29. avg 2007 14:54
Nasvet krimininalista: izogibajte se obrambnim sprejem , ki jih je mogoče kušpiti na trgu, v trgovini, kjer prodajajo lovsko oržje, naprimer.
Pri uporabi obrambnega spreja ( ki tudi ni dovoljen), namreč snov učinkuje na oba: na napadalca in na žrtev, ki se ne more varno umakniti. Ob najmenješm vetru lahko žrtev dobi v obraz celotni sprej, napadalec pa prav nič.
Tudi v primenu, da ste žrtev, ko vam napadalec pregleda torbico, mu pristotnost tega spreja pomeni , da vas je strah.
Kriminalist priporoča v takem primeru nošenje deodoranta. Razumljivo je, da ženske deodorant nosimo v torbici, curek je natančno usmerjen napadlcu v oči. Tisti, ki ste kdaj pomotoma dobili kako kapljico deodoranta v oči, verjamete, da napadalec z rokami ne more ničesar več ? Pomaga tudi lak za lase, ki je tudi skrajna obramba proti napadlnim psom.
DM ima pod firmo Balea majčkane deodorante, cca 10 cm, 50 ml držijo. Obstajajo tudi majčkeni laki za lase.
Sama v celoti verjamem zgodbi. Predvsem je treba povedati, da je treba razumno ukrepati: napadalec redko odneha sam od sebe. Poskrbeti je treba, da ne pokažeš strahu, da trezno razmišljaš, da se skušaš umakniti v varno zavetje. Telefonska številka najbližje policije in ne le 113, kjer čakaš zelo dolgo, naj bo v mobitelu, ki ga vklopiš tudi zato, da imaš podatke o času, klicani pa lahko spremlja dogajanje.
Sem pa presenečena nad bejzbolko tvojega brata. Kaj mu je bilo treba oprezati za napadalcem. Če bi napadalca poškodoval , ali celo ubil, bi se za tvojega brata zelo slabo razpletlo. Zato v bodoče naj ne rine v spor. Poklicati policijo, to je edino pametni v tem trenutku. Se pa čudim, da igra bejzbol .
Sama sem bila nekajkrat žrtev kaznivega dejanja ( vlom, grožnje, telesni napad, napad z avtomobilom na parkirišču kot v ameriških filmih, tudi poskusa posilstva sredi belega dne ), zato tvoj velik strah še kako razumem.
Če še te kaj zanima, me lahko kontaktiraš na zasebno pošto.
Vam pa VSEM priporočam, da si moja pojasnila natančno preberete. Pri nas imamo telefonsko številko policije obešeno poleg telefona, varnostno verižico na vratih, sprej pa tudi na hodniku.
F r i n a