Hribi

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

12. avg 2010 7:20

Bila na dopustu 10 dni v hribih, začela s tekom na Grmado, Grintavcem, Velkim vrhom, potem pa Julijci, cel teden brez pavze, še takrat ko se je nakazovalo slabše vreme, sva šla, obdelala sva Soško pot (nekdo se je v brošurah sicer zlagal pri kilometrih in to konkretno).

Kriške pode sva vzela za sprehod, rabila sva 2 uri in pol, malo hitreje sva stopila, ker sva imela namen skočiti še na Razor, pa se je vreme malce preveč sumljivo obnašalo in sva šla raje nazaj v dolino. Mi je bila ta druga tura iz doline Zadnjice precej bolj všeč - na Prehodavce. Ker to je pot, kjer praktično od začetka do konca uživaš v razgledih, tisti dan sva imela srečo, videlo se je dobesedno vse, kar se videti da. Pa že takoj v dolini sva zavila še ob Krajcarci gor, krasno, voda je skozi sneg oblikovala most, sneg je bil nekje še dobra dva metra visok. In vsa tista jezerca na vrhu, jaz ne bi bila jaz, če ne bi šla pogledat vsake luže. Slikca je glih s par deset metrov pred kočo. To je bil dopust po mojih željah.

Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

12. avg 2010 9:23

Loni je napisal/a:

obdelala sva Soško pot (nekdo se je v brošurah sicer zlagal pri kilometrih in to konkretno).

Loni Makaroni

Kako to misliš? Je krajša? Daljša? Od Koče pri izviru Soče do konca pri Kal-Koritnnica je okoli 20 km že po cesti, če je od Doma TNP Na Logu do Bovca približno 20 km. 

rimljanka

Loni  

12. avg 2010 10:07

Daljša je, ker so očitno vzeli kar cestni muštr, katerega ti omenjaš. Midva sva sicer šla nato še iz Kal - Koritnice do Bovca peš, pa med Bovcem in Kal - Koritnico ni 10 km, moj Garmin je dušo spustil pri dobrih 30 km, ob dejstvu, da ga nisem vklopila pri koči ob izviru Soče, ampak v ovinku na Vršiški cesti. Glede na to, da imajo celo vodnike, ki te po njej peljejo, bi lahko v predstavitvah napisali bolj točne podatke, ker okrog 20 km ni enako 25 ali celo več km, pa midva glih nisva za v staro šaro, kar se hribolazniške pripravljenosti tiče.

http://www.soca-trenta.si/default.asp?id=17

In ko sem že pri izviru Soče, česa takega pa že dolgo nisem videla, skupina nemških mladostnikov je šla tja kot da gredo na sladoled v mesto, o obutvi raje ne bi zgubljala besed, sem dobesedno čakala, da mi bo kdo na glavo priletel, seveda so tudi hodili tam, kjer ni ravno priporočljivo. Groza.

Loni Makaroni

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

12. avg 2010 20:58

V nedeljo sva imela dopust in sva skočila na Begunjščico: zelo zelo lepo, z Ljubelja čez Preval-o. Čez Kalvarijo sicer ni nevem kakšen razgled, proti vrhu pa....Vredno obiska.

peter

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

12. avg 2010 21:06

Loni, ti to mal izzivaš, a? Škoda, da ni smeškota za zavist...

tulka

Loni  

13. avg 2010 7:26

tulka je napisal/a:

Loni, ti to mal izzivaš, a? Škoda, da ni smeškota za zavist...

tulka

Saj zato pa sem zdaj na novo za sestavit. Zastonj oziroma z mojim doplačilom oddam par malce zmatranih nog, leva je še malo bolj od desne, malo me hoče pokostnica zezat.

Loni Makaroni

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. avg 2010 10:11

Super si, Loni.Vedno sem občudovala planince, saj sem sama bolj medvedkaste sorte.Lepo vaju je videti, srečna in zadovoljna.Noge bodo pa tudi kmalu v redu, ni vrag! naor

Brihta  

član od: 8.10.2008

sporočila: 129

13. avg 2010 10:27

O, Loni kalšna lepa slikca. Mi se jutri odpravljamp v Bohinj in samo upam lahko, da bi imeli vsaj kakšna dva dneva lepo vreme, da bomo lahko naredili kakšno podobno turo. Lansko leto smo bili tudi na Prehodavcih, pa pri Krnskem jezeru in Vodnikova koča in bilo je prekrasno. No letos smo načrtovali Črno prst pa Krn ampak to muhasto vreme naj se gre malo solit. Brihta

Loni  

13. avg 2010 10:43

Brihta, na Krnu sem bila že nevemvečkolikokrat, samo letos dvakrat, pa je gor vselej pihalo. Razen prejšnjo soboto, ko sva bila na tekmi treking lige, ampak samo z vrha sva se spustila, je bila do planine Sleme megla v stilu palčka Smuka. Črna prst mi je pa tudi pri srcu, mi gremo s primorske strani na bohinjsko, nato pa z vlakom nazaj.

Loni Makaroni

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

3. sep 2010 11:11

Mene pa zanima, če lahko kdo priporoči kak pripomoček (razen palic), ki bi omilil bolečine v kolenih med pohajanjem v hribih. Obstaja kaj v smislu kakih povojev v ta namen? Kako se obnese? Kje se kupi? Sicer imam še zelo mlada kolena, a sem v zadnjem času opazila, da me na poti navzdol pogosto začnejo bolet kolena, zdaj se pa odpravljam na malo daljšo (čeprav lahko) pot in bi se rada izognila tej nevšečnosti, če bi bilo možno. Hvala za kak nasvet! perpetua

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti