Solzivec

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. avg 2007 14:54

Nasvet krimininalista: izogibajte se obrambnim sprejem , ki jih je mogoče kušpiti na trgu, v trgovini, kjer prodajajo lovsko oržje, naprimer.

Pri uporabi obrambnega spreja ( ki tudi ni dovoljen), namreč snov učinkuje na oba: na napadalca in na žrtev, ki se ne more varno umakniti. Ob najmenješm vetru lahko žrtev  dobi v obraz celotni sprej, napadalec pa prav nič.

Tudi v primenu, da ste žrtev, ko vam napadalec pregleda torbico, mu pristotnost tega spreja pomeni , da vas je strah.

Kriminalist priporoča v takem primeru nošenje deodoranta. Razumljivo je, da ženske deodorant nosimo v torbici, curek je natančno usmerjen napadlcu v oči. Tisti, ki ste kdaj pomotoma dobili kako kapljico deodoranta v oči, verjamete, da napadalec z rokami ne more ničesar več ? Pomaga tudi lak za lase, ki je tudi skrajna obramba proti napadlnim psom.

DM ima pod firmo Balea majčkane deodorante, cca 10 cm, 50 ml držijo. Obstajajo tudi majčkeni laki za lase.

Sama v celoti verjamem zgodbi. Predvsem je treba povedati, da je treba razumno ukrepati: napadalec redko odneha sam od sebe. Poskrbeti je treba, da ne pokažeš strahu, da trezno razmišljaš, da se skušaš umakniti v varno zavetje. Telefonska številka najbližje policije in ne le 113, kjer čakaš zelo dolgo, naj bo v mobitelu, ki ga vklopiš tudi zato, da imaš podatke o času, klicani pa lahko spremlja dogajanje.

Sem pa presenečena nad bejzbolko tvojega brata. Kaj mu je bilo treba oprezati za napadalcem. Če bi napadalca poškodoval , ali celo ubil, bi se za tvojega brata zelo slabo razpletlo. Zato v bodoče naj ne rine v spor. Poklicati policijo, to je edino pametni v tem trenutku. Se pa čudim, da igra bejzbol .

Sama sem bila nekajkrat žrtev kaznivega dejanja ( vlom, grožnje, telesni napad, napad z avtomobilom na parkirišču kot v ameriških filmih, tudi poskusa posilstva sredi belega dne ), zato tvoj velik strah še kako razumem.

Če še te kaj zanima, me lahko kontaktiraš na zasebno pošto.

Vam pa VSEM priporočam, da si moja pojasnila natančno preberete. Pri nas imamo telefonsko številko policije obešeno poleg telefona, varnostno verižico na vratih, sprej pa tudi na hodniku.

F r i n a

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. avg 2007 15:12

Sicer nima veze s temo.

Frina moj brat tudi igra bejzbol že ene 25 let

jade

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

29. avg 2007 15:21

kje pa igrajo bejzbol v sloveniji? nektarina

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. avg 2007 16:02

Ne igrajte se obrambe pred nasilneži z bejsbolskimi palicami. Te so za na igrišče, se pa štejejo kot nevarno "orožje". Še pri aktivnih igralcih obramba z njimi predstavlja problem.

Nikoli se ne branite z nobenim orodjem, ker je potem nekatere stvari zelo težko dokazovati.

F r i n a

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

29. avg 2007 16:36

Tiste iz MB: ali se spomnite Ekonomske in Modne hiše pa Žižeka?

Ne zamerit, v kolikor so taki tipi na pohodu, je najbolje, da si kupiš sprej in ga držiš v žepu v roki. Ko greš po tistih ulicah. Tuba je majhna, kolegica iz Šmarja dela na UE in se večkrat vrača domov zvečer in to peš.  Pravi, da je to najboljša "preventiva". Vsaj malce časa za pobeg in kričanje na vse grlo ti ostane. (pa Bog ne daj, da pride tako daleč)

titta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

29. avg 2007 16:39

No, meni je bil naš mariborski razkazovalec svojega premoženja (in res je imel makino....) kot jutranja kava pred prihodom na faks. Vse, ki so delale v centru, so ga tudi poznale, bil je že enka znamenitost. Malo smo mu zabrusile, naj si ga skrije oziroma ga nekam poslale, pa je bil mir. Je pa nenavadno, če tak tip teče za žensko...V takih primerih je frina dobro napisala, kako ravnati - faktor presenečenja, kar je lahko tudi  nenaden obrat in vprašanje, koliko je ura oziroma NE pokazati strahu, je najboljša izbira. Toda katera od nas v takem trenutku zmore to narediti? Jaz bi to morda zdaj zmogla, ampak ko je pred leti en okoli 22. ure zvečer tekel za menoj, z malo spuščenimi hlačami in s tičem v roki, tudi ni bilo prijetno, pa čeprav je bil počasen s tistimi hlačami pod koleni. Saj, bil je smešen, ampak meni se je takrat zdelo, da je neverjetno hiter, predvsem pa me je presenetil, ker je stekel za menoj, običajno ga je namreč samo kazal. In ko sem se s potovalko še zagozdila med vrati bloka, je bil bordel popoln. Na srečo sem uspela zatuliti, pa jo pobrisal, ko se je na hodniku prižgala luč.

Razkazovanje je pri nas prekršek in nič več, dokler pač ostane pri razkazovanju. To so pač bolniki, v MB jih je še vedno nekaj (eni trije se pojavljajo, ki jih kažejo po ulicah, a ne vem, da bi katero žensko napadli).

Mamamia 

mamamia

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

29. avg 2007 17:54

pri vsem tem moramo upoštevati da so ti ljudje duševno moteni oziroma imajo vsak neko motnjo ki jih sili v to početje oziroma v to, da oni to početje smatrajo kot normalno. ni se pametno s takimi ljudmi ubadati, najbolje jih je samo odgnati vstran. jih obtoževati ali ne? ne vem, sama vedno pogledam iz obeh strani, vsekakor se mi ti ljudje smilijo ker jih je življenje prikrajšalo za normalno življenje kot ga imamo mi in pač počnejo opolzke in bedaste stvari za katere se verjetno sploh ne zavedajo kako nenormalne so. po drugi strani pa se mi zelo smilijo tiste ki se počutijo napadene ali ogrožene ali pa so v neprijetni situaciji. sama sem bila enkrat v taki situaciji, vem da je zelo neprijetno, mnogo bolj kot se nekomu zdi. bi rekel kdo, kaj pa je to takega če ti pokaže .... ampak v bistvu je to res lahko skrajno neprijetno ker tega niti ne želiš niti ne pričakuješ. nektarina

matjazp  

član od: 10.12.2002

sporočila: 22

29. avg 2007 18:20

Oprostite, sem kar malo zgrožen, kje pa so problematična mesta v Ljubljani. Me je kar malo za ženo in otroke strah.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. avg 2007 18:21

Uh sem vesela, da nisem več v mestu. jade

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

29. avg 2007 18:41

Brrrrr, dobro ,da v naš kraj pride kak nenavaden človek ,edino ,če se izgubi.Malo heca ...ne vem ,kdo je zmožen trezno razmišljati ,ko nekdo teče za tabo??? Jaz zagotove ne!! Lepo pa radi se imejte ursa40

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti