O klimah - nujno

simonkaaa  

član od: 13.5.2007

sporočila: 40

tema odprta - 21. jun 2007 9:53 | ogledi: 2.231 | odgovori: 14

Pozdravljeni.

Neznosna vročina nas je prisilila da se odločimo za nakup klime. Rabim vašo pomoč in nasvete ter koristne informacije o klimah. Najbolj smo navdušeni nad PRENOSNO klimo saj skoraj nimamo možnosti pri fiksni klimi kam namestiti zunanjo enoto.

Prosim za pomoč in hvala

simonkaaa

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

21. jun 2007 10:47

Poglej ZS. Čao. jass

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

21. jun 2007 11:43

Prenosno klimo (če s tem mislite na eno notranjo enoto na kolescih, ki je kot nekakšen radiator) vam popolnoma odsvetujem. Ni vrag, da boste nekje na pročelju hiše, bloka ali balkona našli tistih 50 x 70 cm za montažo zunanje enote?! Vedeti morate, da vsaka klima - če hočete, da deluje tako, kot je treba, torej solidno hladi in ne rabi preveč energije - rabi notranjo enoto, ki hladi in zunanjo, ki nekako (nisem od stroke) odvaja ven topel zrak. Če boste kupili prenosno, boste še vedno morali nekam napeljati cev za odvod toplega zraka, to pa pomeni, na primer, vrtanje luknje v zid ali okensko šipo... in s tem prenosna klima ni več tako prenosna, kot izgleda, pa še veliko škatlo imate na tleh. Tega ne govorim iz lastnih izkušenj, pač pa iz izkušenj sestrične, ki je tudi mislila, da bo tako prišla hitreje in ceneje "skozi", potem pa so najprej imeli cev speljano skozi priprta vrata, pol so videli, da prihaja preveč toplote noter, so izrezali luknjo v najbolj primerno okno (s čemer klima ni bila več prenosna, ker je bila vezana na luknjo v šipi), potem pa so po dveh letih montirali novo, navadno neprenosno klimo, ker jim je bila škatla vnjihovi (relativno majhni) dnevni v totalno napoto. Razmislite in se malo pozanimajte pri kom, ki ima eno ali drugo, da dobite se kako drugo mnenje. LP, ines

simonkaaa  

član od: 13.5.2007

sporočila: 40

21. jun 2007 12:00

Ines hvala lepa, simonkaaa

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

21. jun 2007 13:15

Živjo! Pri nas imamo že tri leta klimo Mitsubishi, z zunanjo enoto, ki jo imamo kar na balkonu. Deluje odlično, mi je pa všeč, ker lahko tudi ogrevaš. Pride še kako prav, ker smo v bloku in jeseni, ko še ne kurijo, zna biti kakšen dan prav nesramno hladen. Vključiš klimo in... ecola. Se splača dobro pretehtat pred nakupom. Meni je bilo lažje, ker se moj mož ubada z njimi. jana

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

21. jun 2007 14:23

Prenosno klimo iz izkušenj v službi odsvetujem - kot e napisala ines. Preprosto povedano: kolikor spredaj hladi, zadaj greje, torej samo stran mečeš elektriko. Če se ne da namestiti fiksne, je bolje nič. Lep pozdrav, Sonja

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

21. jun 2007 14:39

Tudi mi imamo tako varianto kot pri mai. Se zelo obnese. lp veverica cak

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

21. jun 2007 19:19

Prenosna poleg ostalih pomankljivosti še ropota, da je groza.

Kupi split sistem in ne  vzet najcenejše, če finance dovoljujejo kupi inverter, bolj enakomerno hladi. Te nove se že tako tihe, da jih skoraj na slišiš.

Keka  

član od: 6.5.2002

sporočila: 83

21. jun 2007 20:00

Hi,

pridružujem se vsem ostalim in odsvetujem prenosno klimo iz lastnih izkušenj. Sem že pomislila, da je Ines moja sestrična, saj je opisala našo zgodbo. Tudi mi smo kupili prenosno klimo, odpirali okno, da smo izpeljali cev za odvajanje toplega zraka in obenem spuščali topli zrak noter , čez odprto okno. Nato smo vrtali luknjo v zid za izpeljavo cevi in imeli klimo samo na enem mestu, ker je cev prekratka, da bi jo vozil po stanovanju, kar ni koristilo nikomur. Končno smo sedaj kupili "pravo" klimo in rešili problem. Tako da, srčno odsvetujem nakup, škoda denarja.

Lp, Keka

muca maca  

član od: 4.4.2007

sporočila: 14

21. jun 2007 21:29

Za prenosno bi rekla takole... ropota pa nič ne ohladi, smo jo imeli in prodali.Sedaj imamo fiksno Panasonic inverter in je zelo tiha, drugače pa hladi, greje in suši (prijetno hlajenje - razvlaževanje). muca maca

simonasovre  

član od: 8.8.2002

sporočila: 101

22. jun 2007 9:07

Tudi pri nas imamo takšno kot je napisala muca maca in smo zelo zadovolni. Zrak je čist, svež, posebej upurabna po kuhanju, likanju. Mi imamo notranjo enoto močnejšo, tako da z njo hladimo zrak po celotnem stanovanju, odpremo vsa vrata in je božansko.... tudi ponoči, ko lahko nastaviš na tiho delovanje. Pozdrav, Simona

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti