1. okt 2009 13:04
Tudi jaz sem bila ena tistih mam, ki sem mislila, da se danes malo ali pa ornk preveč komplicira in da si mame pri dojenčkih kup alergij že kar malo domišljajo! Pa sem jih žal dobila močno po piskru, ko se je to zgodilo meni oz. mojemu otroku. Ugotovila sem, da kolike, ki so se iz dneva v dan samo stopnjevale in niso ponehale niti pri devetih mesecih starosti, pravzaprav alergija na kravje mleko. Otrok ga do takrat še nikoli ni pil, do šestega meseca ga je dobil le z dojenjem(ker sem ga jaz pila) in kasneje s hrano, ker je ta vrag povsod dodan. Če greš gledat deklaracije, ugotoviš, da je tudi tam, kjer na prvi pogled nima kaj delat! Ko smo umaknili res vsa taka živila, se je zadeva umirila.
Danes je problem v tem, da je govedo hranjeno drugače kot je bilo včasih. Ni težava samo v silaži, ampak tudi v ostalih hranilih. V mleko se izločijo vsa zdravila, ki jih krava dobi, poleg tega pa dojenčkov organizem še težje sprejme beljakovine iz mleka od krave, ki je bila hranjena z gensko spremenjeno hrano. Najbrž se bo zdaj oglasil kdo, ki bo povedal, da so kmeti pod nadzorom in da krava, ki dobi antibiotik, ne sme dati mleka za odkup. Je že res, ampak v praksi se počne TUDI vse kaj drugega. Vem iz prve roke, ker sem v rednem stiku z ljudmi iz takega okolja. boj za preživetje pač.
Včasih so ljudje, vključno z dojenčki, pili mleko direktno izpod krave, pa niso imeli nobenih težav. Ampak to mleko je bilo SUROVO, nepredelano in s tem lažje prebavljivo. Takoj po molži se tudi bakterije ne naselijo nanj.
Jaz vsemu temu najprej nisem hotela verjeti, ker nisem nikoli komplicirala, potem pa sem bila postavljena pred toliko dejstev, da sem enostavno morala začeti iskati informacije po literaturi in pri strokovnjakih, da sem lahko pomagala otroku. Če bi vse te informacije imela že prej, bi bila v času dojenja bolj pazljiva in bi obema prihranila mesece neprespanih noči in otroku hudo vpitje zaradi neznosnih krčev. Celo tako hudo je bilo, da so me ljudje hodili na vrata spraševat, kaj se z njim dogaja, da tako hudo vpije. (In zdravniki seveda niso odkrili ničesar!).
Če koga zanima še kaj o mlekarskem lobiju in vplivih predelanega mleka na človekovo telo, pa mi lahko na ZS pošlje svoj mail, da mu pošljem za prebrati daljši članek, da si sam ustvari mnenje...
Do takrat pa vsak po svojem razmišljanju...
Lp
asket