Moški morajo odrasti

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

1. avg 2007 14:04

fresh je napisal/a:
Jade, a ni to skoraj isto (otrok- moški)? fresh

Hmmmmmm

jade

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

1. avg 2007 14:11

Veri, mene je ena kolegica na to opozorila. 14 dni takoj po rojstvu sva jo, normalno, po rokah vlačila... Pa je že jokala, če ni bila v naročju. Torej sva po 14 dneh delali prevzgojo... Saj ne da sem jo pustila, tudi v naročju je bila, ampak ne kar naprej. In izkazalo se je za velik +. Ker je bila samostojna, nič cmerava, nič mami, mami kar naprej.

Ker bi se mi zmešalo potem, ko bi dobila konkretne kile. Ker pol so otroci težki. 9 kilc je že kar težko za nosit, mene so enkrat mišice bolele, ko sem jo nosila čez Ljubljano.

No, ravno včeraj sem jo dala na počitnice. K osebi, ki je še ni videla. Nekam, kjer še ni bila nikoli. (pa jaz to osebo dobro poznam, da ne bo pomote!). Je bila tok navdušena, da je po 10 min rekla: pejta ze domou... Zdajle popoldan jo čakam, da prideta k meni v službo... (jo pač učim biti z drugimi ljudmi in samostojnosti...).

lidka

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

1. avg 2007 14:28

Sva rešila ta problem z "gugalnikom", ki ga nosim iz ene sobe v drugo, vendar pa: - mala še ne sedi in tudi vidi še bolj slabo in ji razen čisto ob njej nisem tako zanimiva, da bi me samo gledala in dala mir... Veri[/citat] na gugalnik ji navesi velike predmete, rdeče, rumene, zelene barve ali kaj na črno-bele proge .predmeti naj bodo preproste oblike. TanjaG.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

2. avg 2007 14:00

Tanja, je dobila od strica in tete eno točno tako igračko, okroglo in živih barv, pa še ropoče, če jo treseš, njun sin je bil baje navdušen nad njo. Ampak nje še ne zanima kaj preveč. Ko jo potresem, to še, same barve je pa ne ganejo ne vem kako... Ima tudi ene take preproste medote različnih barv gor obešene, pa jih je nekaj časa res boksala, potem se je pa naveličala in zdaj jih ne povoha več Bom pa še probavala, čeprav je očitno po mamici: bolj slabo vidi (no, saj oči je še slabše pred operacijo:), pa toliko boljše sliši - in rada pleše (to pa samo po mami) - ne glede na to, zaradi česa je huda ali tečna, to vedno pali, da plešeš z njo okoli)
jade je napisal/a:

Veri, če ima rada dudo ji jo daj za božjo voljo. Samo ne delat enako kot sem jaz s taprvo. Ampak vidim, da že delaš enako . Tudi jaz ji nisem hotla dat dude, da se je ne navadi preveč [joj]. Sem mislila, da bo mela grde zobke in oh in sploh komplicirala. Imela sem jo nonstop pri sebi nisem še na wc mogla od nje. Spala je zelo malo in še, če je je zaspala samo med dojenjem. Katastrofa od katastrofe, sem imela podočnjake do Pakistana.

Tavelika pa je non stop visela na meni, saj ti pravim, nisem mogla niti pojest niti se stuširat, še na wc ne it, ma nič nisem mogla od nje. Samo zdaj vem, da sem sam kriva...

Sicer pa to nespanje bog ve od koga ima??? [jezik][a?]

jade
jade, ja, ne vem, kako to, da so si vsi prvi otroci tako podobni, hehe. No, saj v bistvu jo moram pohvalit, je res pridno dete, sosedi so čisto paf, da se je nikoli ne sliši, ravno včeraj mi je soseda, katere stanovanje se drži najine spalnice rekla, da takega dojenčka še ni videla, da je sploh ni slišat (pa je stena precej tanka, recimo če si pozoren lahko slišiš, kaj se onadva pogovarjata, če se bolj na glas...) No, jaz sem si pa mislila, itak da se ne dere, če skočim že ko začne godrnjat, hehe... No, sem poslušala tvoj nasvet in sem ji dala dudico, navsezadnje je od teh par minut na dan ne bo pobralo, hehe. Ker itak zaspi in jo pljune ven. Tak da zdaj kadar vidim, da je zmatrana in bi rada zaspala, pa ne more, ji jo kar dam. Sem se malo bala, da se bom jaz tega tako navadila, da se potem ne bi dovolj ukvarjala z njo; kot nekateri, ki dajo takoj otroku dudo, samo da je tiho in imajo mir, potem je pa otrok skoz sam. Ampak me lubi tolaži, da se mi to ne more zgodit, hehe. No, če on reče, bo že držalo No, se je pa splačalo, morala bi bi videt najino stanovanje zdaj: sem vse oprala, pospravila, počistila... ker mala spi, ko ubita, hehe:) No, saj to je pa vedno: ko spi, je ne moreš zbudit, ko je budna, noče zaspat... Kuhala bom pa šele zvečer, ko se vrne oči iz terena, bojo sveže ribice:) joj, jernej nas bo razčetveril... (na srečo ima tudi on malega otroka, verjetno je zato tako toleranten) Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 02. avg 2007 14:02:50

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

2. avg 2007 14:08

Veri, ko so dost veliki, se jim da dudico s kako pogruntavščino stran dat... Pa ti se boš itak kaj pametnega zmislila, pa bo... lidka

Veri  

2. avg 2007 14:08

lidka, ja o tem sem nekaj brala, nekaj so nam v materinski šoli govorili in je hecno, ker včasih so rekli, da jih ne smeš razvajat, danes pa pravijo, da jih do 6 meseca nekje ne moreš razvadit, ker še ne znajo manipulirat... Potem so teorije, da otrok rabi mamino bližino (telesno, fizično), da sliši njeno bitje srca itd..., da se umiri, ker je pač to poslušal 9 mesecev (oz. odkar je pač slišal)... In da se ne morejo takoj navadit na življenje zunaj. Pa da dobijo zaupanje na ta način, da se odzoveš, če jokajo, ne da jih pustiš se dret (sicer jaz ne vem, če bi to sploh lahko... čeprav se bom morala naučit, se mi zdi najkasneje v par mesecih, da me ne bo res začela izigravat...) Tak da zaenkrat pali duda, kadar je pa spočita pa itak ni problem, takrat gleda okoli in je dovolj, da ji vsake toliko dam lupčka, pa da se pogovarjam z njo... Zdaj se je ravno zbudila gleda, kaj se dogaja (v tvojem pajacku, jade!) Veri

jade  

2. avg 2007 14:11

No Veri si videla. Naj detece spančka pa tudi, če zaspi z dudo. Saj zdaj je itak še tolk majhna, da bi morala večinoma spat. Moja tanajmlajša je do 3 meseca spala ene 18 ur v 24h. Od začetka še več. Pa itak ima dudo samo tisti čas dokler ne zaspi potem pa jo ven pljune.

Ne vem, po mojih "bogatih"   izkušnjah sodeč je bolj pametno, da se otrok navadi zaspati z dudo kot pa "na mamici". Tavečja je non stop visela na meni nisem mogla niti mrdnit. Šele ko je bila stara že čez 1 leto sem si jo upala pustiti pri moji mami za pol urce, da sem šla lahko v trgovino. Je bila tako navezana name, da je bila katastrofa. K sreči smo imeli potem kmalu drugega pa se je potem malo "skulirala". se pa še danes pozna, da je nabolj "zakomplicirana".

Eh ne bo se Jernej jezil, ne verjamem. Sicer pa saj on pa bi lahko spet bil na vrsti za kakšneg. Khm, khm no ja ne on ampak njegova boljša polovica.

jade

jade  

2. avg 2007 14:12

Veri bo imela za dudo ziher kakšno "noro" idejo. Jo bo vbetonirala v kakšno steno za okras ali kaj podobnega. jade

jade  

2. avg 2007 14:24

Veri saj sta moja dva "dudarja" tudi skoz bila in je po rokah in smo se skoz crkljali pa nista "razcrkljana" ampak naučila pa sta se zaspati brez mene, tako, da smo se nafutramo, pocrkljamo, potem pa jo dam v posteljico, dudo v usta, prižgem nočno pojočo lučko in ji dam ninico v roke in grem ven iz sobe. (valjda so vrata oprta, da jo slišim) Pa lepo zaspi sama.

Da ti ne govorim kakšne kolobocije sem mela s tastarejšo. Znala je zaspati samo med dojenjem. Da vidiš kolobocije cele noči in dni, je zaspala sem jo hotla dat v posteljico, se je zbudila in jokala, pa spet jovo na novo. Na koncu je pristala pri nama v postelji na sredini, da me je skoz mela na razpolago.  Da ne rečem kako malo smo spali in predvsem neudobno, ker moraš ji pustit plac pa ne zaspiš mirno, ker te je strah, da bi jo pomečkal. Seveda pol se je navadila spat pri naju, ni hotla v svojo posteljo. ma katastrofa. Nikamor ne moreš, ker ti otrok rata zaspan, ne moreš povsod dat zadevo ven, pa da zaspi.... Grozaaa Jaz sem bila kot neki zombi, če bi bil tadrugi tudi tako naporen bi se mi scufkalo. Hvala bogu mi je ena pametna sestra v porodnišnici rekla naj mu dam dudo, ker je bil čist obseden s sesanjem. Pa še sestrična me je potem prepričala. Ma sploh ne veš kolk sem jim hvaležna.

Pa tamali se je potem čisto enostavno odvadil dude. Sem rekla, da je padla v stranišče in jo je mama srna našla za svojo srnico in jo rabi zanjo. Ni bilo nobenega problema. Pa je bil star nekaj čez 2 leti. In zdaj, ko ima Lara dudo ni nobenega problema še nikoli ji je ni vzel in dal v usta. Sam reče, da je to za dojenčke in je on ne bi več mel.

jade

Veri  

2. avg 2007 15:31

No, to mam pa jaz srečo, ponoči navadno zaspi lepo nazaj v svoji posteljici, samo zjutraj in dopoldne pa ne - takrat hoče bit pri mamici... In takrat pride tale duda prav, da lahko še kaj naredim ali kot zdaj - kaj pojem... Na sprehodih pa tudi navadno zaspi od rukanja in je tudi zelo fajn:) Jaz še nisem ratala ko zombi, ampak saj veš, pri meni to malo dlje traja, ko sem navajena malo spat... Samo nisem vedela, če je to ok, da ne spi ali je boljše, da jo z dudo uspavam. No, saj se itak zbudi kar pogosto:) Ful fina zgodbica z dudo, mama srnica, haha! si moram zapomnit! Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti