1. sep 2005 14:13
paradajz juha krumpirova salata pureća jetra na luku Lidija...
1. sep 2005 14:13
paradajz juha krumpirova salata pureća jetra na luku Lidija...
1. sep 2005 16:13
Danes: fižolovka in goljufivi štrudelj ( zame ogromno gobove juhe ) Jutri: Svinjsi zrezki z zelenim poprom in paradižnikova solata Lumpica
1. sep 2005 23:02
Pitanje: Mogu li ajdovu moku i ajdove žgance kupiti u bilo kojoj trgovini u Sloveniji? Rado bih napravila ajdov krape. Jela sam ih na Bohinju kad smo bili na godišnjem i bili su mi jako fini. Tražila sam i ajdovu moku i ajdove žgance u Zagrebu ali ih nisam mogla nigdje naći. Lidija...
2. sep 2005 11:01
Lidija, ajdovo moko lahko kupiš v vsaki trgovini. Tudi žgance narediš iz nje. Jih ne kupiš. Še bolje pa je, če je v bližini kakšen mlinar in tam kupiš moko. Je mnogo boljša. V trgovini je namreč mešana z belo moko, pa meni ima nekakšen priokus. V enem izmed jugoslovanskih jezikov (mogoče srbski) se ajdi reče heljda. Mogoče ti bo to kaj pomagalo pri iskanju. Mi bomo pa danes jedli: goveje zrezke v omaki, krompirjeve njoke, solato. Julija
2. sep 2005 11:20
Včeraj: ajdovi rezanci s paradižnikovo omako z baziliko in mozzarello Danes: verjetno stročji fižol zame, ter še gobova juha(sveži jurčki) in puranji zrezki s krompirjem jutri: losos, jasminov riž, domač brokoli, sojina omaka nedelja: pikantni lignji s porom po kitajsko, jasminov riž Zadnje čase nam paše bolj vzhodnjaška hrana :) LP Zala
2. sep 2005 12:55
Ker jutri popoldan dobim obisk (pridejo v ogled našega dojenčka), bom naredila večerjo za 8 odraslih in 3 otroka. Zamislila sem si nekako tako: Piščančji ražnjiči; Pečena jetrica zavita v slanino; S sezamom pohane piščančje nogice - povlečene naokrog; Polnjene palačinke s sirom, zavitim v prešano šunko, narezano na 2-cm kolobarje in potem pohano; Na hitro praženi šampinjoni (celi) posuti z veliko česna in peteršilja; Grška solata s feta sirom; Rdeča pesa; Slana sirova gibanica. Za posladek bo: lambada in breskova pogača V nedeljo pa obisk peljeva na Bled in na Brezje (kosilo pa v okolici - kakšna prijetna domača gostilna). Upam, da bo prijetno. Pozdravček!
2. sep 2005 13:21
Dragička - Polnjene palačinke s... ali se da dobit recept ali postopek? Prosim lepo Marjeta
2. sep 2005 13:48
Spečem palačinke (brez sladkorja). Na sredino razprte palačinke dam na tenko narezane ploške sira (po želji - bolj mehak) in nekaj rezin prešane šunke ali prešane slanine. Palačinko na tesno zarolam. Zarolano narežem na 2 - 3 cm debele kolobarje. Vsak kolobar povaljam v moko, jajce, drobtine (v drobtine dodam žličko mlete rdeče paprike) in pečem v globoki maščobi. Pozdravček!
2. sep 2005 22:11
Pozdravljeni! Naj bom 2400.... Jaz pripravim vsake toliko časa naredim lazanje za cel pekač. Najprej pekač dobro obložim s peki papirjem, nato zložim vse kar paše v lazanjo. S pekačem vred dam v skrinjo za dve do tri urem da malo zamrzne, nato vzamem iz pekača, razrežem na tolikšne kose kolikor poje en jedec (dobim približno 8 kosov), naredim paketke (zavijem v peki papir) ter zložim v zamrzovalno skrinjo. Ko jih potrebujem, zložim v primerno posodo, prelijem z dodatnim bešamelom ter pečem na 200 stopinj največ 45 minut. Ker je naš mali še zelo majhen, imava lazanje za kar nekajkrat. Lep pozdrav veverica
2. sep 2005 22:42
Sara, sviđa mi se tvoja ideja za spremanje lazanja u škrinju. Od sada ću i ja tako raditi. Danas su bili tortellini i brokula na salatu i pečena piletina. Lidija...Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slana pita (Salty pie)
Goveji golaž iz pečice