20. dec 2005 14:07
Danes sem pripravila pa lečo na kastiljski način, . Maji
20. dec 2005 14:07
Danes sem pripravila pa lečo na kastiljski način, . Maji
20. dec 2005 17:01
maji je napisal/a: |
Danes sem pripravila pa lečo na kastiljski način, . Maji |
21. dec 2005 8:44
od jučer imamo paštu fažol i pečenu papriku, a skuhala sam hladetinu... i to je to (kako se kaže za hladetinu na slovenskom?) Lidija...
21. dec 2005 9:43
Lidija, mislim da se ji pravilno reče aspik, po domače pa "žulca". Pri nas smo in bomo kuhali: ponedeljek: pašta šuta s sveže spečenim kruhom, torek: pečeni kosi piščanca, riž, motovilec danes: musaka, solata četrtek: sardele, krompirjeva solata petek: še ne vem Gobica
21. dec 2005 9:52
sreda: musaka, zame še mešana zelenjava, endivija s fižolom Julija
21. dec 2005 10:03
[citat=--lisička--]Lidija, mislim da se ji pravilno reče aspik, po domače pa "žulca". da, i mi kažemo žuljica ili hladetina... hvala za informaciju... Lidija...
21. dec 2005 10:31
Hladetina - aspik - (po domače pa) žolca. Pozdravček! P.S. Če jo kdo dobro naredi, se priporočam, namreč za dva se ne splača delat... čeprav jo imava strašno rada.
21. dec 2005 13:24
Za vcibej: Za lečo na kastiljski način potrebujemo rjavo lečo (lenteja parda, kot ji rečejo tu v Španiji), ki jo ponavadi namočim v vodo za čez noč - tako kot fižol. Skuham jo v ekonom loncu skupaj z značilno začinjeno klobaso - chorizo, korenjem, narezanim krompirjem, soljo, peteršiljem, čebulo in žlico olja. Doda se lahko tudi t.i. črna klobasa ali "morcilla", kot ji rečejo tukaj...nekaj podobnega naši krvavici. Vode dam toliko, da za 3-5 cm pokrije sestavine in kuham 25 minut. Zraven se je kruh, je pa precej nasitna enolončnica. Lep pozdrav! Maji
21. dec 2005 13:45
včeraj: puranova pečenka, krompirjevi kroketi, gobova omaka tjas
21. dec 2005 16:53
Danes:(za pogret,ker smo prišli z mraza)kakav,fižolova juha,puding Včeraj:krvavice LP Tina Sporočilo je spremenil(a) Barbek dne 21. dec 2005 16:55:55Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
Grški pita kruh