4. sep 2007 16:23
Jaz se tudi sama organiziram. Delam deljeno 8.00-12.00 in od 14.00 do 17.00 (včasih še naprej) in kljub temu čistim, kuham, perem, likam sama. Kdaj? Res je, da mi sedaj pri 30-ih ni težko likat do 1.00 zjutraj in, da kuham tudi bolj v nočnih urah: med 21.00 in 23.00... Takšen tempo imam že več kot 3 leta, ko sem se zaposlila v tem podjetju in mi zaenkrat kar znese... Pomembno je, da imaš razno-razne gospodinjske pomočnike ala: pomivalni stroj (hvala bogu za to!), pa sušilec (ga še nimam, pa še nekaj časa ga ne bo...
).
Čiščenje stanovanja je na vrsti vedno v soboto (če se mi kaže kakšna veselica ravno na soboto, potem je čiščenje obvezno v četrtek -pred to dotično soboto), pralni stroj pa začnem "filat" nekje v sredo, da je do sobote vse posušeno in potem likam, kot že rečeno od (včasih že nedelje) ponedeljka do srede, ko je spet na vrsti "filanje" pralnega stroja... Vsak dan pa, ko zaključim delo v kuhinji, jo obvezno pometem... Prah brišem tako, tako...-po občutku, ko je sila (ob sobotah). Ribicam (ki so se razvile v prave velikanke - imam jih na sumu, da so ribniške zlate ribice, vsak ko pride na obisk, me sprašuje, kdaj jih bomo spekli
) pa čistim vsake 3 tedne ( dokler nisem dokupila še enega filtra, sem jim čistila vsak teden). Na vrtu sem vsak dan sproti od 30 min do 1 ure. Ob sobotah dostikrat še dlje...
Nič nimam proti gospodinjskim pomočnicam... Ampak, dokler mi gre, je ne bom iskala. Imam pa kar v svoji neposredni bližini žensko pri 28-ih, ki ji mamica dela vse to, kar jaz sama (s tem, da ona ne dela deljeno, ampak od 7.00 do 15.00 -idealen delovni čas, če se me kaj vpraša!), pa ji še nikoli nisem nič rekla. Ona se samo čudi kako lepe ribice imamo, pa kako lepe rožice na balkonu, pa kako dober domač paradižnik, pa.... Kaj češ - smo si različni.