24. jul 2007 22:02
Milenci dojenje je še najmanjši problem s katerim se lahko obremenjuješ. Mene bolj skrbi kako bodo moje punčke okoli fantov frčale, ko bodo v puberteti.
No zdaj pa resno. Zaradi dojenja se res ne rabiš obremenjevati. Seveda boš lahko dojila to je tako naravno, da ti sploh ni treba misliti na to. Sploh ne študiraj kako bo šlo, pa če ne bo šlo, pa ... Mleka prvih par dni itak še ni veliko, da se ne boš takoj obremenjevala, da mleka ni. Naval mleka je 3-4 dan. Bradavice te bodo bolele, to sigurno, ker niso navajene, bolelo te bo tudi verjetno malo, ampak saj to ni zdaj neka bolečina, da je ne moreš prenesti, sploh pa, da bi že zdaj se sekirala o tem. Nabavi si modrčke za dojenje, ker so praktični, blazinice za dojenje, ker da ne boš imela mokre majce (dokler se ponudba in povpraševanje ne umiri ), pa že sedaj si kupi v lekarni mazilo za bradavice, lahko tudi oblogice (ne vem kako se točno reče ampak v lekarni povej, pa bodo vedele - mislim, da je multi mumm), lahko tudi bepanthen plus. Skratka fino je, da imaš to že prej doma, oz. že v porodnišnico vzemi s seboj. Pazi, da bodo bradavice vedno suhe, in po vsakem dojenju namaži, če te bodo bolele. Če ne drugega je dojenje tudi bolj praktično, se ti ni treba ukvarjati z vsemi temi flaškami, konec koncev je tudi mleko drago, da je joj (kar se mi zdi svinjarija, ker zakaj bi morale mamice, ki ne morejo dojiti toliko plačevati, saj niso same krive, da ne morejo.)
In, če dojenje ne bo steklo? Pa kaj potem, pač ne boš dojila in otrok bo ravno tako zrastel. Samo ne delaj big deal iz tega pa bo šlo.
Glede trajanja dojenja pa se mi zdi, da je to stvar vsake posamezne mamice in otroka in nič se mi ne zdi narobe, če se tudi večji otrok doji. Vak po svoje pač.
Jaz se tudi sedaj v tem in bom hči dojila dokler bo hotela.
Če imaš kakšno vprašanje kar vpraša, pri 3 polno doječih otrocih imam izkušenj še pa še. Se že počutim kot mlekarna na 2 nogah.
jade