Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

10. dec 2013 19:53

Danes: puranji koščki v omaki, kruhovi cmoki, solata

breskva

mačka27  

član od: 11.12.2012

sporočila: 79

11. dec 2013 6:52

Zeljna juha, pečen piščančji hrbet in zeljna solata s fižolom

mačka27

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

11. dec 2013 8:10

kvačkarica je napisal/a:

Hej MBrando, ti si še med nami? Veš, da sem te že pogrešala, sem se že spraševala, če smo se ti slučajno s čim zamerili? Danes:goveja juha z rezanci, špinača, pire krompir, dušeno svinjsko meso, kokosovo pecivo-ala moj sin.

Jutri:kisla repa, pražen fižol na ocvirkah, kašnice,....

kvačkarica

JA JA JAAAAAA. Seveda. Dogaja FULL, pa ne uspem vsega. Se vidi da je zdravje veliko bolje in da ne sedim več samo pred čudom od elektronike . I FEEL AWESOME!!

ČETRTEK:
-Gamberi ala Uroš oz. ALA "DELAM PRVIČ, a z ljubeznijo, zatorej so NAPAKE DOVOLJENE" 
- Arborio riž nach feiner ITALIENISCHER art (pomeni: da je padla šnita masla noter. JOOOOJ, kako je fajn, ko ponovno uživam v maslu, polnem okusu in kot kuhar/gurman, ugotavljam kakšna razlika nastane z eno samo miny dodano sestavino
--> kozice popražil na ogromno česna in čebule, dodal zaćimbe, nato pa primešal riž in popekel. ZA PRVIČ; DA DOL PADEŠ. Zelo ponosen! Mi je kar greben zrasel 
- salata po navdihu. Si kar sproti zmišljujem. Tako je najbolje! hihi

PETEK:
- Dober GOSTINSKA ŠOLA gratiniran gobji kanelon
 bremza. Na vroči ponvi zakurjena , nato pa lepo podušena. Meso je kar odpadalo
- ajvar/gorčica OBVEZNA. Ni dneva da ne bi vsaj en obrok vseboval meni takoooo ljube priloge!!
- solatka moja omiljena

SOBOTA:
- JLA "LE PApAN TINJE" pasulj. Če kdo zna, zna moj papan, kateri je tudi pol leta delal "vzadaj" in je imel preko nabavo ter jedilnike v armiji. Kakšen .
- Pola prave ZAŠPIKANE kranjske
- solata
/ajvar, gorčica ITAK!! Probajte enkrat (sam sem se to med papcanjem spomnil) da dodate v pasulj PEKOČ AJVAR. BOMBA!!! Doprinese k okusu. Če pa ne noter, pa zajemite kremast pasulj z žlico in HOPA, en kolobar kranjske + žlica ajvara

NEDELJA:
Na kosilu pri prijatelju. Obisk, čvekanje oz. moško debatirenje o ženskah v diskačih ter ženskah v mestu. Mater sva toplo vodo odkrivala
Zjutraj obisk meni tako ljube tržnice (obooooooožujem tržnico, klepet, energijo, pokušnje, ljudi polne veselja, ko z vsem srcem pri njih nekaj kupiš, hvališ in uživaš) ter nabava svežih feferonov, domače alb.skute in najboljšega kruheca iz HIŠE KRUHA. Priporočam!!!. Nato pa krašenje moje smrečice ter dopolnitev adv.venčka in WEINACHTSLIEDER in ocenjevanje BOŽIČNIH MARKTOV na ARD. Jap, letos ko zdravje je MUAAAČE GRACIOZNO, sem tudi okrasil stanovanje, okital vse lestence in tako so večerni prihodi domov V VELIKO VESELJE. Po protokolu si nato prižgem adv.svečke, nastavim klasično ali pa praznično glasbo, v roke vzamem knjigo (požiram Agatho in njenega POIROTA), čez noge pa prijetno mehko deko!!! I LAJK

No, dalje;
- Gratinirane skutine palačinke THE PRIJATELJ WAY.. z raznimi začimbami
- novi film z NICHOLAS KAJĐOM ali kako že
- kozarec vode

PONEDELJEK:
- Ostanek PAPAN JLA PASULJA izboljšanega iz podmeta popražene čebule, korenja, zelenega graha, fižola. ajvara, ter dveh svežih feferonov. DA ŽGE
- fižolova soljat

TOREK:
Ponovno prvič v mojem kratkem življenju v novem projektu. Ja pa, ja pa, ja pa saj ne morem drugače. Ko povgledam vse vaše MOJSTROVINE, IDEJE ter POZ.ENERGIJO, me kar zanese.
Tokrat prvič pripravil POSTRV. Rezultat: Ne samo da je ljubezen pripomogla pri okusu, s čimer se vedno tolažim ako mi ne uspe, tudi znanje skozi zadnja leta kuhanja ter kanček talenta od staršev je POJEDINO naredilo BOŽANSKO.
USPEL,USPEL,USPEL. Hvala vsem za navdih
- HRUSTLJAVO ZAPEČENA POSTRV (koust je kar sama odstopla)
- Bali int.riž zacumpran v zelenjavno RiŽoTo.
- solata po navdihu!

SREDA:
Nič naprezanaj. K GOSTINCEM oz. podmladku po;
- SKUTINI ŠTRUKLJI (moji omiljeni, ljubljeni, spoštovani, zacumprani). Saj veste, ker me vsi poznate, kako FANATIČEN sem ko se gre za skuto ali pa štruklje
- nekaj prezelcev
- solata

ČETRTEK:
- Čufteki nach feiner GOSTINSKA ŠOLA WAY (praznim zamrzovalnik, hihi)
- JAJČNE GRANDE testenine + PZ polžeki
- solata po navdihu

PETEK: 
- Goveji golaž
- polenta
- solata po navdihu

Pa še to--->DRAGIČKA MOJA/NAŠA, iz mojega srca in iz src vseh drugih--->  in za žensko dušo ENA VELIKA, 70% s PISTACIJO , ali pa, če je že jubilej , ali 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

11. dec 2013 12:47

Sreda:      

Golaž (iz skrinje), široki rezanci,   

zeljnata solata:

Pozdravček!

ursiii  

član od: 19.1.2011

sporočila: 543

11. dec 2013 13:28

Danes odlična rižota s paradižnikom iz baze, dodatno začinjena s pol žličkice dimljene paprike noro dobro.

Jutri bo kremna zelenjavna juhica in slivovi cmoki.

Lp

ursiii

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

11. dec 2013 14:10

Spet raznoliko kosilo...

- sin piščančjo juho z zvezdicami, meso iz juhe sem naredila v omaki, zraven polento, ki je zadišala tudi meni, sem pa dodala še mocarelo 

- ostala je še omaka od včeraj in riž, pa imam hčere na sumu, da bo potrebno še kaj...

- mož pa dobi joto in hrenovko 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

TATJANA KRAJNC  

član od: 7.7.2004

sporočila: 65

11. dec 2013 15:16

včeraj golaž in makaroni, danes pa goveja juha z ribano kašo

zanima me še, ali ima kdo mogoče tisto knjigo od Alenke Kodela:Najboljsi piškoti, sladki grižljaji in slano pecivo. Recept za tiste medene piškote iz knjige bi rada.............jo nikjer ne najdem, zdaj ko jo rabim, sem jo dobr nekam založila

lp, tatjana

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. dec 2013 16:59

Medeni piškoti z mastjo

Testo:

250 g moke

1/2 vrečke začimb za medenjake

1 ČŽ sode bikarbone

1 jajce 40 g sladkorja

120 g medu

75 g masti iz sala

Glazura:

1 beljak

150 g sladkorja v prahu

1 JŽ limoninega soka

malo vode

Jajce, mast, sladkor in med dobro premešamo. Dodamo presejano moko, sodo bikarbono in začimbe. Na hitro zgnetemo v gladko testo in vsaj dve uri naj počiva v hladilniku. Potem iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice , jih položimo na pekač s peki papirjem in pečemo 12-15 minut na 180 Celzija.

Za glazuro vse sestavine premešamo, da dobimo gladko zmes. Še tople medenjake damo na mrežo in jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se glazura posuši, nato shranimo v dobro zaprto škatlo.(dobra je tudi čokoladna glazura)

lp

P.s. Testeninska solata s tuno in poli salamo.

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 11.dec 2013 17:00

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. dec 2013 17:25

pri meni danes kostna juha:

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

11. dec 2013 17:41

Danes: jota (nedolžna, še vedno)

pecivo se hladi...

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti