29. avg 2007 10:25
Po mojih izkušnjah smo ljudje različni, zato je tudi pri nakupu vozička najprej pregledati kam imamo namen hodit na sprehode (mesto, makadam), kje stanujemo (hiša, blok brez dvigala), kako velik avto imamo in navsezadnje koliko denarja smo pripravljeni odšteti zanj? Ker otrok bo potreboval še kar nekaj reči in po mojem mnenju, je smotrneje prihraniti denar za kaj drugega, kar bomo potrebovali.
Sem očitno ena tistih bolj "ohrnih", ker se nisem branila podarjenega vozička. Ni čisto po mojem okusu, ampak osebno bi se mi zdel greh, da bi poleg tega kupovali novega. vsekakor bi se sama odločila za kaj drugega, ker je res bolj "oldis-goldis", ampak vozimo pa se... Moram priznati, da smo pri tretjem otroku kupili še en rabljen trikolesnik (če bi kupovala novega bi vsekakor gledala na to, da bi bilo sprednje kolo vrtljivo, z možnostjo fiksiranja), na katerega lahko namontiramo našo staro lupinico. Ta komplet se mi zdi zelo uporaben v primeru, ko imamo doma dojenčka, ki v avtu zaspi, ko pa gremo v trgovino, na izlet, ga ni treba prestavljati iz lupinice v voziček, ampak ga prestaviš skupja z lupinico. Kar pa se lupinice in sedenja oziroma ležanja dojenčka v njej tiče, pa sem se pozanimala v razvojni ambulanti. odgovorjeno mi je bilo, da če otrok ni nedonošen (gre predvsem za velikost) in je brez posebnosti, potem je lupinica pravzaprav priporočljiva (vsako leto so na tržišču tudi boljše). Prisegam, da to ni zraslo na mojem zelniku, čeprav sem že slišala marsikatero trditev, da lupinica ni priporočljiva. Si pa tudi sama ne predstavljam, da bi na čisto vse sprehode peljala otročička v lupinici??
Zelo priročna za avto, pa je tudi najbolj pocenska marela, ampka ta pride v poštev šele od cca 7,8 mesecev naprej, ko otrok že dobro sede.
Torej, dobro pretehtaj kakšne so vaše želje po sprehodih, kakšne so vaše možnosti, šele zadnja reč na katero se opiraj naj bo videz!
- vozički z majhnimi kolesi in dvema ročkama za potiskanje so super, ker se zložijo, a imajo majhna kolesa in je na makadamih kar hudič, pa še vedno ga moraš vozit z dvema rokama, sicer neprestano zavijajo
-vozički z velikimi kolesi in napihljivimi zračnicami so super za vozit, v avto pa jih je malo težje spravit
-meni je fino, če se da lupinica namontirat, za vsa dan pa ne vem, če se dobro obnese
-če bo otrok zimski, je fino, če imaš košaro za novorojenčka, če je žće malo bolj toplo, lahko to fazo preskočite
- morda je fino, če lahko otroka obračaš - se pravi, da boš sedaj imela otroka v vozičku tako, da ga boš opazovala, ko bo večji pa tako, da bo on opazoval okolico...
Tole sem se na hitro spomnila. Dobro izbiro ti želim!
veverica