21. jul 2013 15:49
O, dragička je prišla: bienvenida ( kot rečejo v naši vasi ), nekateri smo te pogrešali!
Danes pri meni:
stročji fižol je od včeraj, flying wing ravno tako ( od včerajšnjega piknika pri meni, s tematiko aktualnih svetovnih problemov ) le krompir sem spekel danes. Videti je še kar, po okusih pa nikakor ne gre! Vsaka stvar posebej je čist v redu, vse skupaj ne funkcionira, verjetno, zaradi premoćneg okusa stročjeg fižola ( dušen s česnom, petršiljem in paradižnikom ). Ja, kaj pa čmo, se pač učimo dokler smo živi.
Pa, drugač, meni na stročje izredno paše koper. Nekateri pravijo, da je koromač ravno tako dober. Treba bo preizkusit!
Sedaj pa eno vprašanje, morda komu odvečno, pa vendarle: pri katerih jedeh boste postregli solato, bodisi zeleno ali paradajz, paprike in kumare?
Meni se namreč zdi, da, če je med jedjo zelenjavna prikuha ( dušeno zelje, stročje.......... zelanjava pač ) da potem solata ne paše, razen, če je drug tip kosila, recimo, postrežemo pečenega vola ( naprimer ) zraven ponudimo " svega in svačega ", torej dušeno zelenjavo, razne solate in si vsak vzame kar mu paše.
ežoj