2. okt 2009 10:04
rimljanka,
pod točko 1 sem se slabo izrazila: količine nisem opredelila, ampak nihče mi ne bo rekel, da rabimo v mleku zaužiti sploh kakšen delež zdravila, ki ni namenjeno NAM
danes so pri alergijah problematične na splošno beljakovine: mlečne, pšenične, goveje, svinjske, sojine, celo ribje! gensko spremenjena hrana je preobsežna debata za ta forum in za moj obseg prostega časa. če te zanima, raziskuj članke in poišči kakšen film na to temo. meni je kot prva to omenila strokovna oseba - nemška zdravnica, ki se ukvarja s težavami otrok na gastro področju. slišala sem še vse kaj drugega, kar znanost in medicina prikrivata, vendar je to že druga tema. tudi pri nas se tu in tam kakšen zdravnik opogumi in ti da kakšen namig, na papirju ti pa tega nihče ne bo dal. kakorkoli že - tudi na tem forumu je že bilo napisano, da so včasih le tu in tam "gor spravljali" kakšnega dojenčka s čajem, drugače pa ni bilo težav. danes pa je že skoraj ni hrane, ki ne bi povzročala težav. nikoli nisem bila proti gensko spremenjeni hrani, vendar sem bila in sem še mnenja, da o njej pravzaprav kot laična javnost vemo premalo resničnih informacij, da bi ji lahko slepo zaupali. nisem oseba, ki se ji da takoj oprati možgane. sem mnenja, da nobena teorija ni sveta praksa, ki bi veljala za vsakogar. načeloma znam zelo dobro poslušati svoje telo in temu najbolj verjamem. tudi sama sem bila hud alergik - celo na mlado teletino, si lahko misliš?! ko sva se s sinčkom po orto dieti brez vseh živil, na katera sva bila alergična (on je žal že v trebuščku in potem preko mojega mleka vse pokasiral od mene) začela izogibat kupljenemu mesu in mesu živali, ki se prehranjujejo s hranili "nenaravnega" izvora, pa tudi vse ostalo smo zamenjali za izključno doma pridelano hrano brez vseh industrijskih dodatkov, no, potem je pa bilo vse v redu. prej sem bila "vsejed" (razen konzerv, vrečk) in si nikoli nisem mislila, da me bo hrana v življenju tako daleč pripeljala. živemu človeku se vse zgodi...
verjamem, da je bilo včasih veliko manj čistoče kot jo je danes, vendar - če si želiš odgovoriti na točki 3 in 4, mi na zs pošlji mail, pa ti pošljem članek. možno je, da bo tvoje mnenje enako. ali pa tudi ne. do obeh možnosti imaš pravico, jaz pa tudi.
kljub slabemu vremenu ti želim lep dan!
lp
asket