5. jul 2007 1:02
Draga ariella, res malo neprijetna tema, vendar življenjska. Govorim iz lastnih izkušenj, kajti za glistami sem trpela celo otroštvo. Res je neprijetno srbenje, zato čimprej dobi zdravilo. Sama sem takrat imela tablete na recept, Vermox, pomagale so hitro, vendar le za tisto sezono, kajti naslednje poletje pa so se gliste na žalost spet pojavile. To se je dogajalo kakih 7-8 let zaporedoma, s puberteto pa so izginile. Noben ni vedel vzroka, kajti higiena je bila itak normalna, ugotovili pa smo, da sem jih res res takoj fasala, če sem jedla jagode z vrta...Spomnim se, da je bilo včasih tako hudo, da sem kar skakala v zrak, ko so me pikale, in stara mama mi jih je včasih tudi fizično odstranjevala...:((( Sicer pa je naravno in zelo učinkovito zdravilo proti glistam česen, vendar jaz ga takrat niti pod razno nisem prenesla, da bi ga uživala. Zato so me doma posadili na kahlico in sem nad česnom sedela, res hecno :), pa natirali so me z njim...joj, to so bile procedure!
Sy, pri meni so se videle takoj, tako kot opisuje ariella, tako, da testi niso bili potrebni.
upam, da se rešite nadloge
katka