Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

18. dec 2013 4:36

Midva sva ugotovila, da sva na dopustu kar na izi. Zjutraj kava  in v trgovini kupljen kos sadja, no, ja, papaja je bila. Potem do dveh ali treh popoldne laufava naokoli s steklenico vode v torbi. za kosilo imava eno predjed, eno glavno jed in desert, kar si lepo deliva: predjed in desert na pol, glavne jedi pospravim pa samo eno tretjino. Deserti so res majhni, drugače ga ne bi naročila. Letos je prvič padla odločitev, da preizkusiva kar se da veliko vrst mofonga. Tako je bil včeraj spet na vrsti in po prvem ugrizu (no ja, polni vilici) ugotovim, da so ga naredili iz jucce (casave) namesto iz pohanih plantain. okus odličen. Predjed: pohančki iz zelenih banan v obliki skodelice in polnjene z micenimi koščki mesa V omaki. Flan, niso imeli sirovega,  je bil precej čvrst. 

Danes spet mofongo, tokrat s govedino, papriko in čebulo v omaki. potem so bile še CETI ribice v omaki. Zraven tostones, kajpak. Japonci imajo neke zelo podobne ribe, ne jem ne ene ne druge. Flan je bil sirov, vsega skuapj za dve žlici, niti približno tako dober kot pri perujcih dva dni nazaj.

http://cdn.stripersonline.com/2/25/2584769a_vbattach259769.

Za večerjo grickava kar surovo zelenjavo iz bližnje trgovine. Pohanja vsa do sedaj pojedla več, kot ga navadno v enem celem letu. 

Vanja

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

18. dec 2013 12:19

V nedeljo svinjska pečenka, pečen krompir, pečen por in korenček, motovilec s fižolom

V ponedeljek goveja juhica z ribano kašo, tenstan krompir, govedina iz juhe, zelena solata

včeraj pica

danes piščančje nogice in krompir v pečici, popečena zelenjava, zeljna solata

jutri in verjetno tudi v petek sarma in kruh

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

18. dec 2013 13:03

Včeraj malo bolj "slavnostno" kosilo, saj sem imela na obisku moževe sorodnike: goveja juha z ribano kašo, puranji dunajci, piščanec v smetanovi omaki, pražen krompir in veliko zelene solate, za sladico pa še pijana nevesta

Danes: ostanki mesa od včeraj in krompirjeva solata, za sladico potep po prestolnici.

JJ

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

18. dec 2013 13:23

Sreda:       

Puranji zrezki v jurčkovi omaki,        

ščipanci, solata - zelje s sojo

Pozdravček!

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

18. dec 2013 14:34

Danes pri meni:

torej: krvavica brez zelja ( repe mi je zmanjkalo ).

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. dec 2013 16:09

Danes je bilo pravo zimsko kosilo: kuhana suha reberca in prebranac, kruh. Naredila sem še krompirjevo solato, pa ni šlo skupaj, je bilo preveč. Res hudi časi, ko se ne moreš odločiti za kombinacijo, ali meso in krompir, ali fižol in meso. Še dobro, da ni bilo zelja ali repce doma.

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

18. dec 2013 16:13

Nekaj starinskega: makaronovo meso (s polžki) in solata.

Naor, enkrat sem pospravljala ostanke po hladilniku in je pač naneslo, da sem eksperimentalno zmešala prebranac in kislo zelje z ocvirki. Povsem brez težav se je dalo pojesti, kaj pa vem, kot vegetarijanski segedin (če ne bi bilo ocvirkov).

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. dec 2013 18:12

Limnol, saj vem, sem se malo pohecala na Ežojevo kosilo, ko je tako simpatično napisal... krvavica brez zelja, repe je pa zmanjkalo.

V zamrzovalniku sem imela še malo prebranca, a ko sem zjutraj videla kako lepo suho meso mi je prinesel mož, sem si rekla, da to bolj paše s krompirjevo solato, no na koncu je ostalo pri prvotnem načrtu. Zato bom pa jutri kupila malo zelja in naredila tako kot si ti napisala. Pa bova pojedla še preostanek prebranca.

naor

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

18. dec 2013 20:18

Danes: zdrobovi cmoki s skuto in jabolki, preliti z malinami, puding na čaju

breskva

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

18. dec 2013 20:27

restan krompir, pečeni kremenatli in radič ter malo ostankov včerajšnjega kosila, čokladni puding na mleku

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti