Depilacija nog

dusmar  

član od: 10.9.2002

sporočila: 32

23. jul 2007 8:51

Že ena pred mano je spraševala razliko med epilacijo in depilacijo.Prosim za pojasnilo. Tudi jaz se depiliram pod pazduho, vendar ne vem če je to pravilno, ker so tam bezgavke

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

23. jul 2007 9:00

Kolikor jaz razumem je epiliranje puljenje dlak s koreninami, depiliranje pa s pomočjo kreme ali pene topljenje dlak, tako da odpadejo pri koži. LP katjushka

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

23. jul 2007 23:01

Tudi jaz sem dala skoz veliko teh postopkov. Najprej možev brivnik, ko je kar naprej nergal (nikoli nisem razumela zakaj zaradi moje uporabe, sem si nabavila svoj prvi damski brivnik v Trstu. In tako naprej, vse kreme in pene sem poizkusila, tudi vosek, bila tudi pri kozmetičarki. Po britju so se mi dlake vraščale in sem imela vse noge vnete. Pri ostalih depilacijah pa so mi zelo hitro zrastle nove dlačice, pa še grozno je bolelo . Sedaj sem pri britvicah, Wilkinson, z dvojnim rezilom, opravim kar v bani. Tudi z laserjem sem se že srečala, ko so mi začele poganjati dlačice bo bradi. Najprej ena, dve, tri ... . Pulila sem jih s pinceto in vedno znova so se ene in iste vraščale, tako, da sem na parih mestih imela že kar brazgotince, ko sem dlačice vlekla izpod kože, ki se je ognojila. In sem poslušala reklame na radiu in se odločila. Najprej sem morala pustiti rasti vse dlačice. Ko sem ugotovila, koliko jih je, me je skoraj kap. Za namenček še veliko svetlih, ki se sploh niso videle, samo čutile. Ko sem šla prvič na laser, so mi povedali, da je potrebnih šest obravnav. Vsak laser pa pred dvema letoma 25.000 SIT, pa samo brada Pa še brezbarvnih dlačic ne odstrani. Po prvem posegu, sem imela toliko gnojnih mozoljev po bradi, da skoraj v službo nisem mogla. Ko sem prišla ponovno in povedala o reakciji, so mi povedali, da zato, ker imam temnejšo polt in je zato depiliranje izredno težavno in ni nujno, če bo sploh prijelo. Po drugem posegu, ponovno vse ognojeno, tako grozno, da se nisem odločila, da bi še hodila. Po dveh posegih, ni bilo niti ene dlačice manj. Potem sem nabavila laserski aparat pri Neckermanu in poskušala z njim kar celo leto, rezultata pa nobenega. Spet stran vržen denar. In sem se odločila za staro, dobro poznano puljenje s pinceto, pa je. Ampak me je spet zagrabilo te dni, ko sem nekje prebrala reklamo od neke dermatološke ambulante, da z enim posegom odstranijo dlačice z laserjem za več mesecec. Moram preveriti, bi bolj zaupala dermatološki ambulanti kot kozmetičarki, kamor sem jaz hodila. Blagor tistim, ki nimajo dlak! zvezdica55

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

24. jul 2007 6:46

ZDRAVE IN LEPE (povzetek predavanja Sanje Lončar - neodvisne raziskovalke, 9.6.2007 v MB)  DEPILACIJA Najbolj naravni rešitvi sta vosek in britvica. Depiliranje s kristali karbeksa: so precej grobi za kožo, niso primerni za ljudi s tanko občutlivo kožo, za otroke, starejše,... za zdrave mlade z močno kožo pa bi še prišli v poštev. NAJHUJŠA MOŽNA VARIANTA: kemična depilacija z depilacijskimi kremami!!! Tega ne uporabljajte NIKDAR! Kemija, ki je v treh minutah sposobna stopiti dlako(!!), zelo spremeni pH kože, koža naenkrat postane odprta, izgubi zaščitni sloj, vanjo vdrejo patogeni organizmi, kar lahko traja tudi do teden dni! Takrat ne bi smeli niti slučajno v bazen...  kobra 1

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

24. jul 2007 13:40

Kajica je napisal/a:
No, bom pa še jaz nekaj vprašala. Je prav zanimivo brati vse to Sem pred nakupom te mašince za (d)epiliranje pa me zanima, katero priporočate: Braun, Philips, Rowenta... Ne bi rada kupila mačka v žaklju. Imam enega nagledanega, ampak sem še v fazi odločanja. lp Kajica
Najprej moraš pri sebi razčistiti glede modela (ali paketa) – kaj potrebuješ? Ali potrebuješ samo epilator, ali z dodatki in nastavki, npr. za britje, za hlajenje, dve glavi … Pred kratkim sem v eni od dobro založenih trgovin s tovrstno robo dobila prospekt od proizvajalca, kjer so bili navedeni vsi modeli in kaj spada k posameznemu paketu. Prodajalka je bila tako ljubezniva, da mi je za posamezen dodatek še obrazložila, za kaj se uporablja. Npr. meni se zdijo hladilne blazinice brez veze ali pa če se ne misliš briti, potem ne potrebuješ nastavka za britje. Drugo vprašanje pa je proizvajalec: glede tega vprašanja pa je bolj odvisno od trenutne ponudbe (ali imajo tisto, kar potrebuješ) in od cene. Težko boš našla koga, ki ima hkrati sedaj prodajane modele od različnih proizvajalcev in si je eno nogo depiliral z modelom od enega proizvajalca ter drugo nogo z modelom od drugega proizvajalca in ob tem doživel enake občutke, kot jih boš ti. Eni bolj hvalijo enega proizvajalca, drugi pa drugega. Jaz imam Philisa in sem zadovoljna.

ninky  

član od: 19.1.2005

sporočila: 127

24. jul 2007 14:14

jaz sem se pri nakupu držala kar fantovih izkušenj z njegovim brivnikom. najprej je imel philpsovega in je bil nad njim popolnoma razočaran, zato si je po enem letu kupil brauna, nad katerim je pa popolnoma navdušen. zato sem se tudi jaz odločila za brauna in sem zadovoljna. izbrala sem precej osnovni model, ki ima samo depolacijsko in brivno glavo in nima nekih posebnih blažilcev bolečin. ima neke valjčke, ki pa sem jih pri tretjem puljenju že snela, ker gre brez njih hitreje in boli čist isto kot prej. pa tudi večina prijateljic mi e svetovala, da so ti protibolečinski nastavki večino brez veze oz. kar moteči in jih nobena, tudi če jih ima, sploh ne uporablja. ninky

ajša123  

član od: 14.7.2011

sporočila: 1

14. jul 2011 23:49

pozdravljeni!
jaz imam en manjši problemček. depilirala sem si noge z lepilnim trakom ozeroma voskom in sem si ga prehitro odstranila, zato se mi je vosek prilepil na kožo in ga ne gre odstraniti. prosila bi za pomoč, čimprej.

ajša123

žižula  

član od: 10.4.2011

sporočila: 78

15. jul 2011 0:44

Vosek lahko odstraniš z oljem (olivnim, otroškim oz. prvim, ki ti pride pod roke). Olje daj na vatko in malo podrgni (nežno, ne grobo) in bo vosek šel iz kože dol. Pa srečno:)

žižula

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

17. jul 2011 12:22

Pozdravljene!

Ne morem razumeti, da smo se ženske ob vsem vpitju o emancipaciji (enakopravnosti) pustile tako zmanipulirati, da se mučimo na vse možne načine, da bi ugajale moškim.Poglejte malo na ekran ali mogoče samo mimoidoče moške. Večina je takšnih kot jih je dala mati narava, nekateri celo tako pretiravajo, da se celo ne umivajo redno. Iz malih ekranov vas gledajo razni kosmatinci; umetniki, intelektualci, doktorji in seveda tudi politiki. Nikomur, razen novodobnih mladcev, ne pade na glavo, da bi se depiliral, celo ne obril, se mučil z lepotnimi operacijami, ali pa vsako jutro stal 1 uro pred ogledalom, da bi se šminkal, pudral in vse ostalo kar spada zraven.

Kaj pa me? Ali se res mučimo samo zato, kot boste rekle, da ste sebi všeč.Zakaj toliko spreminjati tisto kar je res od narave dano. Počasi si bomo vse podobne, vse umetne in vse izumetničene. A ni škoda časa in energije za tovrstne popravke. Ta čas bi lahko bistveno bolj pameto porabile za pogovore, druženja in zabavo s svojimi najdražjimi, za svoje hobije in podobno.

Vem, da sem s tem dregnila v osje gnezdo. Toda tako mislim in čutim. Če vas imajo vaši radi, vas imajo zaradi vas samih in ne zaradi vsega tega kar ste napravile in popravile na sebi.

Zelo me moti, da žeske, ki so bile v mladosti lepotice, ne dovolijo si pa,da bi se kot take tudi postarale. Tudi starost ima svojo lepoto, vendar jo moraš znati nositi.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. jul 2011 12:58

Jezus vikica, a  ti resno misliš da naj bo naša zrela lepota kosmata  in smrdljiva?

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti