31. jul 2007 11:31
Na temo česna: to je moja najljubša stiskalnica za česen, vendar mora biti res WMF in res tale model (zadnjo sem kupila v Müllerju): http://www.amazon.de/WMF-Aktiengesellschaft-187163 Glede mladega krompirja sem naučila svoje odjemalce, da s kožico še bolj hrusta! Tudi mazanje pekačev in modelov mi ni najbolj pri srcu, a vedno jih namažem z maslom in mislim, da je vredno. In ko namažem vse modele in modelčke za potice (pečem v okroglih) se mi zdi, da imam polovico dela že opravljenega. Glede ribanja jabolk - ali ne uporabljate multipraktika? Paniranje v večjih količinah tudi meni ni preveč pri srcu, a k sreči to delam zelo redko. Pač pa ljubim peko palačink, vedno jih pečem v dveh ponvah naenkrat, ker mi je drugače dolgčas, moj rekord je 80 palačink v 40 minutah (v treh ponvah hkrati). In pečem jih vedno pri odprtem oknu/vratih, tudi če je zunaj -10 stopinj. Saj res, tudi krompir rada lupim - s svojim najljubšim nožkom za lupljenje krompirja. Imam zgodbico: Skupaj z bratom in njegovo družino (bilo nas je 6) smo bili v apartmaju na morju. Svakinja je nameravala narediti pito krompirušo in obljubila sam, da bom nalupila krompir. Smilila sem se jim, češ da ga je toliko treba. Ko sta šla zjutraj na sprehod do vasi, sem začela lupiti, nalupila sem ga celo vedro in ga nato narezala na kocke. Bilo ga je toliko, da je trikrat zamesila vlečeno testo in en pekač nesla še v sosednji apartma, da so si ga spekli in imeli za kosilo. teta torta Sporočilo je spremenil(a) teta torta dne 31. jul 2007 11:48:42