1. avg 2007 12:53
katjuška, mislila sem, da se ti dolgoročno ne splača maščevat partnerju ali ga provocirat ali karkoli, ker kakorkoli obračamo, če bo žalosten on, zaradi mene ali česa drugega, bom na koncu koncev žalostna tudi jaz... Zakaj bi si potem to delala?;) Se pa strinjam, da nekateri razmišljajo tako, kot si napisala, samo se po moje ne splača... jodri, nič ni narobe, če ti nič ne pomaga pri otrocih, če je tebi to všeč in se oba strinjata. Zdaj pač ni več treba delati po 24 ur na dan za golo preživetje in tako se lahko "delo" z otroci bolj porazdeli. Zato smo današnje mlade mamice malo bolj zbirčne in pač zberemo take, ki si želijo prisostvovat pri vzgoji otrok že od malega... Sicer nas je tudi moj oče previjal, ne toliko kot mami, ki je bila na porodniški, ampak je, pa tudi vozil ven, nosil okoli, hodil iskat v vrtec, čeprav je delal v službi, zidal hišo in še pisal doktorat zraven (ja, on je tudi bolj malo spal, hehe, le po kom mam to - se očitno deduje ker to moje dete tudi dopoldne sploh ne spi čisto nič, tako da že sama poskrbi, da je fer...) Midva sploh ne rečeva, da mi on pomaga, ampak da oba skrbiva za svoj zarod, kot je tudi naravno za večino primatov... Zato se mi nič kaj posebej ne smili, da jo tudi on previja, sploh bi bil pa užaljen, če mu ne bi pustila... Do včeraj je bil tudi on na porodniški in sva delala oba vse, no, dojila sem jo samo jaz; mi jo je pa on včasih prinesel. Zdaj ko je v službi, pač naredim vse sama, dokler je v službi, potem si jo pa tudi on želi malo vlačit po rokah... jade, priznam, da pri nama pa je včasih tako, da en leži in drugi dela, samo da to ni vedno isti, ampak se vloge menjajo in smo spet na 50-50. Včasih je pač en crknjen, drugi pa "na spidu" (zelo razpoložen za kaj naredit), zakaj potem ne bi tega izkoristila? Verjamem pa, da si pri 3 malih otrocih bolj malokrat "na spidu" še za razna gospodinjska opravila... Veri