Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

20. jul 2013 21:08

o, ežoj, vidim, da imaš fižol posut s koromačem! Tudi pri nas je v polnem cvetju.

Danes pri nas: goveja juha s fritati, drobnjakom in korenčlkom, pečen krompir, bučke in mešano meso, kumarična solata s smetano, kisom, oljem,.....česnom, seveda.

Pozno popoldan: pehranova potica, danes goduje farna zavetnica, pa ......je treba nekaj speči, ne? Tako rumenega testa pa že dolgo ni bilo, se vidi, kje so se  pasejo. Kave pa ni bilo .

rimljanka

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

20. jul 2013 22:03

Danes smo jedli rižoto z veliko domačega stročjega fižola, domačim rumenim korenjem, grahom in žlico bolognske omake ter mešano solato iz paradižnika, kumare in paprike.

Za sladico so bili čokoladni muffini, ki so nam jih dostavili iz zgornjega nadstropja.

Taia

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

21. jul 2013 6:19

Dragi gospod Ežoj. Ponovno PERFEKCIJA na krožniku, v kompoziciji fotografije, objekta kateri vsem (v to sem prepričan) naredi sledečo grimaso , kakor tudi v tem, da cenite in uživate v preprostih a dobrih in kvalitetnih obrokih. 
Menim, da se moram VSEM še enkrat zahvalit za tiho ali pa GLASNO izraženo podpori skozi moje dvoletno obdobje borbe z ano/ortoreksijo ter prenašanjem mojega prehitrega in brezglavega lanskega tekanja okoli OKUSOV-KOMBINACIJ-ČUDNIH VPRAŠANJA in še kaj. 

Takšno pisanje, kot ga ima gospod Ežoj me je počasi a z rednimi brcami v RT pripeljalo, da sem končno odvrgel spone bolezni, pričel sprejemat vso paleto prehrane in se začal utapljat v neskončnih možnostih katere ponuja kulinarika. Kot da bi se ponovno rodil! Vsi tisti okusi, kombinacije, paleta živil za katere bi prej rajši shiral kot pa jih jedel, sedaj pa se kar ne morem načudit kako okusni, raznoliki in super so. NORO.

Končno sem na točki, kjer sem si opomogel in kjer čutin in vem, da gre samo še gor. Ko vsako jutro sprejmem kot novo priložnosti in nekaj kar mi doprinese da nadomestim vse tiste zamujene minute in ure druženja zaradi mojega stanja, v katerih sem zanemarjal meni tako drage prijatelje in se raje prepuščal kulinaričnim umotvorom. Sicer so mi doprinesla veliko znanja in sukanje kuhalnice, a na koncu sem le ugotovil MANJ JE VEČ in da tudi preprosta in naše gore list hrana predstavlja nekaj za MIŠELINOVO RESTAVRACIJO in uživanje za BOGOVE.
no, tako, na kratko je to to 
Ups...bi moral dat v oklepaj ali ne? hihi..ne se jezit. Le dobro namerna je zadeva...wiii

DANES: 
Glede na to, da sem dobil svežo blitvo in bi en ponoven dan ležanja v skledi naredil iz nje še bolj žalostno stanje, menim da bom danes kar uporabil sposobnost KRAJE in naredil MONSIEUR EŽOJ JAP.CESAR JED. 
Možgančki bodo že lepo počakali v vitrini mesnega oddelka. Jutri mi ne uidejo, seveda, ako ne oddidem pred kosilo k mojim ljubim staršem in purger v.d. new efropa bratecu 
Bi bilo škoda blitve z domačega vrta, da jo delim na dva dela in porabim kot prilogo danes in jutri.
Kot dodatki bodo prisotni še:
- kos telečjih rebrc (od včeraj prišparal)
- kuhan krompir z domačim peteršiljem
- malo KUSIČA od včeraj (uff uff, uspel priti do Leclerca in nabavit novo kilco te  žitarice)
- solata...to moram vedno bit
- deci rujnega!! ( babka1951 a ste uspeli? A je bilo dobro in je teknilo ob dobri družbi?)

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

21. jul 2013 11:16

Včeraj smo se šli domačo kitajsko kuhinjo in smo preskušali čili pipp omakce, tako da so brbončice še danes čisto preč. Zato bo danes bučkina juha in rižev narastek pa sadna solata. Saj če bi tudi bili jastogi in lastovičji jeziki, najbrž še opazili ne bil.

Sonja

Taia  

21. jul 2013 12:51

Danes: domača goveja juha z ribano kašo, goveji zrezki v omaki, zdrobovi cmoki, domač stročji fižol in solata iz paradižnika, kumar in paprike.

Taia

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

21. jul 2013 14:03

Kosilo je sicer podobno včerajšnjemu, ampak bilo je spet njami:

svinjski kotlet, pečen krompir in zelenjavni mišmaš ter kumarična solata in kozarček modre frankinje

rrr

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8903

21. jul 2013 14:21

NEDELJA:                                                        

Kremna grahova juhica;

puranji zrezek nadevan s sirom in pršutom,

pečen kifeljčar,

dušena zelena in bučke;

zelena solata;

skutni zavitek z marelicami

Pozdravček!

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

21. jul 2013 15:35

Telečja obara pri tašči,res skuha dobro obaro.barbere od sorodnikov iz Ajdovščine.Sledi

dari

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

21. jul 2013 15:49

O, dragička je prišla: bienvenida ( kot rečejo v naši vasi ), nekateri smo te pogrešali!

Danes pri meni:

stročji fižol je od včeraj, flying wing ravno tako ( od včerajšnjega piknika pri meni, s tematiko aktualnih svetovnih problemov ) le krompir sem spekel danes. Videti je še kar, po okusih pa nikakor ne gre! Vsaka stvar posebej je čist v redu, vse skupaj ne funkcionira, verjetno, zaradi premoćneg okusa stročjeg fižola ( dušen s česnom, petršiljem  in paradižnikom ). Ja, kaj pa čmo, se pač učimo dokler smo živi.

Pa, drugač, meni na stročje izredno paše koper. Nekateri pravijo, da je koromač ravno tako dober. Treba bo preizkusit!

Sedaj pa eno vprašanje, morda komu odvečno, pa vendarle: pri katerih jedeh boste postregli solato, bodisi zeleno ali paradajz, paprike in  kumare?

Meni se namreč zdi, da, če je med jedjo zelenjavna prikuha ( dušeno zelje, stročje..........  zelanjava pač ) da potem solata ne paše, razen, če je drug tip kosila, recimo, postrežemo pečenega vola ( naprimer ) zraven ponudimo " svega in svačega ", torej dušeno zelenjavo, razne solate in si vsak vzame kar mu paše.

ežoj

Taia  

21. jul 2013 15:51

Ežoj, meni solata paše k vsaki jedi, ki ni "na žlico". Solate jaz ne delam le še za k okisanemu krompirju, drugače pa vedno.

Taia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti