2. avg 2007 17:10
Malo sem pobrskala po dokumentih. Dne 18. 3. 2004 se vložila Zahtevo za vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na Državno pravobranilstvo. Najprej sem dobila zavrnjeno. Potem pa leta 2006 v septembru dobim Poravnavo o vračilu v javno telekomunikacijsko omrežje. O višini zneska lahko citiram: - vsota vrednosti priključnine in pripspevka SIS-a, nevedenih v pravnem poslu iz 2. člena tega zakona, če je ta vsota različna od 0, ali - vsota vrednosti priključnine in prispevka SIS-u iz tabele iz 5. člena tega zakona. ki sta v obdobju sklenitve pravnega posla veljala na tem geografskem območju, če je ta vsota različna od 0 ali - popvprečna vrednost priključnin in prispevkov SIS-u izraženih v nemških markah (v nadaljnem besedilu: DEM), na vseh geografskih območjih in vseh obdobjih, ki znaša 1.388 DEM. Znesek DEM se poračuna v EUR po nepreklicnem določenem menjalnem razmerju na dan 1. 1. 1999 (1.95583 DEM za 1 EUR). Tako da sledi: Vplačan znesek preračunan v DEM minus 1.388 DEM je razlika, ki jo dobite vrnjeno seveda preračunnao v EUR po tečaju 1.1. 1999. Vplačala sem 154.809,00 SIT od tega sem dobila vrnjeno 103.000 SIT. Upam, da si na osnovi tega boste lahko samo izračunali koliko dobite vrnjeno. Lep pozdrav!