Prosim za nasvet!

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. avg 2007 21:27

Jaz sem dala lesena. Na novo hišo. Meni plastika nikakor ne sede. Ne po izgledu, ne kot material... Če so stara lesena zdržala po 25 let ali več, bojo ta zdajšnja tudi...

Alu/les je sicer krasen, ampak za celo hišo 2x dražji kot ostalo. Pri meni se je govorilo o par milijonih starih sit, tako da sem šla na les.

Je pa res, da se PVC okna nekje že menjajo spet z lesenimi... 

lidka

Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 05. avg 2007 21:28:33

ANŽA  

član od: 20.11.2006

sporočila: 45

5. avg 2007 21:43

Pri nas smo stara okna zamenjali z novimi lesenimi. In smo z njimi zelo zadovoljni.Sploh ni problemov s čiščenjem ker je les premzan z neko posebno barvo in so čisto gladka kod pvc.Na poslovni stavbi smo pa nova okna dali plastična v beli barvi, so pa zelo občutljiva na umazanijo in se zelo težko čistijo.Čas bo pa pokazal svoje. V ceni pa ni velika razlika med plastiko in lesom. ANŽA

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

5. avg 2007 22:01

Mi smo tudi stara z novimi lesenimi zamenjali. Zadovoljni, zelo. Tudi v službi imamo spet lesene. rimljanka

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

5. avg 2007 22:04

Mi smo lani zamenjali 25 let stara lesena z plastičnimi.Lesena so bila na izgled še vedno lepa a niso dobro tesnila.Zdaj imamo že eno leto plastične in smo zelo zadovolnji.Nobenega problema jih ni očistiti samo z mokro cunjo.Jih nebi zamenjala,tudi zvoka od vzunaj se sliši zelo malo skoraj nič! leni1

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

6. avg 2007 8:18

alo sem zelo presenečena nad odzivom me veseli da radi pomagate ljudem iz zagate. hvala. samo tako kot pravi oliva -- v tujini plastiko mečejo ven in vgrajujejo les... mislim da to pove veliko. sicer nismo šli tako daleč vendar le malo bolj razmišljam o kakšni jelovici ali pa inlesu ker ta podjetja so že od nekdaj obrtniki pa so tako-tako danes so jutri jih ni. glavno pa je da se bom morala še dobro poglobiti v to problematiko vam pa najlepša hvala za nasvete.lep pozdrav pa se še kaj slišimo čao.

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

6. avg 2007 9:12

Tako, kot je rekla Anža... Novejša lesena okna so pravtako izdelana s termopan steklom, zato tudi bolje tesnijo in kondenz se ne nabira... Jaz sem tudi bolj za les, kot PVC. Tako ali tako je svet že preveč plastičen tudi brez PVC oken...

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

6. avg 2007 9:59

Zakaj ne razmišljaš o aluminijastih okvirih? Pred leti smo s povpraševanjem med ponudniki ugotovili, da kvalitetna plastična okna niso prav nič cenejša od alunimijastih? Kakšne barve bodo okna? Bela plastika zelo hitro porumeni na soncu.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

6. avg 2007 10:17

midva sva menjala okna pri starejši hiši. odločila sva se za les, ker nama plastikane sede. so iz lesa meranti, ki je ravno tako kot tik vodoodbojen. so izjemno lepa okna in tudi kakovostna. kletni okni sta plastični, vhodna vrata aluminijasta. seveda naju je glava bolela zaradi cene, saj bi bila plastična vhodna vrata nekajkrat cenejša. verjamem, da so tako lesena kot plastična okna kakovostna. tu gre bolj za vprašanje prepričanja. vsaka imajo svoje vnete zagovornike. bratov prijatelj dela plasična okna in pravi, da se trg že diferencira. ljudje, ki imajo več denarja, kupujejo les. tisti z manj plastiko. blokovska gradnja oz. gradnja za trg gre vse na plastiko. določena skupina ljudi pa kupuje glede na prepričanje eno ali drugo. mimika

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

6. avg 2007 10:44

živio rdkapica sem razmišljala samo o alu oknih samo se mizdi da so hladna pozimi pa mož je tudi rekel da je ob njih hladno saj je delal v trgovini kjer so imeli samo alu okna in je rekel da ni prijetno. vendar se mi še nekako zdi to najboljša varijanta ker na določenih delih hiše so okna zelo izpostavljena soncu in dežju. vendar se jih da tudi po eni strani tudi obleči z lesom ( z notranje) kaj rečete...

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

6. avg 2007 11:50

Včasih so bila aluminijasta okna samo iz aluminija. Sedaj pa imajo v sredini izolacijo in ni več problemov s termičnim mostom. Predlagam, da se zmeniš s kakšnim proizvajalcem oken (aluminijastih in tudi drugih), in ti bodo podrobno povedali lastnosti ... Predvsem bodi pozorna, kaj bodo eni kritizirali (npr. plastika pa je boljša od aluminija zato ker ... in potem povprašaj proizvajalce aluminijastih okvirov, če to drži in zakaj je aluminij boljši od plastike ...).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti