28. avg 2007 10:42
Glede vozička boš sama najbolje vedela kaj rabiš.
Super so 4 kolesniki z velikimi kolesi, ampak pazi, če ga sploh imaš kam dati. Če si doma v hiši ni problema, če ga boš vlačila po stopnicah boš dušo spustila preden ga gor spraviš. Odvisno na kakšnem terenu boš voziček uporabljala. Če imaš hribe in doline, makadam, gozd... kot jaz boš tak voziček nujno rabila, ker z majhnimi kolesi nimaš kaj praskat. Če ga boš vozila samo po asfaltu je boljši manjši voziček. Moraš tudi paziti, da ti voziček gre v avto in, da ti ne zasede ravno ves prtljažnik, ker potem adijo dopust in šoping, ker ne boš nič notri spravila.
Jaz imam za okoli, za na dopust še en majši zložljiv voziček. Imam ga tudi za po stanovanju, da otroka vozim s sabo, da jo ne nosim non stop.
3 kolesnikov ne poznam, ker mi kot prvo niso všeč, ne zdijo se mi najbolj stabilni, sicer pa se lahko motim, ker kot pravim, ga nimam.
Glede lupinice - mislim, da ni najbolj priporočljivo, da bi dojenčka nonstop vozila v lupinici, po moje je dovolj, da je to res samo avtosedež. Ne vem, meni se zdi, da ima otrok malo premalo prostora v njem, pa še prisiljen je biti skoz v enem položaju - na hrbtu, če greš na daljši sprehod ga ne moreš, ko spi dati malo na bok ampak revež skoz leži na hrbtu in ves skrivljen. Pa še na ritko skoz pritiska. Pa tudi ravno najbolj udobne niso te lupinice se mi zdi, niti jim ne moreš kaj mehkega podložiti pod ritko.
Jaz sem imela lupinico posebej.
Zdaj ne vem koliko denarja se meni zdi trapasto dati za voziček, vsaj po mojih izkušnjah moja starejša dva sta bila rada v vozičku toliko časa dokler se nista začela postavljati na noge, ko sta shodila pa sploh ni bilo šans, da jih spraviš v voziček. Tamalo pa imam na sumu, da bo ista.
Tudi najdražji voziček ni nujno najboljši, ker veliko plačaš tudi ime firme. Jaz sem kupila pred 5 leti ABC voziček s 4 kolesi -velika napihljiva (sploh ne vem, če taki še obstajajo), ki je bil pol cenejši od nekih oh in sploh fir, pa ga sedaj brez problema uporabljamo za tretjega otroka pa je še vedno zelo lepo ohranjen.
No to so moje iskušnje.
Najbolj važno pa je, da ugotoviš kaj ti sploh pride prav. Se pravi: kje stanuješ (blok, hiša), za po kakšnem terenu ga bi uporabljala, kako velik avto imaš, kje ga boš spravljala in seveda, da ti bo všeč. Aha pa vzami kakšno malo bolj neutralno barvo, da ne bi imela kakšno belo rozasto svetlo zadevo in boš potem klela, ker bo non stop umazan.
jade