16. maj 2016 11:35
mopsika je napisal/a: |
Babka je napisala: Trixi, saj ni treba odgovorit, ampak dolgo se že pripravljam, da te vprašam? Zakaj pa zase kuhaš drugače kot za tvoja fanta??? Babka, si mi vzela iz jezika, sem tudi sama opazila.
mopsika |
Predvsem zato, ker imam omejitve v prehrani, nisem preveč ljubiteljica mesa, enolončnic in jedi, ki jih moja dva obožujeta. Tako si pogosto pripravim kaj zelenjavnega ali morskega, lahkega. Meni čisto zadostuje nekaj kalamarov ali sardonov ali nekaj škampov ali file ribice in zraven zelenjava /solata, ali pa bučke s paradižnikom in mocarelo iz pečice. Pa pirini, riževi rezanci.
Pri belih ribah smo si še enotni, pa še ni prav velike želje po njih, bolj na morju. Ko pa sta še hčerki prisotni pa nekako kombiniramo, da je vsem prav. Starejša s fantom ima rada podobno hrano kot jaz in včasih se mi trije malo pockljamo, pa še prijetneje je.
Sicer če ne zdaj, ko sem stopila v drugo polovico stotice, kdaj pa naj jem, kar mi paše. Dokler bo volja in čas pa bom razvajala moje najdražje.
Danes bodo medaljončki v žajbljevi omaki, dušen riž z zelenjavo, zelena domača solata z naribanim korenjem in redkvicami.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2016 11:43