16. jul 2007 12:17
funuk11 je napisal/a: |
In na to temo sprašujem kaj narobe delam ali se prijavljam na napačna delovna mesta, premalo izkušenj ali pa ne znam tako dobro napisati prošnje.
|
Tudi jaz sem pred 3leti napisala ogromno prošenj in ni bilo odziva (tudi negativnih odgovorov ne). Potem pa sem se odločila, da bom sestavila prošnjo čisto na novo, s čisto novim izgledom, sestavljeno obvezno na dveh straneh. Prva stran je bila, preprosto rečeno, prijava na delovno mesto (v obliki dopisa) in na koncu sem pripisala, da sem vse izkušnje podrobno opisla v priloženem življenjepisu. Evo, tu pa se potem začne opisovati kaj in kako. V bistvu sem življenjepis sestavila po točkah (brez suhoparnosti!!!). Po petih prošnjah so me že klicali na razgovore. Na razgovoru pa seveda tako, kot je rekla Vendelina: samozavestno, prijetno, prijazno,... Obvezno je treba biti urejen: zlikan, porihtan, čisti lasje (če so dolgi, obvezno speti,...), čisti, urejeni nohti,.... Ne bi si mislili, kaj vse sem doživeli pri delodajalcih, pri katerih sem bila zaposlena in so iskali dodatno delovno silo. Kaj vse so gledali, poslušali,... Ne bi verjeli, kaj vse so potem govorili, ko so punce šle od njih. Seveda so z vsemi bili prijazni, potem pa... sama šimfarija!
Na zadnje sem bila povabljena na opravljanje 2 urnih psihotestov, 45 minut razgovora s 5 člansko komisijo in podrobnim pregledom zdravstvenega stanja pri zdravniku, ki posebej opravlja preglede samo za njih (na vpogled sem k zdravniku prinesla še zdravstveno kartoteko!!),... Evo, zdaj sem pa že 3 leta zaposlena in to celo za nedoločen čas. Tako da, KAR POGUMNO! Preglej prošnjo, sestavi jo tako, da bo izstopala od drugih in obvezno izrazi željo po sodelovanju s firmo, v katero pišeš (seveda pa piši v firmo samo v primeru, če si res želiš delati pri njih!) - tako v bistvu za vsako podjetje sestavljaš svojo "prijavo na delovno mesto", medtem ko življenjepis z delovnimi izkušnjami ostaja (logično) isti.
Samo pogum, pa bo!