28. jun 2007 11:54
Jaz se strinjam z Liso in z BigDaddyjem.
Boni so samo drugačna oblika plačilno-menjalnega sredstva, BigDaddy pa je lepo povedal - naj študent uživa polno študentsko življenje.
Ljudstvo, študentje ali ne več študentje, pa dajte malo več uživati in ne čisto vsega razumeti kot neizmeren napad nase. Eni natakarji so pač malo nerodni, bogpomagaj. Eni te šetajo k drugemu natakarju, eni morda kaj neprimernega bleknejo - so what! Pa ni se treba zaradi tega tako razburjati. V univerzitetnih središčih je vedno več kot en gostinski obrat in vedno se gre lahko tudi na drugo lokacijo (pa zraven še malo pogledaš, kako se kraj razvija). A ni še nobeden od nas nikoli na neprimernem mestu ob neprimernem trenutku kaj neprimernega rekel? Pa nas niso ravno z burkeljci namlatili zaradi tega. Če bi bil človek tolikanj kritičen do svojega početja, kot je do početja vseh ostalih na planetu, bi bilo precej manj nesporazumov, don"t you think so?
Tista o nezmožnosti kuhanja zaradi izitnih pritiskov je pa res smešna - je pa res, da se jo da staršem študentov v resnici prodati in neizmerna starševska ljubezen dejansko kupi takšen umislek. Jaz sem se ob tem spomnila, kaj vse sem sama podobnega prodala staršem - kuharskega ravno ne veliko - sem se pa domislila, da je najboljša energija za moj študij v dnevni sobi (moja soba mi nekako ni sedla) in tako so se v izpitnem času morali gostje naše familije sprejemati v jedilnici ali pa zunaj na vrtu, ker sta bila v dnevni sobi kakšna dva kubika knjig... Oh, nostalgija.
Hočem reči, moncika, upam, da boš nekoč v bližnji prihodnosti prišla do tolikanj pameti, da boš tisto sprehajanje od natakarja do natakarja razumela kot še eno zabavno epizodo iz časa študija. Verjemi mi, vsi nekdanji študentje smo šli skozi take zgodbe. Kyara, tisti natakar ni mislil nič hudega, zlasti pa ni pod vprašaj postavljal tvoje izobrazbe, take it easy. V življenju je ogromno bolj resnih vprašanj, ki se jih da rešiti samo ob predpostavki, da do njih pristopamo s humorjem. In ni razloga, da bi šel ves humor v franžie že pri prvem bližnjem srečanju z natakarjem.
Vendelina jr.