Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. dec 2013 14:49

Ežoj čorbico, Miška pituralke. Čudno hrano kuhate zadnje čase. Midva pa zelenjavno juho, pečeno vratino, motovilec s fižolom. Spet en študel, ker je včerajšni pošel. Pa piškoti kličejo k pripravi. Saj vreme je pa itak primerno za kuhat in jest.

naor

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

14. dec 2013 17:02

Včeraj goveji zrezki, jurčkova omaka, kuhan krompir, zelena solata

Danes pečena piščančja bedra, marinirana v sojini omaki in gorčici, krompir pečen v pečici in solata iz zelja, korenja in brokolija

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

14. dec 2013 19:23

Danes: korenčkova juha, muffini z jabolki

breskva

mojezlato  

član od: 10.12.2012

sporočila: 1039

14. dec 2013 21:36

Danes smo si privoščili sankanje na s soncem obsijanem Mariborskem Pohorju. Po vrnitvi v megleno mesto pa smo si privoščili kosilo pri Štajercu: juha, file škarpene z gorgonzolo in popečena zelenjava (zame) ter čimičange (za mojga). 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. dec 2013 21:52

Danes pri meni spet čorbica od zelja ( od včeraj ):

ežoj

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

15. dec 2013 2:49

Midva se potepava: zame tri micene rdeče papričice, polnjene z jastogovim nadevom, prelito s paradižnikovo omako, je bilo ravno za 3 žlice, nič več. Pri dragemu sem probala juhico iz belega fižola s chorizo klobasico ter morske sadeže v slastni omaki s sofritom, tostones so bili pa priloga. Pozdravčke vsem.  

Vanja

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

15. dec 2013 8:09

SREDA:
Nič ni bilo. Sedaj vidite, da mi ŠTRUKLJI nikakor niso USOJENI!!!! Pridem tja z mojimi posodami, smeji se mi ritka pa še kaj. Porečem chefu VLADOTU: "DAJTE MI RUKNIIIIIIIIIT OGROMNO ŠTRUKLJEV v POSODICO". Pa eto, dragi UROŠ. Danes jih nismo delali, alternativa so ZELENJAVNI POLPETI in KROMPIR.
Padem dol in že laufam domov.
Hvalabougu za zamrzovalno skrinjo--->

- Svinjski golaž
- široki rezanci in nekaj malega pz.polžkov
- zeljnata solata (njam njam)

ČETRTEK:
- Domača LE druga MAMAN sarma (1 padla na krožnik, 1 pa v zamrzovalnik. Hjaa, da bo, ko ponovno odpadejo štruklji, hihi)
- moja omiljena POLENTA. Mater jo imam rad. Pa vi?
- mixed saljat (tudi frišno zelje padlo noter)

PETEK:
- Goveji golaž (božanski)
- Polenta (opet te nah )
- solata as usual

SOBOTA:
Družina na obisku. Razvajanje  oz sinčeka, obisk tržnice, nakup domačih dobrot (sila rad kupujem na tržnici, čvekam, vedno kaj drugega izberem. Uživam skratka. Tokrat vzel lahko gaudo in domače maslo. Danes pade na ržen toast z biftekom) in kofetkanje.
Maman naredila:
- Domače krvavice
- Repa (kot se šika)
- feferon in poper

NEDELJA:
- Polenta it is!!
- repa od včeraj
- hoferjev zelenjavni medaljon
- solata.

PONEDELJEK:
DUNAJ BABY!!! Proteinska ploščica, en sendviček s puranjimi prsmi nato pa IZZIV; SACHER TORTA+SMETANA!! Njaaaam.

TOREK:
Vabljen k srčni prijateljici na kosilo....DOMAČA JAGNJETINA!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

15. dec 2013 11:24

Petek: segedin, krompir v kosih

Včeraj: pečena orada, paradižnikova solata

Danes: piščančja juha, pečena palamida, blitva s krompirjem, motovilec

Jutri: juha, lazanja, endivija v solati

Torek: gobova juha v kruhovih jušnikih, palačinke

matejaoz

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

15. dec 2013 12:47

ežoj je napisal/a:

Danes pri meni čorbica od sladkeg zelja:

ežoj

wooow, takšno čorbico iz sladkega zelja bi pa pri nas brez zmrdovanja pojedli. Bo treba res v vašo vas hodit po zelenjavo, prav posebno imate...

Ognjič

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

15. dec 2013 12:48

mišzmoke je napisal/a:

Danes: pituralke

lp

mzm

Evo, ko že pomislim, da bi poskusila pituralke.......................eh, bom šla raje kar v ežojevo vas po sladko zelje 

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti