27. apr 2017 9:56
Danes dugega kot kuhati ne moremo
Kosilo; goveji zrezki v korenčkovi omaki, riž in solata.
27. apr 2017 9:56
Danes dugega kot kuhati ne moremo
Kosilo; goveji zrezki v korenčkovi omaki, riž in solata.
27. apr 2017 11:05
katrin11 je napisal/a: |
Tisti rjavi polnozrnati ? špageti sploh nočejo vzeti nase okusa, hitro se prekuhajo in razpadejo. Z vsemi zaćimbami vred mi niso bili všeč. Škoda omake za tele "zdrave" špagete. Katrin11
|
Čudno, meni se še nikoli niso razkuhali in so mi enostavno odlični s porom/bučkami v paradižnikovi omaki. V osoljeni vodi jih skuham tam do 3/4, potem pa jih z nekaj vode, v kateri so se kuhali, vsujem v lonec z omako, premešam in pustim na nizkem ognju oz. kar izklopljeno, če imaš steklokeramiko, da se še kakih 5 minut lepo kuhlja. Okusi so tako lepom prepojeni, razkuhano nič, in kosilo je njami.
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 27. 2017 11:06
27. apr 2017 12:21
Danes: ostanki juhe, ostanki pečenke, govedina iz juhe
dušen riz s papriko in
mehka solata in motovilec
zadnji koščki
27. apr 2017 12:33
anka je napisal/a: | ||
kako pa narediš omako? hvala NutellomAnka
|
Anka, zrezke sem posolila, popoprala, posula s suhim česnom in pomokala. Opekla iz obeh strani do rjavega, zalila z belim vinom in malo vode v katero sem dala nekaj žajbljevih listkov. Zrezke sem kuhala še 15 min, nato sem listke odstranila.
27. apr 2017 12:39
Četrtek:
Pozdravček!
27. apr 2017 14:51
Danes smo imeli:
Juho iz lisičk(lisičke iz skrinje), pečenega brancina, pečen krompir, solato iz pečenih bušk in melancanov, paradižnika in mlade čebule. Za sladico sem naredila kavni kolač in espresso kavico iz kafetjere. Mljask...
27. apr 2017 16:43
Moja dva sta bila v Mcdonaldsu, jaz pa sem si naredila škampe z zelenimi rezanci in solato.
27. apr 2017 17:17
katrin11 je napisal/a: |
Tisti rjavi polnozrnati ? špageti sploh nočejo vzeti nase okusa, hitro se prekuhajo in razpadejo. Z vsemi zaćimbami vred mi niso bili všeč. Škoda omake za tele "zdrave" špagete. Katrin11
|
Veliko, če ne vse, je odvisno od proizvjalca. Tako sem se navadila na polnozrnate testenine, da mi pri "navadnih" nekaj manjka v okusu (izjema so doma narejene).
Danes: pirina mineštra treh (vrst ) fižolov, sir, solata, voda in teran
noče naložiti slike (grem šefu zatežit), sicer pa, mineštra kot mineštra
lp
27. apr 2017 18:04
Dok si reko keks, mojster, tale naš šef, in če sem jo že imela namen pokazat, pa naj bo, a ne
lp
27. apr 2017 19:10
Danes musaka, delala drugic v zivljenju, ampak po nasvetih kulinarike je bila res super. Hvala vsem iz tem musaka! :)
lp
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burek z lahko solato
Mandljeva juha ajoblanco