se odtaljuje....

Lp

zoja1

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

1. sep 2007 11:38

Jaz imam mislim da 180l (mogoče kakšen liter gor ali pa dol)zmrzovalno omaro Gorenjevo.Zelo zadovolna.Ko sem jaz kupovala so imeli samo hladilniki funkcijo avtomadskega samoodtaljevanja in se mi dobro odnese.Glede zmrzovalnika ne vem.Kar se pa tiče predalov,so meni plastike že zdavnaj popokale.Mogoče smo bili pregrobi,štorasti.Ampak še vedno je nebi zamenjala za skrinjo.Se mi zdi da je v skrinji manj pregledno.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. sep 2007 14:37

Pregledna je zamrzovalna omara res, to je pa, razen kadar je težava v pomanjkanju prostora, po mojem osebnem  mnenju edina prednost. Mene  moti pri omari:

- večji vdor toplega zraka, ko odpreš vrata

- lomljenje plastičnih stranic

- ko sem imela poleti en mesec prazno omaro in sem jo "zračila" so se vrata tako močno skrivila, da sem jo od teda dalje morala zategovati z gurtno, pa je še včasih spodaj voda ven kapljala.

- ni možno maksimalno izkoristiti prostornine, razen, če bi notri zlagali samo shranke z gladkimi ploskvami.

Bolj sem zadovoljna s skrinjo. Preglednost sem rešila tako, da vso zamrznjeno hrano enake ali podobne  vrste zložim v večje   vrečke (v eni vrečki meso, v drugi fižol, v tretji zelenjava za juhe ...). Ko kaj iščem, prestavim tako le nekaj zbirnih vrečk in iskano hitro najdem.

Za vsak slučaj primerjaj še podatke o porabi energije, meni bi se zdelo logično, da jo omara porabi več.

Cila

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

1. sep 2007 14:48

Tudi mi smo imeli zamrzovalno omaro pa je ne bi hoteli več. Veliko manj se spravi vanjo, predali pokajo in se sesedajo s svojih vodil, zato smo, ko se nam je dokončno pokvarila, kupili spet skrinjo. Z njo smo veliko bolj zadovoljni, preglednost v njej pa vzdržujemo tako, da damo meso ali zelenjavo ali karkoli drugega skupaj v plastične platoje. Če pa karkoli zamešamo, no ja, potem iščemo, a vseeno je bolje od bivše omare. Sicer pa vsak ve zase, na napakah se učimo, zato se morate sami odločiti za nakup. Pa lep jesenski pozdrav! daga

mojcapt  

član od: 9.5.2007

sporočila: 72

1. sep 2007 15:23

Tudi jaz se strinjam s cilo in drago glede omare. Pri nas imamo omaro že kar nekaj časa, pa zadnje čase resno razmišljam, da bom spet kupila skrinjo, omaro pa imela za jesenski čas, ko zamrzujem zelenjavo in rabim več prostora za zmrzovanje. Meni se je celo zgodilo tudi to, da sem odprla zgornja vrata, spodnja pa so se ob zapiranju sama odprla (če bi bila dovolj pozorna bi se mi to ne smelo zgoditi, vender se vsem kdaj lahko naredi tudi takšna nepozornost) in se mi je precej mesa odtalilo do takrat da sem opazila, da so vrata odprta (od večera do jutra). To se pri skrinji ne more narediti, pa še iste pomanjkljivosti oz. pripombe bi lahko naštela kot so jih že moje predhodnice. No odločitev je pa seveda tvoja, mi smo pač povedala svoja mnenja. LP mojca

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

1. sep 2007 18:23

Jaz gospodinjim že 30 let, vseskozi uporabljam zamrzovalne omare. V tem času je po 23. letih mrknila inn krepko odslužila Gorenjeva , sedaj imam Candyjevo - pri nobeni nisem imela iztirjenih ali popokanih predalov, skratka, zadovoljna sem in ne bi menjala za skrinjo. Sicer pa je pri nakupu treba bit pozoren na energijski razred, garancijski rok, sevisiranje, prostor, ki ga imaš na razpolago... naše ocene so sigurno več ali manj subjektivne, tako da... Kristalka Sporočilo je spremenil(a) Kristalka dne 01. sep 2007 18:24:28

neznan uporabnik

1. sep 2007 19:21

Ja, hvala. Zdaj sem pa res v dilemi. Saj se hecam, ampak dejansko se odločaš pri takem nakupu za dobo 10 let in mogoče še več, zato je dobro slišati različna mnenja. Naj katera pove, pri kateri znamki se predali hitreje zlomijo. Pa danes sem videla, da imajo ene omare za dno mrežo, druge pa imajo celoten predal iz plastike. No, prosim še kakšno mnenje. Lp zoja1

ropret  

član od: 7.12.2006

sporočila: 26

1. sep 2007 19:55

Pri nas imamo omaro gorenje. Plastična vrata so res odpadla, kar je pa tudi edini problem, saj imajo ostali predali kovinsko košaro in plastično lice čez njo. Mož pravi, da skrinje noče, ker je nima kam postaviti. Kar se pa same funkcionalnosti tiče pa sploh ni posebne razlike. Lp Ropret ropret

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

1. sep 2007 21:28

Še moje mnenje;mi imamo zamrzovalno omaro in je tudi ne bi zamenjala za skrinjo.V omaro lahko hrano zložim po predalih in je potem lepo pregledna.Glede pokanja plastike v omarah je pa takole; če se vam večkrat razlije olje in tega ne očistite ker pač tega niste videle bo celica in vrata (notranjost hladilnika in omare) počila.Vem, da je napisano nesmiselno ampak je resnica, vsak dan dam čež roke do 500 kom. teh celic in vem o čem govorim. ampak to je že druga tema.Skratka jaz sam za omaro. mamazeljka

neznan uporabnik

1. sep 2007 22:27

Oprosti, kakšno olje imaš v mislih? zoja1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti