Solzivec

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

30. avg 2007 9:51

Pa v naši preklemani državi je policija na podnu.Pišuka no...če me bo nekdo posilil in ga bom klofnila bodo prvo mene spravil v zapor al kaj?Že če mi nekdo vlomi v hišo in ga ogrize oj domači pes plačujem kazen jaz.Pa kje je logika.V naši državi se še najbol splača biti kriminalec.Resno...tako kot policija ščiti njih,ni zaščiten nihče... Sama hodim naokoli z bokserjem.Pa kaj...če me bo nekdo napadel sem ga sposobna likvidirat.Če se boste kdajkoli obračale na samoobrambo: ciljajte v nos!Od spodaj navzgor...ampak ne premočno,ker je ta udarec ob preveliki sili smrten. Mene je prav strah,zdaj ko začenjam hoditi v šolo v Ljubljano.Edina dobra stvar je v tem,da se pol poti vozim s fantom...druga pa da včasih poznaš kakšne usmojene ljudi kot so skini. RadaJem res mi je hudo,da is doživela to.Mislim,ogabno kaj vse hodi po svetu :(. Roncolino

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. avg 2007 10:46

Roncolino, vidim, da si še mlada in energetična. Ampak dajmo tule malo umiriti žogo in se zavedati realnih dejstev. 1. Spremstvo moškega je res lepa stvar in dejansko zmanjšuje verjetnost napada, ampak popolnoma odpravi ga pa ne. Niso samo spolni napadi. Najbolj nevarni napadalci so narkomani na krizi, ker pri njih ne moreš predpostaviti, kaj bo naslednja poteza in en tovrsten napadalec brez težav z nožičem cik-cak rani dve osebi - takim je bolje takoj dati denar in basta. 2. Ne predpostavljajte svoje varnosti zgolj in samo s spremstvom partnerja. To spremstvo se ne more stalno izvajati in tudi ne verjamem, da si kdorkoli v resnici želi, da je njen/njegov partner ves čas ob njej/njemu. Tudi ni naloga partnerja, da vas varuje. Varovati se mora znati vsak odrasel sam, partnerska pomoč je samo jagoda na torti. 3. Napadalci so po videzu zelo "običajni ljudje". Ponavadi nimajo kakšne klišejskokriminalne črte (okej, hude odvisnike od drog se da prepoznati že po videzu) na obrazu, nimajo n-tatujev po rokah in niso scarface-ji. 4. Razkazovalci in druge vrste ekshibicionisti ponavadi ne izvajajo napadov. To, kar se je zgodilo Rad.jem kolegici je v bistvu nadlegovanje. Punca, ne tega tlačiti dol, pa tudi solzica ne kupuj. Poišči kakšno skupino za pomoč - ker so - in tam to predelaj. 5. Roncolino in ostali: ni tako, da se ščitijo kriminalci. Napad z namenom poškodovanja je vedno predmet presoje kazenskega prava. Poškodovati nekoga, ki ti je pokazal tiča, ne da bi ga izrecno na to pozvala, do telesnega stika pa ni prišlo - tu mora potem sodna pamet presojati, kdo od udeležnih je bil bolj poškodovan in ali se je napadeni samo branil ali pa je presegel ukrepe samoobrambe. Spolni napadi in spolno nasilje je pa vseeno malo višji level groznosti kot pa neprostovoljno gledanje tiča. Skratka, še enkrat, poiščite tečaje za samoobrambo, to je vse in največ, kar lahko storite sami zase. Vendelina jr.

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

30. avg 2007 11:35

Hmm.. tečaj samoobrambe - moraš najti res dobrega, da imaš kaj od tega. Jaz sem leto pa pol hodila na borilne veščine, pa lahko samo rečem, da znam tehnično čudovito izpeljati udarec, nimam pa refleksov, brzine. In mi je kar jasno, da če bi me kdo napadel, mi ne bi vse skup nič prav prišlo. Eksibicionistov je full (v Ljubljani skoraj moraš kakšnega srečati na obrežju Ljubljanice, ali pa na Trubarjevi ali če malo višje pogledaš, na kakšnem balkonu, če ti to ni dosti, se pa pojdi malo peljat z vlakom). So pa res nenevarni, saj če tako pogledaš, s spuščenimi hlačami res ne more biti ravno hiter, haha. Če ti pogled nanj ni všeč, deluje, če rečeš, naj skrije vse skup, ker ima itak premajhnega :) Z resnimi napadalci se še nisem srečala, se mi pa zdi, da tudi, če bi lahko uporabila silo, je ne bi, ker bi ga to še bolj podžgalo, da jo tudi on na meni. Mislim, da ko 50-kilogramska in 160 cm velika ženska tudi če še tok maham naokol, nimam kaj proti skoraj kateremukoli moškemu, že zato, ker bi bila v šoku, ona pa pripavljen na moje reakcije. Hja, lahko samo upaš, da bi rad "samo" denar... Scorpy

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

30. avg 2007 11:52

Odkar vodim psa na sprehod tudi ob zelo poznih urah, imam vedno s seboj solzivec. Čeprav imam tudi precej velikega peseka in mislim, da že to predstavlaj oviro v očeh potencialnih napadalcev in sprijencev... Še moja zgodbica; Ko sem se v niti ne tako poznih večernih urah, vračala iz mesta, je na ovinku, takoj na začetku naše ulice, stal možakar. Ob vhodnih vratih v stanovanjski blok. Ga niti ne bi pogledala, če mi nebi takoj padlo v oči, da ima hlače spuščene do kolen in da se rokuje s svojim prijateljčkom Ko me je zagledal, je začel vzdihovat: "o mucica, o lubica moja"....jaz pa ne bodi lenan dvignem majčko in mu pokažem joškice rekoč "na, pa mej še ti mal veselja...". Tip je svoj hlod takoj stlačil v hlače, siknil da sem prasica in jo podurhal... Jaz pa sem se še zadnjih 100m do doma smejala skoraj na glas. Svetujem vam, da tega vseeno ne počnete, jaz sem imela dobro varnostno razdaljo in zelo hitro tečem Sporočilo je spremenil(a) Noa dne 30. avg 2007 11:53:28

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. avg 2007 11:57

Noa , Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. avg 2007 12:20

Ni štos v moči in hitrosti, štos je v koncentraciji in psihični pripravi. Z dobro pripravo si zmanjšaš verjetnost, da te sploh kdo napade in druga stvar je tudi v tem, da človek ostane zmerno miren in pri stvari tudi v primeru, če prvi poskus samoobrambe ni uspel. S tem, da ni psihična priprava to, da se gibaš in imaš telo v stalni pripravljenosti kdaj te kdo napade. Psihična priprava je predvsem to, da imaš od trenutka, ko zaklepaš vrata doma naprej občutek, da imaš stvari pod kontrolo. (Napadeni so vedno tisti, za katere je napadalec ocenil, da nimajo stvari pod kontrolo). Recimo, da si z glavo pri stvari, ko zaklepaš vrata (si receš, zdajle zaklepam in si to zapomniš), da veš, kje so dokumenti in ključi. Da vedno znova z enakimi gibi daješ denarnico v torbico in kartico v listnico. Da se naučiš neverbalno postaviti sebe na prvo mesto (svetujem vajo hoje po sredini pločnika z dvignjeno glavo in brez umikanja nasproti hodečim - razen, če gre za otroke, zelo stare ljudi in hendikepirane). In na avtobusnih postajališčih se nikoli - ampak nikoli - ne stoji s sklonjeno glavo in s prenosom teže na en bok - kar ženske zelo rade počnejo. Poglejte, kako stojijo moški in posnemajte njihovo držo - glavo gor, rok sklenjene na trebuhu ali pa na hrbtu - in vztrajajte v tej drži, neodvisno od tega, kako je to neudobno - pa boste po dveh mesecih takega treninga videle rezultate. Pa takih vaj za tehniko je še ogromno -vse s ciljem, da po nekaj mesecih vaj to dejansko tako interioriziraš, da postanejo dejanski del tebe. Ko tovrsten trening postane dejanski del tebe, grejo stvari precej lažje. Samoobrambnih veščin ti itak v praksi ni treba mnogokrat uporabljati - jaz sem morala v zadnjih desetih letih s prezenco odgnati dva idiota (uspešno), enkrat je pa en odvisnik hotel od mene denar in sem mu nemudoma dala denarnico, v kateri je bilo 2.000 SIT (kartice in denar je treba imeti v ločenih listnicah). Pač pa ti s tovrstnim treningom grejo bistveno lažje ostale odločitve v življenju - karkoli pač spada v okvir "ostalih odločitev" in naučiš se racionalno kanalizirati svojo energijo. Zato sem mnenja, da bi moral vsak človek opraviti več tovrstnih izobraževanj in usposabljanj - kaj pa je "delo na sebi" - če ne tudi psihična koncentracija za samoobrambo. Ne zato, da bi samoobrambo uporabljal nekajkrat v življenju, temveč zato, da bi vsaj znal ločiti bistveno od nebistvenega. P.S. Dileme o tem, kateri sesalec naj kupim in kaj naj naredim z dvema kilama mase za pire krompir, ki sem jo našla v shrambi - to ne spada med bistvena vprašanja. Got it? Vendelina jr.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

30. avg 2007 12:51

(svetujem vajo hoje po sredini pločnika z dvignjeno glavo in brez umikanja nasproti hodečim - razen, če gre za otroke, zelo stare ljudi in hendikepirane). In na avtobusnih postajališčih se nikoli - ampak nikoli - ne stoji s sklonjeno glavo in s prenosom teže na en bok - kar ženske zelo rade počnejo. Poglejte, kako stojijo moški in posnemajte njihovo držo - glavo gor, rok sklenjene na trebuhu ali pa na hrbtu - in vztrajajte v tej drži, neodvisno od tega, kako je to neudobno - pa boste po dveh mesecih takega treninga videle rezultate. Pa takih vaj za tehniko je še ogromno -vse s ciljem, da po nekaj mesecih vaj to dejansko tako interioriziraš Evo Vendelina, a veš da jaz tole prakticiram že od kar vem zase. In verjetno se res obnese. Skoraj nekako tako, kot pri živalih....ne pokaži strahu, pa te bo zver pustila pri miru Ne, ampak res, tole se definitvno obnese. Mislim tole o drži telesa, o gibanju po pločnikih, ... Kar se pa tiče discipline pri zaklepanju, spravljanju denarnic in dokumentov, tukaj pa gotovo šepam, ker sem preveč raztresena. Vedno prepolno glavo vsega... Ampak človek se uči celo življenje.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

30. avg 2007 15:10

Noa, si me pa nasmejala. Si pa res upaš, meni kaj takega ne bi prišlo niti na pamet. Bi jo sam podurhala. Jelenckova

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

30. avg 2007 19:48

No, še moja izkušnja. Ko sem bila še mlada in brez izpita, sem velikokrat štopala. V tem primeru od fanta v poznih večernih urah. Ustavil je en fičo, notri pa dva tipa. Sedla sem zadaj. Kmalu po tem, ko je speljal, me je začel sovoznik otipavati. Kar naprej je stegoval svoje tace po meni, jaz pa sem jih stalno dajala stran in mu govorila, naj me pusti pri miru. Vedno bolj je bil nasilen in vsiljiv, jaz pa vedno bolj panična. Pripeljali smo se do mojega kraja, kjer sta ustavila, a me nista spustila ven (fičo nima zadnjh vrat). Tip kar ni odnehal, čeprav mu je tudi šofer rekel, naj odneha. Mislila sem že, da me bo mogoče on spustil, pa tudi ni hotel. Končno sem noge uprla ob naslonjalo in ga z vso močjo pritisnila ob sprednjo šipo in vpila, da ga ne spustim, dokler šofer ne izstopi in me spusti ven. Dolgo je trajalo, da sta me spustila in sploh ne vem od kod sem dobila toliko moči, da sem ga tako močno pritiskala ob okno. Tud mignit ni mogel. No potem sta se le naveličala in me spustila. Ob izstopu sem takoj pogledala št. tablice (tip je videl, kaj gledam in mi grozil, da me bo poiskal, če koga pokličem), a sem jo že čaz 100 m pozabila. Drugače bi ga pa prijavila. Še nekaj let sem bila pozorna, če bi ju kje videla (takoj bi ju prepoznala), a se to žal ni zgodilo. Nabila bi ga v jajca, sredi belega dne, vpričo vseh, če bi bilo treba!!! Tatjana

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

30. avg 2007 22:23

Ponoči greš v avto brez zadnjih vrat, z dvema tipoma, ki ju ne poznaš - hmmmmmmm??????? Sicer pa, solzivci oz. razpršilci in elektrošokerji oz. električni paralizatorji spadajo pod orožje, ketegorija D, za katerega NE rabiš posebnega dovoljenja za nabavo, moraš pa biti polnoleten. Palica za "bejzbol" ni orožje oz. je le, če je prirejena za napad - ima zanko v katero vtakneš roko. Tako, kot ni orožje montirno železo, čeprav lahko z njim kamot ubiješ človeka in ni orožje nož, pa čeprav je dolg 15cm,..... Skratka po Zakonu o orožju je pri Hladnem orožju pomembno, oz. ga opredeljuje, kot takega, dejstvo, da je neka stvar prirejena za napad. lp, vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti