27. jul 2007 8:52
Margarino stopiš in namažeš na pekač s silikonskim čopičem pa ni nič packanja. Drugače pa raje uporabljam peki papir. jade
27. jul 2007 8:52
Margarino stopiš in namažeš na pekač s silikonskim čopičem pa ni nič packanja. Drugače pa raje uporabljam peki papir. jade
27. jul 2007 8:59
Meni namazat pekač z margarino sploh ni noben problem, ampak, ko vidim hčero, da zeleno solato meša z rokami... in še enkrat . To me tako skomina, da ne morem povedat.
Pozdravček!
27. jul 2007 9:05
Mlad krompir, če se že lupi, se ga v vodi, pa ni barve na prstih. Sicer pa ne maram cvreti kalamarov, ker je potem vse pošpricano od olja. lkc
27. jul 2007 9:06
Jaz pa doma nikoli ne paniram in cvrem! Pa tudi špinačo ali blitvo zelo nerada pripravljam, tako da takrat, ko je kaj takega na sporedu, kuha mož. Ne samo, da mi gre na živce priprava, se mi zdi, da se takrat umaže cela gora loncev - en za špinačo, drug za pire in še ponev za jajca - GROZA! veverica
27. jul 2007 9:07
Barva od mladega krompirja gre dol z limono. Ampak je treba roke natreti takoj po pranju kromirja.
27. jul 2007 9:18
najmanj imam rada pospravljanje posode po peki ruskih kučmic. tam se mi zmeraj nabere ogromno posode, pa čeprav se trudim pomivati sproti. pa tudi kuhinja izgleda po takšni peki kot bi se tornado sprehodil čeznjo. (no, sej v bistvu ni ptrebno dosti, ker je samo 3 kvadratne metre velika-garsonjera pač...:( ko vidim koliko dela me po peki še čaka me vse veselje mine... hruškabanana
27. jul 2007 10:09
Jaz pa sovražim gnetenje testa. kakršnegakoli . Tista packarija se mi lepi na roke, ki jih stalno mokam ali umivam. Pa zleze za nohte, kar je sploh grozno, pa pred gnetenjem je treba snet nakit, kar se običajno spomnim zadnjo sekundo. Drugo najbolj osovraženo opravilo je čiščenje rib, ker mi luske frčijo vsenaokrog (ja, najbrž ne znam ), pa moram po procesu oprat korito (ker hvalabogu večina lusk kljub vsemu pristane tam), stvari v krogu 1 metra okoli njega, in še sama moram pod tuš. Ne maram niti mastit pekača, ampak tu že uporabljam finte: mazanje s čopičem z oljem/stopljeno margarino ali oblaganje s peki papirjem, tako da mi to ni več tako zoprno. maja
27. jul 2007 11:13
Meni pa načeloma čisto nič ni težko, kar je v zvezi s kuhanjem. Včasih pa se mi tako po robu postavi, da se kar sama sebi čudim. In takrat dam možu kakšno nagradno (skuha in vse lepo pospravi); jaz pa se vmes malo mimo sprehajam in ga "usmerjam", da ne bi pre več skrenil s poti... moncika
27. jul 2007 11:13
Ker ne jem paprike nikoli ne kuham jedi iz paprike. (Družino pošljem k tašči, saj tako ali tako dela najboljše "filane paprike". Tisto notri še jaz pojem.) Za domače naredim edino kako poletno solato s papriko, tako po občutku, ker je ne probam. Uporabljam pa mleto papriko. LP K Pa še to: če je le možno kuham samo takrat, ko imam čas Sporočilo je spremenil(a) KARMINA dne 27. jul 2007 12:31:42
27. jul 2007 11:32
Meni najbolj ne odgovarja čiščenje pečice tako, da bom hvaležna za vsak nasvet :)) smrečicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Vitlof s sirom
Pure svedri s paradižnikom in baziliko