Moški morajo odrasti

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

1. avg 2007 12:53

katjuška, mislila sem, da se ti dolgoročno ne splača maščevat partnerju ali ga provocirat ali karkoli, ker kakorkoli obračamo, če bo žalosten on, zaradi mene ali česa drugega, bom na koncu koncev žalostna tudi jaz... Zakaj bi si potem to delala?;) Se pa strinjam, da nekateri razmišljajo tako, kot si napisala, samo se po moje ne splača... jodri, nič ni narobe, če ti nič ne pomaga pri otrocih, če je tebi to všeč in se oba strinjata. Zdaj pač ni več treba delati po 24 ur na dan za golo preživetje in tako se lahko "delo" z otroci bolj porazdeli. Zato smo današnje mlade mamice malo bolj zbirčne in pač zberemo take, ki si želijo prisostvovat pri vzgoji otrok že od malega... Sicer nas je tudi moj oče previjal, ne toliko kot mami, ki je bila na porodniški, ampak je, pa tudi vozil ven, nosil okoli, hodil iskat v vrtec, čeprav je delal v službi, zidal hišo in še pisal doktorat zraven (ja, on je tudi bolj malo spal, hehe, le po kom mam to - se očitno deduje ker to moje dete tudi dopoldne sploh ne spi čisto nič, tako da že sama poskrbi, da je fer...) Midva sploh ne rečeva, da mi on pomaga, ampak da oba skrbiva za svoj zarod, kot je tudi naravno za večino primatov... Zato se mi nič kaj posebej ne smili, da jo tudi on previja, sploh bi bil pa užaljen, če mu ne bi pustila... Do včeraj je bil tudi on na porodniški in sva delala oba vse, no, dojila sem jo samo jaz; mi jo je pa on včasih prinesel. Zdaj ko je v službi, pač naredim vse sama, dokler je v službi, potem si jo pa tudi on želi malo vlačit po rokah... jade, priznam, da pri nama pa je včasih tako, da en leži in drugi dela, samo da to ni vedno isti, ampak se vloge menjajo in smo spet na 50-50. Včasih je pač en crknjen, drugi pa "na spidu" (zelo razpoložen za kaj naredit), zakaj potem ne bi tega izkoristila? Verjamem pa, da si pri 3 malih otrocih bolj malokrat "na spidu" še za razna gospodinjska opravila... Veri

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

1. avg 2007 13:04

Veri jaz sem kljub 3 malim otrocim še vedno na spidu.

jade

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

1. avg 2007 13:06

Veri, kar se odgovora na moje razmišljanje tiče.... seveda se ne, ampak poznam kar dosti parov, ki razmišljajo tako in to je žalostno in narobe.... ampak kaj moremo, da to ni prav, bodo morali sami spoznati. LP katjushka

Veri  

1. avg 2007 13:12

jade, to mi deli! Jaz dop. ne uspem naredit nič, kjer rabiš 2 roki in kjer ne smeš met enega priveska spredaj, tako da kuhanje žal odpade dokler je budna... To je pa vsak dan od 6h do 15h - ne zatisne niti za sek. očesa... res ne vem, od kod ji to, hehe... samo tako jutranje bitje, tega že ni po nama vzela... No, vsaj pop. pa malo zaspančka, samo takrat mam pa že očija doma, tak da kaka kulinarična presenečenja odpadejo... Veri

jade  

1. avg 2007 13:14

Veri daj jo v voziče pa jo vozi s seboj po stanovanju, pa lahko vse narediš. Tako sem jaz prakticirala no zdaj tudi, je tudi še lažje, ker sedi in me gleda. jade

Veri  

1. avg 2007 13:24

haha, jade, tole bo pa malo težko: - voziček gre v najino stanovanje, samo če ga dvigneš 1,2 m v zrak, da se ogneš omarici na hodniku, vsekakor ga pa ne moreš vozit iz ene sobe v drugo, saj gre samo v eno sobo - bloki imajo tudi svoje pomanjkljivosti - velikost stanovanj, hehe - stanovanje je super, samo dovolj veliko za voziček pa res ni - stanujeva v 2. nadstropju, ozke strme stopnice, malo težko za nosit voziček gor, sploh poln, tudi če bi šel not Sva rešila ta problem z "gugalnikom", ki ga nosim iz ene sobe v drugo, vendar pa: - mala še ne sedi in tudi vidi še bolj slabo in ji razen čisto ob njej nisem tako zanimiva, da bi me samo gledala in dala mir... -->skratka, če je nimam v rokah, se dopoldne v gl. dere, sploh pa hoče vsake pol ure jest, tak da jo mam itak v rokah... Tako da me tudi stušat ne pusti v miru, čeprav jo seveda odnesem z gugalnikom v kopalnico in se ves čas pogovarjam z njo, ampak to ni dosti - ona hoče mamo in to takoj in to čisto zraven Mogoče bi ji res morala dudo poturit, pa da je mir, to pa res pali, samo je nočem navadit na dudo in jo mava samo za nujne primere: kadar bi rada na hitro pojedla kosilo v miru, kadar moram poklicat zdravnika zanjo,... Veri

jade  

1. avg 2007 13:43

Veri, če ima rada dudo ji jo daj za božjo voljo.  Samo ne delat enako kot sem jaz s taprvo. Ampak vidim, da že delaš enako . Tudi jaz ji nisem hotla dat dude, da se je ne navadi preveč . Sem mislila, da bo mela grde zobke in oh in sploh komplicirala.  Imela sem jo nonstop pri sebi nisem še na wc mogla od nje. Spala je zelo malo in še, če je je zaspala samo med dojenjem. Katastrofa od katastrofe, sem imela podočnjake do Pakistana.

Sine je imel dudo, na začetku jo je kar dosti imel v ustih, ker je imel zelo močan seslni reflex, seveda sem jaz mislil, da je tolk lače in je skoz visel na meni, pa je bil že preveč pol trebušček, ker sploh ni bil lačen samo sesal je rad. Posledično sem zaradi toliko dojenja dobila mastitis, tamali ni mogel spat, ker ga je tiščalo... Potem smo mu dali dudo kadar jo je hotel, sploh za zaspat je fino, da ni zaspal na prsih ampak se je nučil zaspati sam z dudo in ninico v roki.  Dudo smo dali brez problemov stran, ko je bil star 2 leti. Jo je pa imel potem,, ko ni bil več dojenček samo za zaspat. Zobke ima zelo lepe. Pri 1,5 letu sva šla k zobozdravnici, ki je rkla, da naj kar še ima dudo, če jo hoče, da zobki ne bodo nič slabši, če jo ima samo za spanje in, če ne govori z njo v ustih, pa, če je ne grize...

Je pa mali in zdaj mala veliko spala, sta pa imela oba dudo. Ma zdaj pri tamali sploh nisem razmišljala, da ji je ne bi dala, sem jo imela še v porodnišnici sabo.

Tavelika pa je non stop visela na meni, saj ti pravim, nisem mogla niti pojest niti se stuširat, še na wc ne it, ma nič nisem mogla od nje. Samo zdaj vem, da sem sam kriva...

Sicer pa to nespanje bog ve od koga ima???

jade

jade  

1. avg 2007 13:44

Aja tema je o moških jaz pa o otrocih nakladam. jade

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

1. avg 2007 13:59

Jade, a ni to skoraj isto (otrok- moški)? fresh

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

1. avg 2007 14:01

To s(m)o pa novopečene mamice.................... katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti